Uporabne vsebine

BenQuick® SELECTION BELA KAVA S CIKORIJO

VIR PREHRANSKE VLAKNINE, BREZ KOFEINA,  BREZ GLUTENA

Družino BenQuick smo obogatili z novim izdelkom BenQuick Bela kava s cikorijo, ki sledi novim prehranskim trendom in željam potrošnikov.

BenQuick Bela kava je suha mešanica za pripravo okusnega napitka na osnovi cikorije, ki je odličen kavni nadomestek. Od tod tudi ime Bela kava, saj po barvi in okusu posnema nekatere senzorične lastnosti kave, vendar za razliko od le-te, naravno ne vsebuje kofeina in je tako primerna tudi za ljudi občutljive na kofein, za otroke, doječe matere in nosečnice.

BenQuick Belo kavo odlikuje  visoka vsebnost prehranskih vlaknin, ki izvirajo iz korenine cikorije. Cikorija, ki jo mnogi poznajo tudi pod imenom proja, je bližnja sorodnica endivije in radiča in je odličen vir prehranskih vlaknin. Glavna vlaknina rastline cikorija je inulin, ki prispeva k boljšemu delovanju naše črevesne mikroflore.  Je dobro poznan prebiotik, kar pomeni, da stimulira rast koristnih mikroorganizmov v črevesni mikroflori.

Bela kava iz cikorije je bila že pred desetletji zelo priljubljena in zdrava pijača z veliko prehranskih vlaknin, pripravljale pa so jo že naše babice in prababice. Prehranske vlaknine so bistvenega pomena za splošno zdravje, pomembno pa je, da smo pri uživanju le-teh zmerni, saj uživanje prevelikih količin lahko povzroči tudi stranske učinke, kot so neprijetni prebavni simptomi - napenjanje in plini. Inulin (iz cikorije) ni sladilo, temveč nadomestek sladkorja v obliki prahu, ki se pogosto uporablja za obogatitev izdelkov ali za pripravo napitkov.

Mnogi potrošniki poznajo BenQuick Žitno kavo, ki za razliko od novega izdelka vsebuje kavni nadomestek iz mešanice ječmena in cikorije. Novi izdelek BenQuick Bela kava ne vsebuje glutena, zato ga lahko uživajo osebe s celiakijo oziroma potrošniki, ki se uživanju glutena izogibajo.

BenQuick Belo kavo odlikuje rahlo sladek in nežen okus po praženem. V primerjavi z BenQuick Žitno kavo, naš novi izdelek BenQuick Bela kava vsebuje bistveno manj sladkorja, s čimer sledimo svetovnim prehranskim smernicam, ki stremijo k zniževanju vsebnosti sladkorja v prehranskih izdelkih. Manjša vsebnost sladkorja pa še dodatno poudari tudi prijeten okus, ki spominja na kavo.

Tako kot vsi instant izdelki družine BenQuick, tudi Bela kava omogoča hitro pripravo s toplim ali hladnim mlekom, okusna pa je tudi v kombinaciji z rastlinskimi napitki, kot so na primer mandljevo, ovseno, sojino, riževo ali kokosovo mleko. Primerna je tako za odrasle kot tudi za otroke. Ne vsebuje kofeina in je zato popolna za uživanje tekom celega dneva in je odlična alternativa tradicionalni kavi.