Uporabne vsebine

Advamed

Advamed

Advamed d.o.o. je podjetje, ki se pretežno ukvarja s prodajo medicinskih pripomočkov za oskrbo in nego ran in brazgotin ter izdelkov za nego SUKI KOZMETIKA. Delujemo na področju kirurgije, dermatologije, plastične kirurgije, diagnostike in veterine. Ustvarjamo tržne niše  z inovativnimi izdelki, ki temeljijo na preverjeni kakovosti in so skladni z veljavnimi standardi. Naši cenjeni kupci so bolnišnice, klinike, zdravstveni domovi, domovi za starejše občane, lekarne in specializirane trgovine. S svojimi izdelki smo prisotni v Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Črni gori ter na Hrvaškem.

Epicyn je hidrogel za zdravljenje brazgotin v prvi fazi. Vsebuje protivnetne in protimikrobne učinke za zdravljenje starih in novih brazgotin. Gel je enostaven za uporabo in se hitro vpije v kožo, da proces celjenja. Ni lepljiv in nima znanih stranskih učinkov.

Izdelek je na voljo brez recepta. Kljub temu ga morate uporabljati pazljivo in skrbno, da vam bo najbolje koristilo.

Namen uporabe: HidrogelEpicyn™je indiciran kot dodatek pri procesu zdravljenja ran, ki se ne morejo zaceliti brez pomoči v fazi celjenja. Hidrogel Epicyn™je učinkovit pri zdravljenju in zmanjšanju novih in obstoječih hipertrofičnih in keloidnih brazgotin. Hidrogel Epicyn™pomaga pri vlaženju ter ustvarja zaščitno prevleko na brazgotinah pred fizičnimi, kemičnimi in mikrobnimi stiki.

Hidrogel Epicyn™je pripravljen za uporabo brez mešanja ali redčenja. Uporabite oz. nanesite ga trikrat dnevno.

Kadermin krema

 

 Kadermin krema  je medicinski pripomoček, ki se uporablja  za oskrbo in celjenje manjših ran, prask, odrgnin in opeklin. Kadermin krema ustvari zaščitni film in s tem pomaga naravnim procesom pri obnovi kože. 

Pripomore  pri obnovi fizioloških procesov, ki so pomembni za normalno regeneracijo tkiva in zaradi antimikrobnih in antiseptičnih lastnosti ščiti pred vdorom mikroorganizmov.

Hialuronska kislina ustvari ugodne vlažilne pogoje zaradi njenih hidrofilnih lastnosti, silikon pa pomaga koži zadrževati vlago in preprečuje izsušitev kože.

Kompleks SCX je sestavljen iz srebrovih ionov, ki so vezani na silicijev dioksid, v ta kompleks pa je dodan še klorheksidin.  

 

Navodila za uporabo: Pred nanosom očistite in posušite prizadeto območje. Uporabite potrebno količino za področje kože, ki ga želite zdraviti. Po nanosu ne masirajte in pustite, da se krema naravno vpije in naredi zaščitni sloj. Nanesite 1-2 krat dnevno.

Scarban®  C-Section je serija visoko kakovostnih izdelkov za zdravljenje brazgotin.

Opis izdelka:

Scarban® je dokazana tehnologija za zdravljenje brazgotin (hipertrofične in keloidne) in za preprečevanje neobičajnega razvoja brazgotine po operaciji ali poškodbi. Medicinski silikonski obliž je samolepilen, pralen in se zaradi pralne lastnosti lahko uporablja daljše obdobje. Scarban® čistilno milo, se uporablja kot sredstvo za čiščenje silikonskega obliža

Vsak Scarban® paket vsebuje silikonski obliž in milo.  S pravilno uporabo in vzdrževanjem (v skladu z navodili za uporabo, ki so priložena), vsak paket zagotavlja uporabo za približno 6-8 tednov zdravljenja.

Scarban®  silikonski obliž zagotavlja, da brazgotine postanejo bolj gladke, fleksibilne in tanjše - in da se problemi (vztrajna pordelost, brazgotinjenje, srbenje, nelagodje in kozmetični problem) zmanjšajo. Silikonski obliž zagotavlja hidratacijo kože (povrhnjice). Povečana hidratacija kože pa zagotavlja hitrejšo obnovo poškodovane kože kjer je območje brazgotine. Scarban® vsebuje UV zaščito (UPF50).