Partnerji

Abena Helpi d.o.o.

Nosečnost in nenadzorovano uhajanje urina sta povezana pogosteje, kot si morda mislite. Zaradi pritiska in teže v maternici ter hormonskih sprememb pride do slabitve mišic medeničnega dna. Z vadbo mišic medeničnega dna lahko neprijetnosti uhajanja urina omilimo ali celo preprečimo. Predloge ABENA Light, danskega proizvajalca Abena, so odlična izbira v primeru, ko pride do nenadzorovanega uhajanja urina. Za mamice po porodu pa so odlične predloge za poporodno čiščo ABENA Maternity Pads, katerih uporaba se priporoča v kombinaciji z mrežastimi hlačkami, ki se lahko tudi operejo.

#becausewecare

Več informacij

Bambo Nature - izdelki nordijske kakovosti za najmlajše

Blagovna znamka Bambo Nature, ki je del skupine ABENA, že od samega začetka sledi nordijski tradiciji spoštovanja do sočloveka in narave. Pri Bambo Nature radi rečemo, da je za naše najmlajše le najboljše dovolj dobro, kar živimo tudi skozi naše izdelke in ponudbo. Pleničke Bambo Nature so vpojne, mehke, zračne, udobne, predvsem pa prijazne do nežne otroške kože in narejene z mislijo na okolje. V ponudbi imamo tudi vlažilne robčke, zaščitne podloge in izdelke za nego kože. O kakovosti in varnosti izdelkov pričajo številni certifikati neodvisnih institucij, na spletni strani pa so navedene tudi vse sestavine izdelkov. Ker si starši zaslužite vedeti vse o izdelkih, ki jih izberete za otroka. 

Več informacij

BenQuick Selection

Vsi dobro poznamo odlične kakavove porizvode BenQuick, ki vsebujejo široko izbiro kakavovih instant izdelkov, vročih čokolad in žitne kave. Izdelke odlikuje visoka kakovost, ki je plod dolgoletnih izkušenj. hitro in okusno pripravo kakavovega napitka omogoča posebna struktura granul, ki so takoj topne v toplem ali hladnem mleku. A vvsem tem povečini bolj uživajo našo malčki. Zato ne spreglejte linije BenQuick Selection, ki pockrlja mamice in očke - nežna žitna kava vsebuje bistveno manj sladkorja, s čimer sledijo svetovnim prehranskim smernicam, ki stremijo k zniževanju vsebnosti sladkorja v prehranskih izdelkih. Če pa želite uživati v kremnem okusu, pa izberite BenQuick Mochaccino - kavi sta tukaj dodana še visoko kakovostni kakav in slastna čokolada. 

Več informacij 

Curaprox

Nosečnost je za ženske posebno obdobje in čas velikih telesnih sprememb, med katere sodijo tudi tiste v ustni votlini. Zato je toliko bolj pomembno, da bodoče mamice svoji ustni higieni posvetijo več pozornosti. Le z vestno skrbjo za svoje ustno zdravje lahko dobre navade prenesejo na otroke.

Njihove zobe je treba še posebno dobro negovati, saj so zaradi tanjše sklenine dovzetnejši za nastanek zobne gnilobe. Gre za najbolj razširjeno bolezen ustne votline in je najpogostejša kronična bolezen prav v zgodnjem otroštvu. In čeprav mlečni zobje v nekaj letih izpadejo, je njihovo zdravje ključno, saj so osnova za zdrave stalne zobe. Ti se začnejo razvijati takoj, ko izraste prvi mlečni zob. Najboljša izbira za nego je zelo mehka zobna ščetka z gostimi in mehkimi ščetinami, ki je nežna do dlesni in nepopustljiva do zobnih oblog.

Več informacij

dm - Ugodnosti za nosečnice in starše na enem mestu

dm vam želi v razburljivih obdobjih nosečnosti in starševstva stati ob strani s številnimi nasveti in ugodnostmi. V dm prodajalnah vas čakata knjižica Ugodnosti za nosečnice in knjižica Ugodnosti za starše.

dm vam želi v razburljivih obdobjih nosečnosti in starševstva stati ob strani s številnimi nasveti in ugodnostmi. V dm prodajalnah vas čakata knjižica Ugodnosti za nosečnice in knjižica Ugodnosti za starše.Knjižici skupaj vsebujeta 450 kuponov z ugodnostmi:

kupone z večkratnimi točkami, ki jih boste prejeli na dm active beauty kartico in z njimi dodatno prihranili;

• posebne kupone 1 + 1 gratis in 2 + 1 gratis;

• kupone s popusti ob nakupu drugih izdelkov, ki jih potrebujete zase ali pa za novega družinskega člana.

Kako si zagotovite svojo knjižico z ugodnostmi, preberite na www.dm.si/otrok.

Več informacij

HIPP

Prehrana ima od zunanjih dejavnikov daleč največji vpliv na zdravje nosečnice in otroka. Hkrati je prehrana tudi tista, na katero same najlažje vplivamo oziroma imamo največjo moč, da jo spreminjamo. V nosečnosti si torej privoščimo izbrano, kakovostno, lokalno pridelano in pestro prehrano, saj je to eden najboljših načinov, ki vodi do »zdravega« izražanja genov.  Veliko bolj kot količina je pomembna kakovost hrane, ki jo vnašamo v svoje telo in nabor hranil, ki ga s tem ponudimo svojemu še nerojenemu dojenčku. Ne pozabimo, da imata poleg prehrane zelo velik vpliv na izražanje genov tudi telesna aktivnost in stres. Skupaj z našim partnerjem smo tiste, ki lahko izbiramo in s tem »programiramo« zdravje našega otroka, ki raste v nas. Za ključne spremembe imamo na voljo le okrog 1000 dni. To obdobje vključuje 270 dni nosečnosti, prvo otrokovo leto in drugo otrokovo leto. Bodimo v tem obdobju pametni prehranski programerji za zdravje našega otroka. Izkoristite prehranske priložnosti v času nosečnosti in porodniške in tako podarite svojemu otroku najbolj bistveno doto –  trdno zdravje!

Več informacij

Inštitut Ataleya, Klavdija Slapar

Ker si vsak zasluži mirno rojstvo.
Priprava na porod je priprava na nove začetke. Kot že vesta so novi začetki vedno polni raznih izzivov, novih spoznanj in lepote odkrivanja sebe ter drugih. Zato vama z veseljem ponudim sočutno roko podpore na tej poti in vama pomagam preko poglobljenih priprav na porod, spremljanja pri porodu ter poporodnih obiskov do tega, da bosta v svojih novih vlogah še samozavestnejša in mirnejša. Inštitut Ataleya je edino mesto v Sloveniji, kjer se združita babištvo in psihoterapija z namenom podpore ter celostne obravnave družin po njihovi meri. Je plod dolgoletnih sanj ter truda babice Klavdije Slapar, da v Sloveniji družinam ponudimo celostno babiško in psihoterapevtsko obravnavo.

Več informacij

Malinca


Nastja Kramer Pesek je ustanoviteljica in solastnica podjetja Malinca – blagovne znamke z zdravo prehrano, prehranskimi dopolnili najvišje kakovosti in preverjeno naravno kozmetiko. Gre za podjetje, ki ozavešča o zdravem načinu življenja in uporabi čim bolj naravnih izdelkov že od leta 2013. Življenje pa je Nastjo v letu 2021 zaznamovalo še z eno čudovito vlogo - postala je mamica sinčku Mateu. In ker se dobro zaveda, kako pomembno vlogo ima prehrana pri podpori rasti in razvoju otroškega telesa, nam je podala kar nekaj koristnih nasvetov. Povedala nam je, kako s pravilno prehrano poskrbimo za boljšo odpornost in močnejši imunski sistem svojih otrok …

Več informacij

Mixa

Mixa je bila predstavljena kot farmacevtski proizvod na francoskem tržišču že davnega leta 1924. Prvi izdelki so bili zasnovani posebej za občutljivo, otroško kožo. Linija je izjemno hitro postala prepoznavna kot profesionalna nega za občutljivo kožo. Na podlagi dolgoletnih izkušenj so kasneje nastali izdelki za ženske, namenjeni negi obraza in telesa. Mixa je zmeraj z vami za občutljive potrebe vaše kože.

Tisto, kar že skoraj celo stoletje kozmetiko Mixa postavlja v ospredje in njeni potrošniki opisujejo kot njeno glavno prednost, je izdelava vsakega izdelka. Od izdelkov za obraz, ustnice, telo, rok ali nego občutljive otroške kože. Vsi izdelki so zasnovani tako, da zmanjšujejo možnost pojava neprijetnih reakcij, ki so specifične za občutljivo kožo, ne glede na to ali je vaša koža suha, normalna ali mastna. 

Več informacij

NLB

Otroška posteljica, voziček, plenice, … nato vrtec, šola, … vse to so stroški, ki še včeraj niso bili vključeni v vaš proračun. Ne gre za enkraten znesek, temveč za stroške, ki po mnenju mnogih staršev rastejo skupaj z otrokom in do njegove polnoletnosti kar dobro izpraznijo denarnico staršev. Zato je prav, da svoje finance še pred rojstvom pripravite na prihod novega člana. Pri tem vam bo na dogodku Okrogli trebuščki s praktičnimi nasveti in napotki pomagala finančna svetovalka iz NLB. Pomagala vam bo tudi z nasveti, kdaj in kako otroka učiti varčevati in ga vpeljati v svet denarja, ter zakaj je dobro, da otrok dobiva žepnino.

Izvedite več >>>

NORSAN OMEGA-3 – Maščobne kisline za celotno družino

Omega-3 maščobne kisline so pomembne za razvoj in vzdrževanje možganskih funkcij, kot so učenje, koncentracija in spomin, pozitivno vplivajo na pretok krvi ter posledično na normalno delovanje srca, nujne pa so tudi za ohranjanje vida*. Poleg tega zmanjšajo sproščanje snovi, ki povzročajo vnetja, ščitijo črevesno sluznico, pozitivno vplivajo na zdravje kože itd..

Več informacij

Pedosana

Prvi center gibalnega razvoja dojenčkov in otrok v Sloveniji. Pedosana je svoja vrata odprla leta 2012. Obiskujejo jo bodoči in novopečeni starši pa tudi varuške, vzgojitelji ali stari starši. Na skupinskih ali individualnih obravnavah sledijo usmeritvam, vajam in napotkom, lahko pa dojenčka v dober gibalni razvoj vodijo tudi z njihovim on-line programom Pedosanček. Izjemno pomembno je, kako se bo dojenček gibalno razvijal v 1. letu življenja, saj si bo v tem času zagotovil dobre temelje za razvoj do konca življenja. Z nami bo ustanoviteljica in direktorica podjetja Pedosana d.o.o., Janja Kramar.

Obiščite nas: https://www.pedosana.com

Že poznaš Pedosanin 7-dnevni nosečkin izziv? Hitro klik na povezavo in izvedi več.

Več informacij

Porodnišnica Postojna

V bolnišnici Postojna je porodni blok srce, kjer se rodijo najlepši trenutki, trenutki sreče. V eni izmed štirih porodnih sob omogočajo tudi porod v vodi. Sobe so dodobra opremljene z aparaturami, imajo pa tudi operacijsko dvorano in enota za intenzivno pooperativno nego. Porodnice so vabljene, da že ob prihodu zaupajo svoje želje (ki se nanašajo na lajšanje porodnih bolečin način poroda - v vodi ali naravni porod), zaželeno pa je tudi, da imajo s seboj porodni načrt. Prijazno osebje se zmeraj trudi uresničiti želje vsake porodnice. 

Več informacij

Veva. Spletna šola za starše

Še vsaka je rodila in še nihče ni ostal noter, je nekaj kar 99% žensk sliši pred porodom. In tudi to, da "ej, saj pozabiš" je med prvimi stvarmi, ki jih ženske, ko pokažejo trebušček, slišijo. Pa ni tako. Poroda ne pozabiš. Rojstvo tvojega otroka ostane za vedno zapisano v tvojem telesu in mislih in prav tako ostane za vedno zapisano v njem. Še več, vpliva na dojenje, na spanje, na razvoj in (lahko) vpliva tudi na način življenja. Porod ima velik vpliv na otroka in na mamo. Hkrati ima tudi ženska med porodom možnost vplivati na potek poroda, zato lahko veliko naredimo med porodom, da porod steče lepše in lažje za oba. O tem kaj je ključ do lepšega poroda z manj bolečine, bo govorila Marina P.Frangež, ustanoviteljica in direktorica prve slovenske spletne šole za starše Veva. Ker to kako se rodi tvoj otrok vpliva na mamo in nanj. Iz teorije do prakse, skozi 10 let izkušenj spremljanja žensk med porodom, se boste po tem pogovoru veselile poroda.

Pridruženi podporniki

Poskrbljeno za oba

Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna že v času pred nosečnostjo, še bolj pa med nosečnostjo in v času dojenja. Da bi nosečnica in njen otrok zagotovo dobila vsa potrebna hranila, je Bayer razvil prehranska dopolnila Elenatal, Elebaby in Elemama, ki so posebej prilagojenih načrtovanju nosečnosti ter posameznim obdobjem nosečnosti in dojenja.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočamo uživanje prehranskega dopolnila v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

CH-20220316-73

Več informacij

Bepanthen mazilo

Redna nega dojenčkove kože z mazilom Bepanthen preprečuje vnetje ritke, v primeru, da je ritka že vneta, pa omili težave in pripomore k hitrejši obnovi kože ritke . Mazilo se nanese ob vsaki menjavi plenice.  Mazilo vsebuje dekspantenol (provitamin B5), ki hitro prodre v plasti kože. Vitamin B5 je nenadomestljiv pri tvorbi in obnovi kože. Dekspantenol kožo vlaži in ji tako pomaga, da ohranja svojo obrambno funkcijo pred dražečimi vplivi (urin, blato). Mazilo je klinično preizkušeno  in ne vsebuje konzervansov, barvil in parfumov.

Mazilo Bepanthen pomaga tudi doječim mamicam negovati bradavice na dojkah, saj celi bradavice in odpravlja razpoke na njih.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

CH-20220316-73

Več informacij

Butters

Butters je slovenska znamka kozmetičnih izdelkov, v asortimanu pa imajo tudi prehranska dopolnila. Že več kot desetletje mamice v veselem pričakovanju in v obdobju dojenja razveseljuje njihova najbolj nežna linija za mamice in otročke. V času nosečnosti so nepogrešljivi izdelki Belly (olje, losjon in maslo), ki s premišljenimi naravnimi formulacijami, v kateri je visok delež sestavin organskega izvora, pripomorejo k povečanju prožnosti kože in zmanjšanju tveganja za pojav strij. V obdobju dojenja in starševstva pa si mlade mamice tegobe povezane z dojenjem lajšajo z balzamom za nego prsnih bradavic, svoj zakladek pa razvajajo z nežno kopeljo za dojenčke in maslom Mama & baby. Vabljeni v svet dišeče naravne kozmetike za vso družino na butters.si.

GLS

GLS Slovenia je mednarodni paketni distributer, ki je na slovenskem trgu prisoten že več kot 20 let. S svojimi Depo centri, Paketnimi trgovinami in GLS Paketomati pokriva področje celotne Slovenije na več kot 850 lokacijah.

Na slovenskem tržišču zastopajo večinski delež na področju B2C dostave. Fleksibilen, drugačen in osebni partner, ki uporabnikom omogoča fleksibilne oblike dostave, tja in takrat, ko uporabniku najbolj ustreza.

Na trgu nastopajo z naprednimi logističnimi storitvami in rešitvami, kot sta dostava v treh urah in organizirana vračila za nakupe v spletnih trgovinah. Edini slovenski distributer z lastnim Fulfillment centrom. Omogočajo distribucijo tako podjetjem, kot fizičnim osebam.

Več informacij

Jimmy Fantastic

Hrustljavi biskvit posut s koščki prave mlečne čokolade in dodatno obogaten z okusnimi polnjenji za vse tiste, ki radi uživate v preverjenih okusih.

Jimmy Fantastic Cookies so na voljo v dveh okusih (okus ČOKOLADA s čokoladnim polnilom in dodatkom kakava in okus NOISETTE z bogatim polnilom iz lešnikov in čokolade) in v dveh gramaturah – 145g in 32g.)

Vsi keksi so posuti s koščki mlečne čokolade.

Več informacij

Magnesium-Diasporal®

Vsi izdelki Magnesium-Diasporal® vsebujejo telesu prijazno obliko magnezijev citrat, ki je visoko biološko razpoložljiva. Linija vključuje 10 izdelkov v različnih oblikah: šumeče tablete, vrečice za uživanje z vodo, granule za direktno uživanje brez vode, ki so zelo primerne tudi za na pot, in najnovejši, patentirani izdelek Magnesium-Diasporal® DEPOT, 2-fazni magnezij z vitamini B-kompleksa.

Vsi izdelki Magnesium-Diasporal® so brez laktoze, glutena, konzervansov in umetnih barvil. Več na www.magnezij.si.

Makra kozmetika

Je slovensko družinsko podjetje, ki že 28 let izdeluje Hladilno mazilo za novorojenčke, dojenčke, otroke… Mazilo je namenjeno zaščiti nežne in občutljive otroške kože pleničnega področja. Izdelano je po tradicionalni lekarniški recepturi in obogateno z vitamini ter naravnimi olji, ki kožo še dodatno negujejo. Uporabljamo ga lahko za vsakodnevno nego tako pri otrocih kot pri odraslih. Kožo odlično globinsko navlaži, jo ščiti pred zunanjimi vplivi ter jo naredi mehko in gladko. Je dermatološko testirano, brez parfumov in parabenov. Primerno tudi za občutljivo kožo.

Pharmagea

NOSEČNOST = en najbolj posebnih obdobij v življenju vsake ženske. Iz tega razloga je še toliko bolj pomembno, da v tem času dobro poskrbimo zase.  Pri Pharmagei smo predani podpori dobrega počutja nosečnic z našimi visokokakovostnimi izdelki za nego kože, intimne nege in še več. 

Naša Rilastil Stretch marks krema proti strijam je št. 1 na tem področju in zvesta spremljevalka vsake nosečnice. Formulirana z mislijo na nosečnice za preprečevanje in zmanjšanje videza strij. Poleg tega pa povečuje tudi elastičnost kože in poskrbi, da se koža po raztegu hitreje in bolje povrne v prvotno stanje. 

Poleg tega pa ponujamo tudi širok izbor izdelkov za intimno nego znamke Vidermina, ki so posebej zasnovani za podporo ženskega intimnega zdravja, ki je tekom nosečnosti izrednega pomena. Linija Vidermina CLX (specifično izdelki za čiščenje) je posebej primerna za uporabo tekom nosečnosti, ker je v tem času pričakovano neravnovesje pH intimnega predela in, kot vemo, so vnetja v tem obdobju skoraj neizogibna. 

Zavedamo se, da je nosečnost le ena faza ženskega življenja, zato so naši izdelki zasnovani tako, da spremljajo ženske v vseh življenjskih obdobjih, od mladosti do menopavze in naprej. V našem izboru se najde vse od kozmetičnih izdelkov za nego kože, izdelkov za zdravje nosne votline za naše najmlajše (in odrasle seveda), do intimne nege, nege kože telesa dojenčkov in otrok in še več.

Več informacij

ZolliPops

Spoznajte zdrave skladkarije Zolipops. Izdelki Zolipops so brez glutena, kar pomeni, da so varni tudi za osebe s celiakijo, brez sladkorja in se lahko ponašajo s certifikatom Sugarwise, prav tako ne vsebujejo gensko spremenjenih organizmov in laktoze ter so varno za osebe, ki so alergične na oreščke. V bogati paleti izdelkov boste našli tako lizike, kakor tudi bonbone. 

Več informacij

Medijski pokrovitelji dogodka

Medijski pokrovitelji dogodkov so Mama.over.net,  Hitradio Center in Ringaraja.net

Ringaraja.net

Spletni portal Ringaraja.net bodočim staršem, nosečnicam ter staršem dojenčkov in otrok vsak dan prinaša aktualne in praktične vsebine s področja zanositve, nosečnosti ter nege in skrbi za dojenčka in otroka. Tu boste našli odgovore na vse izzive, povezane z družinskim življenjem - od družinske zakonodaje, financ in prehrane, do tega, kako poskrbeti za partnerski odnos ob otroku. S starši si lahko anonimno izmenjujete izkušnje, za strokovne nasvete pa so vam na voljo naši strokovnjaki. Portal Ringaraja.net je velika spletna družina, v kateri se zavedamo, da je starševski poklic najtežji in hkrati najlepši poklic na svetu.

Hitradio Center

Hitradio Center je sodoben urbani radio, ki s sloganom »Prvi v Sloveniji za nove hite« predvaja najnovejše tuje in slovenske hite. Gre za eno prvih slovenskih radijskih postaj, ki se je razvijala s pomočjo tujih strokovnjakov, radio pa še naprej deluje v skladu z najnovejšimi smernicami, ki jih narekujejo razvita radijska tržišča. Z dinamično glasbo, energičnimi in zabavnimi radijskimi facami, kratkimi novicami in govornimi intervencijami je Hitradio Center pravi spremljevalec v času hitrega tempa življenja. Hitradio Center pa še zdaleč ni samo radio. Za svoje poslušalce (radio), sledilce (Instagram), naročnike (You tube) in oboževalce (Facebook) ustvarjalci redno pripravljajo tudi zabavne in odštekane digitalne vsebine z izjemnimi dosegi.