Uporabne vsebine

Domači polnovredni funkcionalni izdelki, ki olajšajo vaše zdravo življenje

Biogetta podpira zdravje ljudi, saj so naši izdelki večinoma funkcionalna živila, zdrava in bogata z mikrohranili. Nekateri izdelki so tudi fermentirani, kar dodatno izboljša izkoristek mikrohranil v našem telesu.

 S trajnostno in okolju prijazno proizvodnjo Biogetta ohranja tradicijo okusne domače kuhe in prinaša naravne okuse nazaj v hitro, sodobno kuhinjo.

 Poslanstvo Biogette je še naprej razvijati domača superživila za ohranjanje in krepitev zdravja, ki bi zagotovili zadostne vitamine, minerale in fitonutriente, ki jih vaše telo vsakodnevno potrebuje. Tako vam olajšamo zdravo življenje, zmanjša pa se tudi potreba po prehranskih dodatkih.

Na voljo so tri skupine izdelkov

»Leta 2013 se je vse začelo z receptom moje stare mame Trezike za naravno mešanico zelenjave in soli, ki jo je vse življenje uporabljala pri kuhanju. Njene jedi so v mojem spominu še vedno kot ene najboljših, kar sem jih jedla. Ker sem tudi sama vedno rada eksperimentirala v kuhinji, sem začela pripravljati svoje mešanice, ki so mi olajšale vsakodnevno kuho. Želela sem ohraniti tradicijo dobrega domačega kuhanja, tako da sem prinesla naravne okuse nazaj v današnjo hitro, sodobno kulinariko.« pravi Barbara Meža, ustanoviteljica podjetja.

 

Danes ima Biogetta tri skupine izdelkov:

 1. Ekološke testenine iz 100% stročnic, ajde in pire

 Za testenine Biogetta je značilna višja hranilna vrednost, saj so narejene  iz 100%  stročnic (zeleni grah, rdeča leča, črni fižol) ali polnozrnate pirine in ajdove moke, kar povečuje vsebnost beljakovin in vlaken. So zelo hranljive, nasitne in bogate s prehranskimi vlakninami. Stročnice dajejo testeninam tudi posebno barvo. So hitro pripravljene in jih lahko postrežemo z vsemi različnimi omakami.

 

Nenehno razvijamo nove inovativne vrste testenin, za katere je značilno dodajanje funkcionalnih sestavin, ki zagotavljajo bodisi vlakna, fitonutriente bodisi esencialne vitamine in minerale, ki jih zahteva sodobni življenjski slog.

 

 1. Mešanice zelenjave in začimb

Biogetta je edinstvena ekološka mešanica, ročno izdelana iz le dveh sestavin: sveže zelenjave in tradicionalne, nerafinirane in nejodirane morske soli. Z eno žličko Biogette izboljšamo okus juham, rižotam, mesnim jedem, omakam in številnim drugim jedem. Ne vsebuje laktoze, glutena, GSO, ojačevalcev arome, maščob, škroba, kvasa itd.

 

 • Biogetta Classic
 • Biogetta za juhe
 • Biogetta za rižote

 

Biogetta zeliščne soli so narejene po naših receptih s skrbno izbranimi lokalnimi začimbami in zelišči. Mešamo jih s tradicionalno, nejodinirano, nerefinirano morsko soljo iz Piranskih solin, tako da z njimi enostavno začinite vaše jedi iz samo enega kozarca.

 

 • Bio zeliščna sol s Provansalskimi zelišči: za stročnice in zelenjavne jedi
 • Bio zeliščna sol z Mediteranskimi zelišči: za ribe in morske jedi, testenine, paradižnikove omake in solate
 • Bio zeliščna sol s konopljo: odlična za pečenega piščanca in krompir
 • Bio zeliščna sol z brusnico: za solate
 • BarBioQ začimbna mešanica: za zelenjavo in meso na žaru ali v pečici

 

 1. Naravno fermentni namazi iz divjih rastlin

Naši naravno fermentni namazi so narejeni iz divje rastočih samoniklih rastlin, kot so regrat, koprive, trpotec, čemaž in drugih zdravilnih divjih rastlin. Dodamo jim sončnična, bučna, lanena in druga semena, tako da so prava zakladnica hranil. Prizadevamo si razviti nove mešanice z namenom, da zagotovimo vlaknine, fitonutriente, kot tudi esencialne vitamine in minerale, ki jih naše telo dnevno potrebuje, s čimer zmanjšamo potrebo po umetnih dodatkih k prehrani .

 

Fermentirani izdelki imajo več koristnih učinkov na prebavo in zdravje ter nam pomagajo bolje prebaviti in absorbirati hrano, ki jo jemo. Vsebujejo več mikroorganizmov, ki prispevajo k raznolikosti črevesne mikroflore. Dobro vplivajo na naš mikrobiom, kjer je sedež imunskega sistema.

 

 • Rumeni cvet (regrat in sončnična semena)
 • Divji šopek (čemaž in regrat)
 • Divji popaj (špinača in lešniki)
 • Zimska bomba (trpotec in bučno seme)
 • Vražji zelenec (kopriva in rukola)

 

 

Kdo smo

Podjetje Barbio je leta 2013 ustanovila Barbara Meža, po izobrazbi magistra ekonomije. Po 15 letih delovnih izkušenj na področju marketinga in financ se je odločila, da bo ustanovila svoje podjetje in začela slediti svojim skritim srčnim ciljem. Je ljubiteljska kuharica in je vedno uživala v eksperimentiranju v kuhinji, kar je uspešno uporabila pri oblikovanju izdelkov.

 

Po nekaj letih je združila moči z Ivo Verbnik, ki je magistra na področju nadzora kakovosti hrane in varnostnih tehnologij. Ima več kot 20 let delovnih izkušenj v sektorju živilske industrije, pri tem pa se osredotoča predvsem na varnost hrane. Iva je tudi navdušenka  zdrave prehrane, v ekipo pa prinaša svoje neprecenljivo znanje.

 

Tudi v prihodnje je najin cilj razvijati domača superživila za ohranjanje in krepitev zdravja, ki bodo zagotovili zadostne vitamine, minerale in fitonutriente, ki jih vaše telo vsakodnevno potrebuje. Tako vam bova še naprej lajšali zdravo življenje.

Z Biogetto kuhaš enostavno, zdravo in zabavno!

 

Barbara Meža & Iva Verbnik