Partnerji

Abena Helpi d.o.o.

Nosečnost in nenadzorovano uhajanje urina sta povezana pogosteje, kot bi si nosečnice in mamice želele. Pritisk in teža v maternici ter hormonske spremembe slabijo mišice medeničnega dna, kar lahko vodi do nosečniške inkontinence. Za te težave so odlična izbira predloge Abena Light, danskega proizvajalca Abena. Posebej za nosečnice in mamice po porodu pa so zasnovane tudi vpojne predloge Abena Maternity Padski so odlične za poporodno čiščo. Za večje udobje in zaščito se priporočajo v kombinaciji z mrežastimi hlačkami.

Več informacij

Bambo Nature

Pri Bambo Nature si želimo čim več pristnih trenutkov, ki jih lahko ustvarimo z vami in vašimi malčki. Z Bambo Nature otroškimi pleničkami, ki so proizvedene na Danskem, se začne nega občutljivih malih ritk že takoj po samem rojstvu. Prva izbira je zagotovo najpomembnejša, saj se le tako izognemo morebitni rdečini oz. draženju kože, mokrim in neprespanim nočem, iztekanju, nemirnosti, slabemu počutju ter celo odporu do nošenja pleničke. Obenem imamo za nego nežne dojenčkove kože tudi linijo Bambo Nature negovalne kozmetike. Z naravnimi sestavinami, ki jim lahko zaupate, in kjer je edini uporabljeni dodatek ljubezen!

Več informacij

Biobanka 

Popkovnica povezuje plod s posteljico, tvorita pa jo krvne žile, in sicer ena debela vena, po kateri dobiva kri, dobro oskrbljeno s kisikom in hrano, in dve tanki arteriji, polni deoksigenirane krvi z odpadnimi snovmi. Tako je otroček, ki se razvija in raste v maternici, povezan z mamo. Ob rojstvu se popkovnica prereže in stisne s posebno sponko, ostane pa popkovni krn, za katerega morate posebej nežno skrbeti. Veliko staršev se odloči za odvzem popkovnične krvi in popkovnice, ki je bogat vir matičnih celic, le-to izvedejo še v porodni sobi. Shranijo jih v BIOBANKI, saj matične celice omogočajo zdravljenje že skoraj 100 različnih bolezni v kasnejšem obdobju odraščanja.

Več informacij

Curaprox

Nosečnost je za ženske posebno obdobje in čas velikih telesnih sprememb, med katere sodijo tudi tiste v ustni votlini. Zato je toliko bolj pomembno, da bodoče mamice svoji ustni higieni posvetijo več pozornosti. Le z vestno skrbjo za svoje ustno zdravje lahko dobre navade prenesejo na otroke.

Njihove zobe je treba še posebno dobro negovati, saj so zaradi tanjše sklenine dovzetnejši za nastanek zobne gnilobe. Gre za najbolj razširjeno bolezen ustne votline in je najpogostejša kronična bolezen prav v zgodnjem otroštvu. In čeprav mlečni zobje v nekaj letih izpadejo, je njihovo zdravje ključno, saj so osnova za zdrave stalne zobe. Ti se začnejo razvijati takoj, ko izraste prvi mlečni zob. Najboljša izbira za nego je zelo mehka zobna ščetka z gostimi in mehkimi ščetinami, ki je nežna do dlesni in nepopustljiva do zobnih oblog.

Več informacij

HIPP

Prehrana ima od zunanjih dejavnikov daleč največji vpliv na zdravje nosečnice in otroka. Hkrati je prehrana tudi tista, na katero same najlažje vplivamo oziroma imamo največjo moč, da jo spreminjamo! Že dolgo je mimo prepričanje, da mora nosečnica jesti za dva, saj količina v tem obdobju ni najpomembnejša. Ta se v drugem trimesečju poveča približno za skledico kosmičev. Veliko bolj kot količina je pomembna kakovost hrane, ki jo vnašamo v svoje telo in nabor hranil, ki ga s tem ponudimo svojemu še nerojenemu dojenčku. Me skupaj z našim partnerjem smo tiste, ki lahko izbiramo in s tem »programiramo« zdravje našega otroka, ki raste v nas. Za ključne spremembe imamo na voljo okrog 1000 dni. To obdobje vključuje 270 dni nosečnosti, prvo otrokovo leto in drugo otrokovo leto. Bodimo v tem obdobju pametni prehranski programerji zdravja našega otroka. Prvi ključen prehranski moment se dogaja, ko je otrok še v maternici. Naslednji prehranski moment in velika priložnost je čas dojenja in še naslednji je uvajanje goste hrane. Izkoristite prehranske priložnosti v času nosečnosti in porodniške in tako podarite najbolj bistveno doto svojemu otroku – to je trdno zdravje!

Več informacij

Favn

Skrb za otroka se začne s skrbjo za mamo – to velja že v času nosečnosti. Nosečnost zaznamujejo velike fiziološke spremembe – poleg vseh drugih telesnih sistemov se mora prilagajati tudi koža. Da bi se nosečke dobro počutile v svoji koži in da jim ta ne bi bila prav nič pretesna, smo razvili bogato mazilo Natali, ki bo koži vedno bolj okroglega trebuščka pomagalo, da se lažje prilagodi. Mazilo je povsem naravno, sestavine so izbrane tako, da kožo nahranijo, ji povrnejo prožnost in čvrstost.

Izvedite več >>>

Inštitut Ataleya, Klavdija Slapar

Ker si vsak zasluži mirno rojstvo.
Priprava na porod je priprava na nove začetke. Kot že vesta so novi začetki vedno polni raznih izzivov, novih spoznanj in lepote odkrivanja sebe ter drugih. Zato vama z veseljem ponudim sočutno roko podpore na tej poti in vama pomagam preko poglobljenih priprav na porod, spremljanja pri porodu ter poporodnih obiskov do tega, da bosta v svojih novih vlogah še samozavestnejša in mirnejša. Inštitut Ataleya je edino mesto v Sloveniji, kjer se združita babištvo in psihoterapija z namenom podpore ter celostne obravnave družin po njihovi meri. Je plod dolgoletnih sanj ter truda babice Klavdije Slapar, da v Sloveniji družinam ponudimo celostno babiško in psihoterapevtsko obravnavo.

Več informacij

Johnson's®

Vonj, spomin in čustva so intimno povezani. Desetletja raziskav so pokazala, da so izkušnje, povezane z več čuti, ključni del razvoja veselega, zdravega dojenčka. Vendar je za nas pomembno tudi, da starši lahko zaupajo v tisto, kar izberejo za nego dojenčkove kože. Zato so vse naše formulacije zasnovane tako, da zmanjšajo tveganje za alergije. Naše dišave ne vsebujejo znanih dišavnih alergenov.* Standardi podjetja JOHNSON'S® so za sestavine dišav med najvišjimi v naši panogi.

Raziskave so pokazale, da so dojenčki, ki so jih kopali v odišavljenem izdelku za kopanje, po kopeli kazali za 30 % več zanimanja za interakcijo s starši v primerjavi s tistimi, ki so jih kopali v neodišavljeni kopeli. Da smo ustvarili naše nove, nežne dišave ter zagotovili, da dosegajo naše stroge standarde čistosti, smo sodelovali z vodilnimi svetovnimi proizvajalci dišav. Starši so bili prijetno presenečeni nad novimi dišavami, ki smo jih ustvarili. Dišava je bila všeč 9 od 10 staršev, ki so preizkusili našo novo dišavo za losjon za dojenčke.

* Pod pragom označevanja, določenim po mnenjih SCCS.

Več informacij 

Klub Lumpi

Včlanite se v Klub Lumpi in uživajte v ugodnostih

Mercatorjev Klub Lumpi prinaša številne ugodnosti vse od nosečnosti mamic pa do dopolnjenega 7. leta otroka. Poleg ugodnosti pri nakupovanju in kuponov s popusti dobrodošlice, člani kluba prejemate tudi pike in Lumpi točke za vrednostne kupone v višini 5 in več EUR, ki jih lahko unovčite pri nakupu izdelkov otroškega sveta in igrač.

Skupaj z Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije nudimo babiško podporo za nosečnice in mlade starše, ki je na voljo na brezplačni telefonski številki. Ob včlanitvi v klub pa boste prejeli knjižice z nasveti strokovnjakov.

Več informacij

Malinca

Malinca


Nastja Kramer Pesek je ustanoviteljica in solastnica podjetja Malinca – blagovne znamke z zdravo prehrano, prehranskimi dopolnili najvišje kakovosti in preverjeno naravno kozmetiko. Gre za podjetje, ki ozavešča o zdravem načinu življenja in uporabi čim bolj naravnih izdelkov že od leta 2013. Življenje pa je Nastjo v letu 2021 zaznamovalo še z eno čudovito vlogo. Postala je mamica sinčku Mateu. Zaupala nam je, kako je doživljala svojo nosečnost, kako se je spopadala z nosečniško slabostjo in kaj vse je bilo zanjo v tem obdobju nepogrešljivo. Verjamemo, da bodo nasveti v pomoč marsikateri bodoči mamici …

Več informacij

Mixa

Mixa je bila predstavljena kot farmacevtski proizvod na francoskem tržišču že davnega leta 1924. Prvi izdelki so bili zasnovani posebej za občutljivo, otroško kožo. Linija je izjemno hitro postala prepoznavna kot profesionalna nega za občutljivo kožo. Na podlagi dolgoletnih izkušenj so kasneje nastali izdelki za ženske, namenjeni negi obraza in telesa. Mixa je zmeraj z vami za občutljive potrebe vaše kože.

Tisto, kar že skoraj celo stoletje kozmetiko Mixa postavlja v ospredje in njeni potrošniki opisujejo kot njeno glavno prednost, je izdelava vsakega izdelka. Od izdelkov za obraz, ustnice, telo, rok ali nego občutljive otroške kože. Vsi izdelki so zasnovani tako, da zmanjšujejo možnost pojava neprijetnih reakcij, ki so specifične za občutljivo kožo, ne glede na to ali je vaša koža suha, normalna ali mastna. 

Več informacij

NLB

Otroška posteljica, voziček, plenice, … nato vrtec, šola, … vse to so stroški, ki še včeraj niso bili vključeni v vaš proračun. Ne gre za enkraten znesek, temveč za stroške, ki po mnenju mnogih staršev rastejo skupaj z otrokom in do njegove polnoletnosti kar dobro izpraznijo denarnico staršev. Zato je prav, da svoje finance še pred rojstvom pripravite na prihod novega člana. Pri tem vam bo na dogodku Okrogli trebuščki s praktičnimi nasveti in napotki pomagala Tanja Vidmar, finančna svetovalka iz NLB. Pomagala vam bo tudi z nasveti, kdaj in kako otroka učiti varčevati in ga vpeljati v svet denarja, ter zakaj je dobro, da otrok dobiva žepnino.

Izvedite več >>>

Pedosana

Prvi center gibalnega razvoja dojenčkov in otrok v Sloveniji. Pedosana sta leta 2012 ustanovili Janja Kramar in Vesna Cerar. Pedosano obiskujejo starši pa tudi varuške, vzgojitelji ali stari starši. Na skupinskih ali individualnih obravnavah sledijo usmeritvam, vajam in napotkom, lahko pa nas spremljajo tudi z on-line programom Pedosanček. Izjemno pomembno je, kako se bo dojenček gibalno razvijal v 1. letu življenja, saj si bo v tem času zagotovil dobre temelje za razvoj do konca življenja. 

Obiščite nas: https://www.pedosana.com

Že poznaš Pedosanin 7-dnevni nosečkin izziv? Hitro klik na povezavo in izvedi več.

Več informacij

Peg Perego

Že poznate najbolj dovršeno italijansko znamko za otroke Peg Perego? Najbolj kakovostni in vzdržljivi otroški vozički, kultni stolček za hranjenje Prima Pappa, avtosedež Primo Viaggio z nastavljivim naklonom … vse to je Peg Perego. Sinonim za kakovost, udobje in varnost otroške opreme že več kot 70 let.
V specializirani trgovini otroške opreme in igrač Mami v Trzinu spoznajte vse nagrajene vozičke, stolčke, avtosedeže in igrače Peg Perego. Poleg široke izbire izdelkov omogočajo tudi osebno svetovanje.

Osebno svetovanje in podroben premislek je pri tako pomembni odločitvi, kot je nakup otroške opreme za prihajajočega dojenčka, izjemnega pomena. Svetovalci iz trgovine Mami, ki so v prvi vrsti starši več otrok, vam bodo s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in širokim znanjem z veseljem priskočili na pomoč in odgovorili na vse dileme. Obiščite jih v specializirani trgovini otroške opreme in igrač – v trgovini Mami v Trzinu.

Izvedite več >>>

Philips Avent

Učinkovito za mamice in ispirirano s strani dojenčkov. Zahvaljujoč tehnologiji Natural Motion prsne črpalke Philips Avent oponašajo naravni vlek dojenčka, da bi se vzpostavilo hitrejše in bolj sproščeno črpanje mleka, kar pa mamici omogoči bolj naravni občutek med črpanjem. Z napredno stekleničko za preprečevanje kolik, pa lahko mamice brezskrbno uživajo v komibiranju dojenja in hranjena po steklenički, saj se nastavki stekleničke prilagodijo tako, da otrok med sesanjem zajame manj zraka. Zmanjšanje količine zraka med sesanjem, pa za otroka pomeni manj možnosti za nastanek kolik, napetosti in morebitnega refluksa. 

Več informacij

Porodnišnica Postojna

V bolnišnici Postojna je porodni blok srce, kjer se rodijo najlepši trenutki, trenutki sreče. V eni izmed štirih porodnih sob omogočajo tudi porod v vodi. Sobe so dodobra opremljene z aparaturami, imajo pa tudi operacijsko dvorano in enota za intenzivno pooperativno nego. Porodnice so vabljene, da že ob prihodu zaupajo svoje želje (ki se nanašajo na lajšanje porodnih bolečin način poroda - v vodi ali naravni porod), zaželeno pa je tudi, da imajo s seboj porodni načrt. Prijazno osebje se zmeraj trudi uresničiti želje vsake porodnice. 

Več informacij

Pridruženi podporniki

Algena - www.dodajprehrani.si

Družinsko podjetje Algena, od leta 2003. Ekskluzivno (brez posrednikov) uvažamo izdelke Henry Blooms iz Avstralije, zato lahko nudimo visoko kvaliteto, za nizko ceno. So avstralski izdelki v svetu na prvem mestu po kvaliteti. Blooms že od leta 1938. Imajo GMP certifikat, dobre proizvodne prakse. Izdelke Blooms odlikuje visoka kvaliteta, ki jih v svetu prehranskih dopolnil uvršča na prvo mesto in ne vsebujejo alergenov (brez glutena, laktoze,sladkorja…). 

Obiščite stran www.dodajprehrani.si, kjer lahko zbirate točke zvestobe in koristite dodatne ugodnosti.

Več informacij

Ars Pharmae®

V Ars Pharmae® za vas in vaše otroke kreiramo vrhunska prehranska dopolnila. Naše vodilo je narava. Učinkovine v prehranskih dopolnilih so klinično preizkušene in visoke kakovosti, sestavo pa določajo svetovni trendi in dobre prakse. Naši izdelki ne vsebujejo glutena, laktoze in umetnih sladil.

BetaCold® Junior je številka 1 za odpornost otrok v Sloveniji. Hitro in močno podpre imunski sistem vašega otroka. Otrok ostane v vrtcu ali pa se tja hitro vrne.

OmegaMulti® Junior vsebuje ključne minerale, vitamine in omega-3 za rast in razvoj v eni mehki pastili. Poskrbi za možgane, dober vid, močne kosti, zdrave zobe in mišice.

Oba izdelka se nahajata v obliki mehkih pastil. Otroci te okusne »želejčke« obožujejo. Še več pa si preberite na naši spletni strani.

Več informacij

Poskrbljeno za oba

Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna že v času pred nosečnostjo, še bolj pa med nosečnostjo in v času dojenja. Da bi nosečnica in njen otrok zagotovo dobila vsa potrebna hranila, je Bayer razvil prehranska dopolnila Elenatal, Elebaby in Elemama, ki so posebej prilagojenih načrtovanju nosečnosti ter posameznim obdobjem nosečnosti in dojenja.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočamo uživanje prehranskega dopolnila v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

CH-20220316-73

Več informacij

Bambee

Bambee je butična spletna trgovinica namenjena vsem mamicam, ki želijo zase in za svojega malčka le najboljše. V trgovinici boste našli izdelke in znamke, ki jih do sedaj na slovenskem trgu še ni bilo. Izbirate lahko med bogato ponudbo dodatkov za otroško sobico, aktivnostnimi igračami in igračami za najmlajše ter vrsto pripomočkov za hranjenje. Našli boste tudi izdelke otroške naravne kozmetike, poganjalčke ter trikolesniki in pripomočke za mamice.

Obiščite spletno trgovinico Bambee.si kjer lahko prebrskate med najkakovostnejšimi izdelki za mamice in malčke.

Več informacij

BeLife (kombucha)

V nosečnosti je skrb za zdravje in dobro počutje še kako pomembno in kombucha lahko pri tem pomaga s povečanjem ravni energije, izboljšano prebavo, razstrupljanjem telesa in povečanjem absorpcije hranil v telo. Čeprav se v nosečnosti odsvetuje pretirano uživanje kofeina, nepasteriziranih živil in  seveda alkohola, pa pri BeLife Kombuchi z nadzirano fermentacijo v perfektnih pogojih skrbimo, da kombucha ohranja zdravo ravnovesje bakterij in da ima vedno manj kot 0,5% alkohola, fermentacija z zelenim čajem pa omogoča, da je vsebnost kofeina v pijači nizka.

Ker je kombucha bogata s hranili za zdravo črevesno floro, tako na naraven način poskrbite za zdrav metabolizem, z zdravim metabolizmom pa poskrbite za dober imunski sistem, ki je pred in po porodu še kako pomemben.

Več informacij

Bepanthen mazilo

Redna nega dojenčkove kože z mazilom Bepanthen preprečuje vnetje ritke, v primeru, da je ritka že vneta, pa omili težave in pripomore k hitrejši obnovi kože ritke . Mazilo se nanese ob vsaki menjavi plenice.  Mazilo vsebuje dekspantenol (provitamin B5), ki hitro prodre v plasti kože. Vitamin B5 je nenadomestljiv pri tvorbi in obnovi kože. Dekspantenol kožo vlaži in ji tako pomaga, da ohranja svojo obrambno funkcijo pred dražečimi vplivi (urin, blato). Mazilo je klinično preizkušeno  in ne vsebuje konzervansov, barvil in parfumov.

Mazilo Bepanthen pomaga tudi doječim mamicam negovati bradavice na dojkah, saj celi bradavice in odpravlja razpoke na njih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

CH-20220316-73

Več informacij

BB BIO.SI d.o.o. – WELEDA in BIO VEGANE

Podjetje BB BIO.SI na slovenskem trgu zastopa in distribuira svetovno priznane blagovne znamke naravne in profesionalne kozmetike.

Ena izmed blagovnih znamk je WELEDA, ki svojo tradicijo ohranja že od leta 1921. Podjetje je danes vodilni svetovni proizvajalec celostne naravne kozmetike in antropozofskih zdravil. Posebno pozornost namenjajo prav mamicam in dojenčkom in izdelkom za nego v obdobju nosečnosti in dojenja. Liniji sta bili razvite s pomočjo babic in farmacevtov.

Mlajša blagovna znamka, ki sledi trendom lepote je BIO VEGANE . Veganska kozmetika v svoje linije vnaša superživila, kot so konoplja, papaja, zeleni čaj in acai.

Več informacij

Chicatella

Chicatella je inovativna naravna kozmetika slovenskih strokovnjakov, ki želijo mamicam otrok s suho, razdraženo, in atopično kožo olajšati življenje. V bistvu bi bilo precej čudno, če za njih še niste slišali, saj njihove proizvode redno uporablja že več kot 20.000 Slovencev. 

Chicatella je slovenska kozmetična hiša, ki z domačimi strokovnjaki ustvarja eno najbolj unikatnih, naravnih negovalnih linij v Evropi. Njihovi izdelki so namenjeni otrokom od tretjega meseca starosti dalje, ki imajo težave s suho, razdraženo ali atopično kožo. Celotna linija je nekaj res posebnega, saj tako učinkovitih in kvalitetnih izdelkov verjetno še niste imeli v rokah. Podjetje samo ustvarja glavne surovine svoje linije, kot je npr. brezin hidrolat, kar pomeni, da na trgu ne boste našli nič podobnega. V treh letih poslovanja so prisotni že v več kot 11 državah sveta, zato je čas, da se njihovim navdušenim strankam pridružite še vi. Na vse zadnje nimate kaj izgubiti, saj imajo najboljšo vračilno politiko “ever”!

Več informacij >>>

Cool kids

Cool kids ni tako kot večina drugih butikov, temveč je otroški butik z osebnostjo. Otroci tečejo, se smejijo, jokajo, tepejo, se mažejo in objemajo … Otroci rastejo. Njihova lepota je v tem, da so pristni, njihova oblačila pa krojena primerno njihovemu načinu življenja. In tu nastopimo mi − oblačila iščemo tako, da smo izvirni in se osredotočamo na prodajo najmodernejših in predvsem najbolj kakovostnih izdelkov po dostopnih cenah, prav tako pa morajo biti oblačila udobna, prijetna in varna za otroka. Vedno iščemo nove ideje in spremljamo najnovejše trende, saj vam le tako lahko ponudimo najboljše za vaše »cool otroke«.

Več informacij

dm - Več kot 500 ugodnosti za nosečnice in starše!

dm vam želi v razburljivih obdobjih nosečnosti in starševstva stati ob strani s številnimi nasveti in ugodnostmi. Od 1. marca vas v dm prodajalnah čakata nova knjižica Ugodnosti za nosečnice in nova knjižica Ugodnosti za starše.

Knjižici skupaj vsebujeta več kot 500 kuponov z ugodnostmi:

  • kupone z večkratnimi točkami, ki jih boste prejeli na dm active beauty kartico in z njimi dodatno prihranili;
  • posebne kupone 1 + 1 gratis in 2 + 1 gratis;
  • kupone s popusti ob nakupu drugih izdelkov, ki jih potrebujete za novega družinskega člana.

Kako si zagotovite svojo knjižico z ugodnostmi, preberite na www.dm.si/otrok.

Več informacij

Frida

je blagovna znamka, rojena na Švedskem in dovršena v Ameriki, katere namen je priprava na realnosti starševstva preko preprostih, a inovativnih rešitev. Frida direktno in iskreno, brez ovinkarjenja in olepševanja nagovarja starše in rešuje njihove najbolj primarne in ranljive probleme v prvih tednih starševstva. Frida vas razume in je tukaj za vas. Frida je tu, ko vaša vagina gori in vas spodaj vse boli, ko je malčkova ritka zaprta, ko so smrklji dolgi in trdovratni. Frida vam ne stoji ob strani samo takrat, ko je vse idealno in ustvarjate popolne trenutke za Instagram. Frida je z vami ob vsakem krvavem vložku, zamašenem nosu, pokakani plenici in vam pomaga s takojšnjo ter učinkovito rešitvijo.

Več informacij

GLS

GLS Slovenia je mednarodni paketni distributer, ki je na slovenskem trgu prisoten že več kot 20 let. S svojimi Depo centri, Paketnimi trgovinami in GLS Paketomati pokriva področje celotne Slovenije na več kot 850 lokacijah.

Na slovenskem tržišču zastopajo večinski delež na področju B2C dostave. Fleksibilen, drugačen in osebni partner, ki uporabnikom omogoča fleksibilne oblike dostave, tja in takrat, ko uporabniku najbolj ustreza.

Na trgu nastopajo z naprednimi logističnimi storitvami in rešitvami, kot sta dostava v treh urah in organizirana vračila za nakupe v spletnih trgovinah. Edini slovenski distributer z lastnim Fulfillment centrom. Omogočajo distribucijo tako podjetjem, kot fizičnim osebam.

Več informacij

Jamieson okusna podpora zdravju 

Jemanje prehranskih dopolnil ne bi smelo biti dolgočasno!
Za zdrav življenjski slog se ni potrebno odpovedati zabavi in dobremu okusu. Jamieson zabavne oblike je enostavno zaužiti in zagotovo bodo njihovi okusi zadovoljili še tako razvajene brbončice. Od podpore imunskemu sistemu, multivitaminov do mlečnokislinskih bakterij - naše zabavne oblike so na voljo v široki paleti odličnih okusov, tako se lahko vedno veselite svojega dnevnega odmerka.
Preverite ponudbo Jamieson proizvodov in poiščite tisto, kar vam ustreza.

Več informacij

Kookidi

Da otrok razvija svoje naravno dane sposobnosti in spretnosti, je bistveno, da ima pripravljeno ustrezno okolje in ob sebi starša, ki zaupa vase in vanj. Nasveti, kaj in kako početi z otrokom, da boš “dober starš”, prihajajo od vsepovsod in to je za starša lahko zares obremenjujoče. Naša ekipa s strokovnim znanjem in izkušnjami, a s sproščenostjo in lahkotnostjo stremi k temu, da vas opremi na tistih področjih, ki vas bodo peljala do zaupanja vase in nazaj k otroku, ki v resnici potrebuje v svojem odraščanju zelo malo, a tisto pravo. Zato pri Kookidi za vas pripravljamo pakete, v katerih združujemo informacije o otrokovem razvoju ter igrače in pripomočke, s katerimi starši otroka podpremo na vsaki posamezni razvojni stopnji. Naš program pa se ne konča pri paketih. Na starševstvo gledamo kot na veliko odgovornost, ki pa jo s pravo podporo in zaupanjem vase lahko opravljamo tudi lahkotno. Kookidi podporni programi, med katerim je trenutno že aktiven tečaj masaže dojenčka, omogočajo, da se naučite slediti svojemu občutku, začnete zaupati, da ste dovolj dobri starši in si tako omogočite lahkotno starševstvo, otroku pa še lepše otroštvo. V septembru pa v ponudbo programov prihaja velika in zares dobra novost, ki za zdaj ostaja še skrivnost! Obiščite nas na www.kookidi.com!

Več informacij

Kotanyi

Ste vedeli, da je podjetje Kotány zraslo iz sanj mladega Janosa Kotányija? Sanjaril je, da bo potoval po svetu in odkrival različna eksotična zelišča ter začimbe. In prav to je botrovalo temu, da je eksotične začimbe začel uporabljati v tradicionalni madžarski kuhinji. A to mu ni bilo dovolj, naredil je še večji korak in leta 1881 v Szegedu ustanovil podjetje. Zanj je izbral izvirno ime – svoj priimek.  Zagnal je svoj prvi mlin za papriko in začel proizvajati madžarsko papriko po svojem receptu. Ljudje so se preprosto zaljubili v mešanico s papriko, postala je priljubljena pri visoki dunajski družbi, zato se je odločil za širitev še v avstrijsko prestolnico. Osvojil je srca cesarskih in kraljevih kuharjev in dosegel vrtoglavi mednarodni uspeh. Začimbe, pa so izjemna izbira tudi pri nosečniškem jedilniku. Katere je najbolje uporabiti?

Več informacij

Kvako

Kar zraste iz srca, raste s srcem. 61-letna Lidija Čepe je po poklicu učiteljica razrednega pouka. Svoje delo opravlja z velikim veseljem. Dobro se počuti v družbi z veselimi ljudmi, ki so polni optimizma in pozitivne energije. Pri delu je vztrajna in natančna. Kar ustvari, ji mora biti všeč. Pohvali se lahko z vrednotami, kot so topla širokosrčnost, skrb za druge in pripravljenost pomagati drugim. Kot mamica nedonošenčka je mnogo let izdelovala copatke za nedonošenčke in jih darovala Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom. Njena ljubezen do kvačkanja je prerasla hobi ... Zdaj bo pogumno stopila tudi na podjetniško pot. Njene izdelke boste kmalu lahko kupili tudi v Minicityju.

Več informacij >>>

LabRing na Okroglih trebuščkih

LaBring

Labring je prijazna, ustrežljiva, zanesljiva zgodba s polno pozitivnimi lastnostmi. Naši izdelki so kakovostni izdelki, narejeni iz lesa in otrokom prijaznih barv. Pri večini izdelkov upoštevamo principe Marije Montessori in Emme Pikler. Naša vizija in cilj je razveseliti malčke in starše, ter preseči njihova pričakovanja ob nakupu.
Ker je otrok kot srkajoča goba, vse kar vidi bi tudi sam počel, je pomembno, da mu to omogočimo. Večkrat je za otrokovo sodelovanje pri družinskih opravilih prepreka naše pohištvo, zato je pomagalček odličen pripomoček za to. Preko gibanja se razvija tudi malčkov razum, saj sta inteligenca in gibanje močno povezana. V ta namen imamo na voljo Piklerjev trikotnik, ki omogoča da se otrokov motorični razvoj razvija čim bolj v naravnem tempu, brez motenj. To sta le dva izmed naših izdelkov, s katerimi spodbujamo samostojnost pri otroku že od samega začetka, kar v otrocih zbuja motiviranost za delo, odločnost in samozavest v svoje zmogljivosti.
Več informacij

Lekobeba

Družina izdelkov Lekobeba je v prvi vrsti namenjena negi dojenčkov in otrok, po določenih izdelkih pa bodo z zadovoljstvom segali tudi odrasli in starostniki. Tu je še linija Lekovita s kozmetičnimi izdelki ter zeliščnimi čaji in sirupi. Gre za izdelke, ki smo jih z znanjem, dolgoletnimi izkušnjami in posluhom za želje uporabnika v podjetju Lekos ves čas razvijali in dopolnjevali. Temeljijo na enostavni sestavi, z visoko vsebnostjo aktivnih sestavin naravnega izvora. Pri kozmetičnih izdelkih so to predvsem rastlinski izvlečki, olja in maščobe ter voski. S kombinacijo različnih naravnih olj, zeliščnih izvlečkov, vitaminov in vode so izdelki prilagojeni različnim tipom kože. Osnovani so na načelu spodbujanja kože k proizvajanju in krepitvi lastnih strukturnih enot, kot so kolagenska in elastinska vlakna, vlažilci in lipidi. Naravne sestavine krepijo odpornost kože na zunanje dejavnike in ohranjajo njeno vitalnost, čvrstost in sijaj. Blagodejna skodelica zeliščnega čaja v užitek in podporo zdravju, merica zeliščnega sirupa z lokalnim delovanjem v žrelu pa nežno prekrije razdraženo sluznico. Slovenska modrost narave za vse generacije, primerna tudi za nosečnice in doječe mamice.

Več informacij

Loti Wear

Bambus z majhnim odstotkom elastana nudi tanko, zračno in gladko tkanino, ki teh lastnosti ne izgubi tudi po mesecih pranja in sušenja v sušilnem stroju.

Slednjega smo zato izbrali za izdelavo pajacka, ki lahko služi kot zračna pižamica ali v hladnejših dneh kot spodnje oblačilo - pregrada med občutljivo kožo in bolj grobo tkanino.

Izdelek je rezultat srčne želje, da vam olajšamo pot do izboljšanja težav z dermatitisom in alergijami ali le zaščitimo kožo novorojenčka pred ostrimi nohtki! Poleg naravnega materiala pajacek odlikujejo tudi zunanji šivi in mehke rokavičke.

... Z majhnimi koraki do velikega nasmeška malih borcev....

Več informacij

Magnesium-Diasporal®

Vsi izdelki Magnesium-Diasporal® vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva. Linija vključuje 10 izdelkov v različnih oblikah: šumeče tablete, vrečice za uživanje z vodo, granule za direktno uživanje brez vode, ki so zelo primerne tudi za na pot, in najnovejši, patentirani izdelek Magnesium-Diasporal® DEPOT, 2-fazni magnezij z vitamini B-kompleksa.

Vsi izdelki Magnesium-Diasporal® so brez laktoze, glutena, konzervansov in umetnih barvil. Več na www.magnezij.si.

Makra kozmetika

Je slovensko družinsko podjetje, ki že 28 let izdeluje Hladilno mazilo za novorojenčke, dojenčke, otroke… Mazilo je namenjeno zaščiti nežne in občutljive otroške kože pleničnega področja. Izdelano je po tradicionalni lekarniški recepturi in obogateno z vitamini ter naravnimi olji, ki kožo še dodatno negujejo. Uporabljamo ga lahko za vsakodnevno nego tako pri otrocih kot pri odraslih. Kožo odlično globinsko navlaži, jo ščiti pred zunanjimi vplivi ter jo naredi mehko in gladko. Je dermatološko testirano, brez parfumov in parabenov. Primerno tudi za občutljivo kožo.

Nanobébé

Znamka Nanobébé je v tujini zelo dobro sprejeta, namenjena dojenčkom, malčkom in mamicam.
Nagrajeni, ekosistem Nanobébé ponuja inovativne izdelke za sodobne starše. Vključuje prvo otroško stekleničko za materino mleko, ki ohranja hranilne snovi, najnaprednejšo silikonsko stekleničko za dojenčke na trgu, priročne potovalne pripomočke, inovativno shranjevanje materinega mleka, dude iz 100 % silikona in še več. Predana, predvsem zdravju dojenčkov, je naša ekipa združila moči z ekipo pediatrov, svetovalcev za laktacijo in biomedicinskih inženirjev z vizijo biti prva izbira pri negi dojenčkov. Nenehno oblikujemo novo tehnologijo za nego dojenčkov, ki podpira posebne trenutke vezi, ki jih čas hranjenja ustvari med starši in njihovimi malčki.

Več informacij

Genetsko testiranje v nosečnosti - NIPT test nove generacije Panoram™, Vistara™ in Horizon™

Neinvazivni prenatalni testi (NIPT) vas lahko rešijo marsikatere skrbi v zgodnji nosečnosti ali pri načrtovanju le-te. V ambulanti Medgen opravljamo neinvazivno prenatalno testiranje (NIPT) vodilnega ponudnika genetskih storitev na svetu – Natera. Smo edina zasebna ambulanta medicinske genetike v Sloveniji, kar pomeni, da boste pri nas deležni najboljše strokovne obravnave.
Iz vzorca materine krvi preverimo otrokovo genetsko stanje, možnosti monogenskih bolezni ter spol. Možen pa je tudi test prenašalstva genskih bolezni za bodoča starša. Vabimo vas na brezplačni genetski posvet, kjer vam bomo svetovali kateri test je najprimernejši za vas.

Več informacij

Plastična kirurgija Zorman

Estetska kirurgija v več pogledih popolnoma odstopa od ostalih vej medicine. Zelo pomembna razlika je v tem, da ne obravnava pacientov, ki jih je treba ozdraviti, ampak zdrave ljudi, ki si želijo izboljšav. Ta razlika nam nalaga dodatno težo, da ravnamo varno, odgovorno in zmerno, saj je glavni cilj pacienta in kirurga v vlogi zdravnika, izboljšati kakovost življenja. To načelo dr. Zormana vodi pri njegovem delu od pregledov, izbiri kirurških tehnik in materialov, kakor tudi skrbi za paciente po posegih.

Dr. Zorman je medicino doštudiral leta 2002 v Ljubljani. Specializacijo iz plastične rekonstruktivne in estetske kirurgije je zaključil s pohvalo leta 2009. Izobraževal in izpopolnjeval se je je v Združenih državah Amerike in največji evropski kliniki za estetsko kirurgijo Akademikiniken v Stockholmu. Leta 2012 sta s partnerjem ustanovila kliniko za estetsko kirurgijo v Ljubljani. Po štirih letih sodelovanja sta se odločila za samostojni poti in tako je bila leta 2016 ustanovljena Plastična kirurgija Zorman.

Izvedite več >>>

Dojenčkov dnevnik Pozdravljen svet

Najlepše darilo, ki ga lahko podariš svojemu otroku je tvoj čas z njim. Podari zabavne norčije, nova znanja in vesele spomine. Le te pa hitro zabeleži v dnevnik, da kakšen spominček v prvem letu na tem svetu ne bo pozabljen.

Dojenčkov dnevnik Pozdravljen svet je edinstven dnevnik za beleženje dogodivščin v dojenčkovem prvem letu. Vsak list je ročno popisan in igrivo porisan v nagajivem minimalističnem stilu. Še bolj poseben pa je zato, ker platnico lahko personaliziraš z najlepšim imenom. Imenom tvojega sončka.

 Personaliziran dnevnik z imenom je edinstveno darilo ob rojstvu. Podari ga svojemu sončku, zlati nosečki, novopečeni mamici ali ponosnemu očku.

Narejen z ljubeznijo.

Več informacij

Premakni se

Že poznate Andrejo Obal? Mamico dveh fantkov in osebno trenerko, ki je posebej usposobljena za treniranje žensk v nosečnosti in po porodu? Prehransko svetovalko z veseljem do kuhe in peke zdravih sladic? Spoznajte jo na Okroglih trebuščkih! Trenutno tudi sama uživa v zadnjih dveh mesecih 3.nosečnosti, poleti pa je posnela nosečniški vadbeni program, ki bo na voljo predvidoma od meseca oktobra. 

Več informacij

Rolly

Starši skrbno izbiramo čevlje in pazimo da so primerni, udobni in mehki, morda pa se ne zavedamo, da so naši otroci večino dneva v vrtcu ali doma obuti v copatke. Zato je še toliko bolj pomembno, da so copati izdelani iz naravnih materialov. Blagovna znamka Rolly, del družinskega podjetja Ibba Plus, je na slovenskem tržišču prisotna že več kot 20 let. Iz materialov evropskega porekla oblikujemo in izdelujemo usnjene copate z nedrsečimi podplati in mehko usnjeno notranjostjo. Otroški copati so narejeni po priporočilih pediatrov in fizioterapevtov. Prožen podplat omogoča občutek bosonogega koraka, udobna notranjka pa blaži stike noge s površino. Naši otroški copati so primerni za kobacanje, prve korake, varno igranje in tekanje. Nogi se dobro prilegajo, ne ovirajo gibanja in omogočajo naravno hojo.

Več informacij

SuperBaby

Spletna trgovinica z otroško opremo in oblačili, kjer so vsi izdelki izbrani z ljubeznijo in mislijo na vas ter vse nagajive malčke in malčice je nastala z željo, da bi skupaj z vami poskrbeli za varen in udoben sprehod skozi otroštvo naših superbaby-jev, jim izkazovali ogromno ljubezni ter zagotavljali skrbno rast in razvoj. Odlikujejo nas prijaznost, ustrežljivost, prilagodljivost, varni nakupi, kvalitetni izdelki, in še marsikaj, saj si želimo, da bi vam zagotavljali moderne in ugodne izdelke ter tako olajšali izbiro in nakupe v naši spletni trgovinici. Zato verjamemo, da vas bo naša pestra ponudba izdelkov zagotovo navdihnila za kako novo fotografijo, novo idejo za darilo, novo doživetje, nov razlog za smeh in veselje, … Poleg misli na vas, pa si nadvse želimo tudi, da bi z nakupom naših igrač zagotavljali malčkom zgodnje učenje  kreativnosti in razvijanje svoje domišljije skozi prosto igro brez meja, Tako izbiramo igrače, ki so otrokom zanimive, jim skušajo predstaviti like iz vsakdanjega življenja ter prepreke, s premagovanjem katerih bodo postajali spretnejši in samozavestnejši. Spoznajte nas in naše izdelke in se skupaj z nami podajte na novo Superbaby avanturo.

Več informacij

Vitavera

Slaba prekrvavitev in zastajanje vode v telesu ter pretirano potenje so pogosti spremljevalci nosečnic in mladih mamic v njihovih najbolj zahtevnih in občutljivih mesecih. Saj poznate utrujene, boleče in težke noge, otečene gležnje, nočne krče v nogah, krčne žile… V podjetju Vita Vera smo na podlagi izkušenj, znanja in potreb uporabnic razvili bombažne kompresijske nogavice SILVERLINE CLIMA, ki blažijo in zmanjšujejo naštete težave.

Redna uporaba kompresijskih nogavic vam bo v času nosečnosti in dojenja močno pomagala pri izboljšanju prekrvavitve in pospešila regeneracijo vaših nog. Postopna kompresija namreč poveča kroženje in pretok kisika, hitrejšo razgradnjo laktata in hitrejše sproščanje mišic. Poskrbite za prijeten občutek spočitih nog! V celoti zasnovne in izdelane v Sloveniji – 100% slovenski izdelek. Kompresijske nogavice se tudi popolnoma prilagodijo temperaturi vašega telesa s pomočjo naravnih celuloznih vlaken Cell Solution® Clima. Termoregulacija zagotavlja udobje skozi ves dan. Visoka vsebnost zračnega bombaža poskrbi, da so nogavice zelo zračne in izjemno prijetne na dotik ter nežne za vašo kožo. Bombaž je obogaten s srebrnimi ioni, ki nevtralizirajo neprijetne vonjave in poskrbijo za sveže noge ves dan.

Več informacij

ZolliPops

Spoznajte zdrave skladkarije Zolipops. Izdelki Zolipops so brez glutena, kar pomeni, da so varni tudi za osebe s celiakijo, brez sladkorja in se lahko ponašajo s certifikatom Sugarwise, prav tako ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in laktoze ter so varno za osebe, ki so alergične na oreščke. V bogati paleti izdelkov boste našli tako lizike, kakor tudi bonbone. 

Več informacij

Medijski pokrovitelji dogodka

Medijska pokrovitelja dogodka sta Hitradio Center in Ringaraja.net

Ringaraja.net

Spletni portal Ringaraja.net bodočim staršem, nosečnicam ter staršem dojenčkov in otrok vsak dan prinaša aktualne in praktične vsebine s področja zanositve, nosečnosti ter nege in skrbi za dojenčka in otroka. Tu boste našli odgovore na vse izzive, povezane z družinskim življenjem - od družinske zakonodaje, financ in prehrane, do tega, kako poskrbeti za partnerski odnos ob otroku. S starši si lahko anonimno izmenjujete izkušnje, za strokovne nasvete pa so vam na voljo naši strokovnjaki. Portal Ringaraja.net je velika spletna družina, v kateri se zavedamo, da je starševski poklic najtežji in hkrati najlepši poklic na svetu.

Hitradio Center

Hitradio Center je sodoben urbani radio, ki s sloganom »Prvi v Sloveniji za nove hite« predvaja najnovejše tuje in slovenske hite. Gre za eno prvih slovenskih radijskih postaj, ki se je razvijala s pomočjo tujih strokovnjakov, radio pa še naprej deluje v skladu z najnovejšimi smernicami, ki jih narekujejo razvita radijska tržišča. Z dinamično glasbo, energičnimi in zabavnimi radijskimi facami, kratkimi novicami in govornimi intervencijami je Hitradio Center pravi spremljevalec v času hitrega tempa življenja. Hitradio Center pa še zdaleč ni samo radio. Za svoje poslušalce (radio), sledilce (Instagram), naročnike (You tube) in oboževalce (Facebook) ustvarjalci redno pripravljajo tudi zabavne in odštekane digitalne vsebine z izjemnimi dosegi.