Uporabne vsebine

Kako organizirati baby shower za sodelavko?

Odločili ste se, da boste sodelavki, ki je v veselem pričakovanju, organizirali baby shower. Seveda moramo v trenutni situaciji počakati na pravi trenutek, ko se bomo lahko ponovno sproščeno družili brez omejitev. Pri nadrejenih se pozanimajte, ali se strinjajo s tem. Zabava v pisarni mora biti sproščujoča, lahkotna in zabavna tako za bodočo mamico kot tudi vse ostale sodelavce. Kako, kdaj in kje se bo odvijala, morate skrbno načrtovati vnaprej, da bo presenečenje popolno. Seveda pa ne smete pozabiti tudi na skrbno izbrano darilo, ki mora biti pravzaprav namenjeno njenemu otročku.

Izberite prostor v podjetju ter določite čas zabave za nosečnice.

Organizacijo zabave naj prevzame oseba, ki je v tesnem stiku z bodočo mamico in pozna njene želje. Določite, ali bo potekala med odmorom za malico ali po delovniku. To prilagodite programu, ki ga imate v mislih. Boste sodelavko, ki odhaja na porodniški dopust, samo pogostili in razveselili z darilom? Boste kaj dobrega skupaj pojedli in nazdravili bodočemu družinskemu članu? Načrtujete tudi igre? Okvirno preračunajte, koliko časa bi lahko zabava trajala, da bodo na njej vsi zadovoljni.

Glede na število zaposlenih, ki se bodo udeležili zabave za nosečnico, izberite prostor v podjetju. Lahko uporabite konferenčno sobo ali prostor, kjer ponavadi malicate. Če ste zaposleni v majhnem podjetju in nimate dovolj velikega prostora, razmislite, ali lahko v pisarni prestavite mize, skratka, bodite iznajdljivi.

Poskrbite za vabilo.

Ker ste vsi povabljenci zaposleni v istem podjetju, lahko po elektronski pošti pošljete vabilo. Seveda pa si lahko tudi umislite simpatična vabila, natisnjena posebej za to priložnost. Če gre za zabavo presenečenja, pazite, da ne pustite letakov ali vabil na vidnem mestu v pisarni. Sodelavce obvestite dovolj zgodaj, da v tistem času ne bodo načrtovali kakšnih sestankov znotraj ali zunaj podjetja, da si bodo vzeli čas za zabavo in se bodo lahko 'odklopili' od službenih obveznosti. Če bo zabava v popoldanskih ur, po delovniku, pa se bodo lahko vnaprej pripravili, da ne bodo hiteli domov.

Okrasite prostor.

Vam je sodelavka zaupala, ali pod srcem nosi deklico ali dečka? Potem izhajajte pri okrasitvi iz rožnate ali modre barve. Prostor lahko okrasite s številnimi baloni in girlandami, pogrinjki so lahko prav tako v deški ali dekliški barvi. Ker gre za zabavo v pisarni, ne pretiravajte z okraski, saj vas po zabavi čaka še pospravljanje.

Ne pozabite na izbrano hrano in pijačo.

Kot prvo, premislite, kaj ima nosečnica najraje in prav te jedi lahko postrežete na baby showerju. Izberite lahkotno hrano, priročni so samopostrežni bifeji. Zelo priljubljeni so mini cupcakesi in cake popsi, prav tako okrašeni glede na otrokov spol. Ne pretiravajte z alkoholnimi koktejli, pomislite tudi na nosečnico in postrezite sadne sokove.

Pripravite igre za baby shower.

Mogoče bodoča mamica ni navdušena nad igrami in bi ji raje ustrezal še zadnji klepet s sodelavkami? Premislite. Ne pretiravajte s številnimi igrami, ki bodo trajale in trajale. V pisarni lahko mogoče izvedete le eno. Predlagamo eno izmed zelo priljubljenih na takšnih zabavah. Sproži lave smeha pri vseh, tudi pri bodoči mamici, a prej morate vedeti, da zaradi tega ne boste izzvali slabosti. Zavežite ji oči in jo prosite, da poskusi različne kašice. Uganiti mora, katera živila se skrivajo v njih.

Bodočo mamico razveselite z darilom.

Vsi skupaj pa bodočo mamico presenetite s čudovitim darilom, ki ga lahko izberete na Čistkjut.si, v otroškem spletnem butičnem kotičku za male prince in princeske, kjer se prepletajo udobnost, kakovost in edinstvenost za najmlajše. Dopolnite pa ga lahko še z ogromno torto iz pleničk, za katero potrebujete škarje in/ali olfa nož, trši karton, darilni papir, lepilni trak, tekoče lepilo (Mekol), silikonsko lepilo, tri kartonske tulce od toaletnega papirja, dekorativne trakove, približno 70-80 mehkih, udobnih, enostavnih za uporabo in vselej neprepustnih pleničk Bambo Nature, tanke elastike za ustvarjanje kitk in tanjšo vrvico. Za podlago uporabite trši karton ali drug trd material, ki ga lahko izrežete v krog s škarjami ali olfa nožem. Krog naj ima premer približno 30 cm. Pri risanju kroga si lahko pomagate z večjo posodo za sadje ali loncem. Izrezan krog iz kartona oblecite v darilni papir in zalepite z lepilnim trakom. Na sredino izdelane podlage prilepite sredinski tulec. Tulec sestavite iz treh rolic toaletnega papirja in jih zlepite z lepilnim trakom v stolp. Spodnji del na več mestih zarežite, približno 2 cm, in spodaj namažite s tekočim lepilom, da lahko prilepite na trdo podlago. V tulec umestite tri v rolo zvite pleničke, da je tulec bolj čvrst. Vse pleničke zvijte v rolice in jih spnite s tankimi elastikami. Pleničke postopoma zlagajte okoli tulca in jih zavežite s tanjšo vrvico, to ponavljajte, dokler ni spodnja podlaga polna. Enako ponovite v naslednjem nadstropju, samo da pustite zadnji obroč prost, da tortica dobiva obliko. Enako velja za zgornje nadstropje, kjer je pleničk najmanj. Tortico nato dekorirajte s poljubnimi trakovi in pentljami. Za lepljenje le-teh lahko uporabite tekoče ali silikonsko lepilo, odvisno od materiala trakov, ki jih uporabljate. Na vrhu tortice lahko namestite pentljo, veternico, rožice itd.

Vam in bodoči mamici želimo nepozaben baby shower!

Avtor: N.K.