MIXIN KOTIČEK

Naši nasveti za izbiro pravega baby čistilnega gela

Otroška koža je nežna in mehka, a tudi tanka in krhka. Je namreč še nezrela in zato potrebuje ustrezno nego. Vendar ni vedno lahko najti pravega izdelka med otroškimi čistilnimi geli in nekaj je gotovo: omemba "baby" ali "softness" ni dovolj. V tem članku vam razkrivamo na kaj bodite pri izbiri pozorni, da boste izbrali pravi čistilni gel za nego nežne kože vašega otroka.

#1 - Pri izbiri otroškega gela za nego kože, izberite nevtralen pH

Da bi izbrali pravi čistilni gel za dojenčke, je bistveno izbrati izdelek, ki upošteva zahteve njihove nežne kože. Za razliko od kože odraslih, katere pH je rahlo kisel (med 5 in 6,5), ima dojenčkova koža pH blizu 7, ali z drugimi besedami, nevtralen. Da bi otroka mirno in sproščeno okopali, brez, da bi ob tem dražili njegovo kožo je pomembno uporabiti gel za umivanje, ki ima "nevtralen pH".

#2 - Izberite gel brez mila

Otroška koža je tanka in krhka. Njegova kožna pregrada namreč še ne more v celoti izpolniti svoje vloge ščita. Zato milo za dojenčkovo kožo ni priporočljivo. Milo med kopanjem dejansko odstrani nečistočo, vendar zraven tega na nek način "napada" tudi nežno bariero, otroško kožo. Ščit, ki bi ga tako morala koža nuditi dojenčku, tako postane ranljiv, dovzeten za dehidracijo in zunanje vplive. 

In prav zaradi tega svetujemo, da se odločite za uporabo čistilnega gela, ki ne vsebuje mila. Čistilni gel brez mila pomaga umiti dojenčkovo kožo, hkrati pa ne vpliva negativno na otroško kožo. V kolikor uporabite čistilni gel brez mila in z nežnim mandljevim oljem, bo otroška koža čista in tudi nahranjena. Nenazadnje, njegova nežna formula z nevtralnim pH zagotavlja optimalno toleranco ob spoštovanju otrokove kože.

#3 - Izberite hipoalergeno formulo

Atopijski dermatitis se pogosto pojavi nekje od prvega leta otrokovega življenja. Da lahko poskrbimo za otrokovo udobje in pravilen razvoj je torej izjemno pomembno, da vso kozmetiko, ki jo uporabljamo, prilagodimo njegovemu dobremu počutju in udobju. Zato Mixa ponuja neškodljive in dostopne formule Mixa Atopiance za zelo suho kožo, nagnjeno k atopiskemu dermatitisu. Mixina formula je namenjena prav nežni koži naših dojenčkov. Izdelki Mixa so testirani pod dermatološkim in oftalmološkim nadzorom in oblikovani z minimalnim tveganjem za alergije, brez parfuma. Čistilno olje Atopiance hitro in dolgotrajno pomiri dojenčkovo suho, občutljivo, atopijskemu dermatitisu nagnjeno kožo. Čistilno olje vsebuje hranljiv in pomirjujoč kompleks Omega 8 in ne peče v stiku z očmi.