MAMICA BOM

Postala bom mamica

Drage bodoče mamice in mlade mamice,

se vam poraja marsikatero vprašanje, s katerim ste se začele ubadati že med nosečnostjo ali pa ste se začele določene stvari vprašale takoj po tem, ko ste dobile svoje malčka? Kako bo izgledalo prvo striženje ali kdaj prvič obiskati zobozdravnika? Prav zaradi tega smo se pogovorili s strokovnjaki iz raznoraznih področij in o določenih temah, s katerimi smo se srečali skozi seminarje Okrogli trebuščki in so zanimali mamice skozi vsa ta leta, kar pripravljamo srečanja in seminarje za mamice. 

Dodatne vsebine

Za vas smo pripravili dodatne vsebine, ki jih lahko mamice zakupite kot ločen seminar po vaši želji ali pa kot komplet vsebin, ki si jih lahko ogledate v roku enega meseca od poravnane članarine. Kako vse skupaj poteka? Zelo enostavno. 

Oglejte si vsebine, ki smo jih pripravili za vas in se odločite kaj je tisto, kar vas najbolj zanima. V kolikor si želite ogledati samo posamezno predavanje izberite tisto, kar vas najbolj zanima. V kolikor pa bi si radi ogledali celoten komplet vsebin, kjer boste tudi prihranili. 

Cenik dodatnih vsebin

Vsako dodatno vsebino je mogoče zakupiti posamično, po ceni 3,50 EUR (v ceno je vključen DDV). V kolikor pa se odločite za celoten komplet vsebin, si lahko že za 29,90 EUR (v ceno je vključen DDV) ogledate vse pripravljene vsebine in uživate v njih kar mesec po nakupu. 

Za dostop do vsebin nam pišite na info@okroglitrebuscki.si

Vsebine za mamice in bodoče mamice

Ana Kersnik Žvab je mednarodno licencirana in priznana jogistka ter avtorica knjižnih uspešnic za jogo. Njeno poslanstvo je deliti svoje znanje in izkušnje z drugimi. Vrsto let Ana ustvarja in poučuje vadbe za mamice in bodoče mamice, saj se je kot učiteljica joge predvsem kvalificirala za prenatalno in postnatalno vadbo ter za vadbo joge za otroke. Njeno delo je zaradi zanimanja že dostopno v različnih tujih jezikih. Anino delo je priznano tudi v tujini, saj poučuje jogo na največjih konvencijah in konferencah v Sloveniji in tujini. Knjižne uspešnice so večkratno nagrajene in potrjene s strani strokovnjakov alternativne in splošne medicine in nanje prisega že tisoče žensk po svetu. Ana o sebi meni, da je joga njen način življenja in strast, saj z največjim zadovoljstvom vedno znova prenaša svoje znanje in izkušnje z drugimi mamicami, bodočimi mamicami , otroci in drugimi ljubitelji joge. V največje veselje ji je povezovati ljubezen do materinstva in joge, saj je tudi sama mamica trem otrokom. Ana je v tujini predvsem poznana pod umetniškim imenom Devayani, ki ga je pridobila v Indiji, v Sloveniji pa  kot fit joga mami. Več o njenem delu in dosežkih si lahko ogledate na spletni strani www.devayaniyogadance.com.

Sem Ana Trampuž , mamica dveh deklic, RTT  praktik (Rapid Transformational Therapy - nagrajena oblika hipnoterapije, ki stranko reši težave v 1-3 terapijah), mentorica v programu Inspired Women Lead, NLP praktik in velika zagovornica zapisovanja hvaležnosti (tako je tudi nastal moj projekt Happy dnevnik).

Rojstvo s pomočjo hipnoze

‘’Naj bo tudi tvoja porodna izkušnja pozitivna. Želim si, da bodo tvoji spomini na porod lepi in veseli in da na svoji fotki s porodnišnice, ko prvič primeš svojo štručko v roke, izgledaš srečna, polna energije in sijoča.’’

Prednosti Hipno rojstva:

  • naravno zmanjšanje bolečin brez stranskih učinkov,
  • odstranitev strahu pred porodom,
  • odlična miselna priprava na porod (ta priprava najbolj vpliva na pozitivno porodno izkušnjo),
  • hitro, lepo in enostavno rojstvo.

Dunja Gačnik; inštruktorica Stott pilatesa, učiteljica somatike in učiteljica predporodne in poporodne vadbe, Športno društvo METULJ

Sem energična trenerka, ženska, ki ima rada gibanje in šport. Svojo samostojno pot sem začela leta 2009. Pred tem sem že delala v različnih klubih in društvih, vendar me je neresnost delodajalcev, nestrokovnost in slaba organiziranost le-teh pripeljala do lastnega društva. Pot ni bila lahka, vendar sem s strokovnostjo in nenehnim izobraževanjem peljala svojo pot. Tej usmeritvi sledim še danes.

Rezultat? Zadovoljne stranke, ki se rade vračajo nazaj. To mi pomeni največ ... saj sem oseba, ki verjame, da se dobro z dobrim vrača.

Poleg pilatesa (mednarodna licenca Stott pilates) se vsako leto izobražujem in to znanje vpeljujem v svoje vadbe (skupinsko in individualno). Narejen imam tudi tečaj za Vodenje telesne aktivnosti pred porodom in po porodu. 

Moj moto: Positive energy. Positive results. 

Gordana Jovanova, frizerka

 

Prihajam iz Makedonije in sem že 15 let v Sloveniji, kjer sem zelo zadovoljna. Opravljam poklic frizerke, drugače sem tudi mamica in babica. Frizerski studio G-style imam že 11 let in z veseljem sodelujem s strankami ter jim uredim pričesko po njihovih željah. Projekt Okrogli trebuščki sem podprla v želji, da dam dragocene nasvete še nosečnicam in mamicam.

Inštitut Ataleya je prostor, kjer starši najdejo podporo, toplo besedo in strokoven nasvet, kadarkoli ga potrebujejo. Ustanoviteljica inštituta Ataleya je Klavdija Slapar, diplomirana babica in mamica dveh otrok, ki pri svojem delu združuje pridobljeno znanje ter izkušnje s področja babištva, svetovanja za dojenje, psihologije ter psihoterapije. Prav posebej pa se že nekaj let osredotoča na nudenje podpore ženskam z izkušnjo spolne zlorabe ali drugih travmatičnih izkušenj. Tako v okviru inštituta nudi individualno pripravo na porod, kjer prejmeta ogromno informacij, dobita nenehno podporo ter se s pomočjo različnih tehnik rešita vajinih strahov. Po porodu pa nudi svetovanje za dojenje, kjer uporablja pridobljeno znanje z izobraževanj za IBCLC svetovalko za dojenje. Prav tako pa v tem času po in pred porodom nudi možnost individualnega ali partnerskega svetovanja, kjer vaju podpre pri izboljšanju komunikacijskih veščin, razreševanju konfliktov in drugih izzivov s katerimi se trenutno soočata. Cilj njenega dela vama nuditi celostno podporo na poti prehoda v starševstvo. Več si o izobraževanjih in svetovanjih lahko prebereta na www.ataleya-svetovanje.com 

Melita Kuhar, univ.dipl.soc.pedagoginja in dipl.socialna delavka, vodja Svetovalnice, v okviru katere že več kot deset let svetujem glede oblikovanja zdravih in sočutnih partnerskih odnosov, svetujem pri vzgoji otrok in kako razumeti najstnike, moje pdoročje raziskovanja je tudi pomoč in svetovanje pri osebnem razvoju in rasti, pri teževah v spolnosti in kako oblikovati uspešne družinske odnose.

Sem avtorica mnogih odmevnih člankov v različnih tiskanih in spletnih oblikah, ki sem jih strnila v 5 zelo branih knjig:

Iskreno o partnerstvu, Iskreno o vzgoji in najstnikih, Iskreno o intimnosti, Iskreno o osebni rasti in Iskreno o družinskih odnosih, ki so na preodaj pri Založbi Primus ali na moji spletni strani www.svetovalnica.si. Dosegljiva sem na info@svetovalnica.si in telefonski številki: 031 666 168.

Nežka Polanc Župevec, ustanoviteljica spletne trgovine


Sem aktivna mamica in zelo zadovoljna uporabnica pralnih pleničk. Kot zagovornica zdravega življenjskega sloga  s svojo malo ritko večino časa preživim zunaj, na sončku in dolgih sprehodih. Trgovinica Mala Ritka je nastala, ko sem se sama srečala z veliko količino odpadkov, ki jih ustvarimo s pleničkami za enkratno uporabo. Zato bi rada s predstavitvijo prednosti pralnih pleničk poskrbela za zdravje in prihodnost naših malih ritk.

Sem Anja Pristavec in po zaključenem magistrskem študiju prehrane na Biotehniški fakulteti v Ljubljani svoje zanimanje ter delo posvečam prav prehrani. Največ se ukvarjam s področjem hujšanja in preventivo pred sladkorno boleznijo. V individualnih načrtih prehrane oz. v jedilnikih poudarjam domačo in sezonsko hrano v enostavnih, a okusnih receptih. V okviru Befita večinoma izvajam osebni prehranski coaching, učenje branja deklaracij na živilih, pripravljam prispevke in predavanja za podjetja, društva... Moja vizija je ljudem približati zdrav in na dolgi rok vzdržen način prehrane, ki še zdaleč ni tako zakompliciran, kot morda izgleda na prvi pogled.

Sabina Košmrl Kaučič, profesorica biologije in filozofije, avtorica knjige Srčni učitelj ter predavateljica, blogerka, vlogerka, TEDxLjubljana govornica, žena, mati treh otrok, ljubiteljica narave, živali, dobre vegetarijanske hrane ter strastna raziskovalka magičnosti življenja.

Skozi poučevanje na osnovni šoli, srednji poklicni šoli, gimnaziji in izobraževanje odraslih ter skozi lastno pestro življenjsko zgodbo in materinstvo je zbrala svoje uvide, dognanja, tehnike in metode, ki jih je podkrepila z dokazi in raziskavami drugih znanstvenikov in jih zapisala v knjigi. Z njimi je najprej obogatila svoje življenje, zdaj pa jih z največjim veseljem predstavlja drugim staršem, učiteljem, vzgojiteljem, skrbnikom nove generacije – kar smo navsezadnje vsi odrasli, ki z zgledom in ustvarjanjem klime, v kateri odraščajo otroci, vplivamo na gradnjo prihodnosti.

Dr. Špela Peternel / Lupinica

Je mama treh deklet. Je biologinja in doktorica biomedicine. 15 let je raziskovala nova zdravila in nove načine zdravljenja. Svoje raziskovalno delo v laboratoriju je zamenjala za raziskovanje življenja. Je dula, ki pa s svojim znanjem homeopatije, cvetnih esenc in Imagery vizualizacij (DreamBirth), predvsem pa s svojim intuitivnim delom pomaga drugim, da v sebi najdejo svoj mir in moč. Najbolj uživa, ko lahko podpira mlade družine ob prihodu novega družinskega člana. Leta 2010 je postala certificirana porodna spremljevalka in voditeljica obporodnih izobraževanj. Kasneje pa je svoje znanje nadgradila in postala poporodna dula, svetovalka za dojenje ter svetovalka za nošenje in inštruktorica masaže dojenčkov.

Iz lastnih izkušenj ve, kako pomembno je, da imamo ženske v obporodnem obdobju ob sebi nekoga, ki mu zaupamo in na kogar se lahko obnemo, ko nas kaj skrbi. Ve, kako pomembno je, da je porodna izkušnja lepa tako za žensko kot za njenega partnerja. Ve, kako zelo pomembna je kvalitetna podpora po porodu, da je prehod v starševstvo za vso družino čim bolj nežen in gladek. Zato s svojim znanjem in izkušnjami ter s svojo intuicijo prisluhne ženskam in njihovim družinam in jim nudi podporo, ki jo ob rojstvu novega družinskega člana potrebujejo. Pomaga jim, da lahko na pot starševstva stopijo samozavestni in močni in vso svojo ljubezen in energijo posvetijo skrbi za svojega novorojenčka.