Uporabne vsebine

Mamin dnevnik: 19. teden

Eva, ki je za Okrogle trebuščke pisala nosečniški dnevnik po tednih, je postala mamica. Prvič! V naročje je dobila sinka. Tedensko bomo še naprej spremljali njene dnevniške zapise. Prepričani smo, da nam bo razkrila veliko zanimivih materinskih doživljajev. Z nami bo delila Cenetov prvi nasmeh, prvi zobek, prve besede ... Pokukali bomo v Evin vsakdanjik in jo spremljali na ''vozičkarskih'' potepanjih, pregledih pri pediatru, ob dojenju, previjanju, kopanju, igri, hranjenju, oblačenju dojenčka ... Dvignili bomo zastor in se pridružili njenemu družinskemu življenju. 

 

V 19. tednu smo imeli zaključek plavanja. Kar 10 tednov smo hodili na Očkove igrarije, ampak nam je en dva tri minilo. Cene je v ponedeljek dobil svojo prvo diplomo. Bila sva oba vesela za njega, ker se je potrudil. Dejansko se je zelo videl njegov napredek glede privajanja na vodo. Na začetku se je zelo hitro utrudil in je zato jokal, na zadnjih urah tečaja pa je brez težav v vodi zdržal tudi eno uro. Mislim, da sva sprejela pravo odločitev, ker sva ga prijavila na plavalni tečaj oz. ker smo vsi trije skupaj hodili na Očkove igrarije.

 

V sredo smo se odpravili jaz, Cene, Sara, Taja, Ajda, Eva in Lan v živalski vrt. Cene je tako prvič obiskal živalski vrt. Vem, da ni dojel vsega, kar se je dogajalo okrog njega. Ni še v tej fazi, da bi opazoval živali, tako da ta dan je bil bolj namenjen meni. Že od nekdaj sem rada zahajala tja.  Poleg tega pa smo mlade mamice odšle točno na to lokacijo zato, ker je tam veliko sence in se lahko ure in ure sprehajaš, ne da bi se moral spopadati z neznosno vročino. Polovico obiska v živalskem vrtu je Cene prespal, polovico časa pa je gledal naokrog. Mogoče pa je vseeno odnesel kaj od tega dne ... Drugače pa smo bolj uživale mamice kot otroci, ampak tudi me si moramo kdaj privoščiti sprostitev.

 

Čez dan namreč ne spi več toliko, nekajkrat po pol ure le, redko zapre oči za eno uro. Na sprehodih ni več v košari, ampak v športnem delu vozička. Na telovadbi mi je vaditeljica dejala, da lahko naslonjalo vozička dvignem pod kotom od 45 do 60 stopinj, noge pa mu moram podložiti z zvitkom tetra plenice, in sicer pod kotom 90 stopinj. Takšna vožnja mu je bolj zabavna, resnično je ves čas vesel, ker lahko pozorno opazuje, kaj se dogaja okrog njega. In če sem bila prej navajena, da v vozičku ves čas spi, zdaj ni več tako. Odločitev je bila prava. Mogoče bi kdo mislil, da sem ga prehitro dala v takšen položaj, ampak dejansko vsi mislijo, da je starejši. Vsi se čudijo, ko jim rečem, da je star šele štiri mesece in pol. Najin fantek je res velik, tako da košara ni prišla več v poštev zanj.  

 

Dnevi so bili zelo soparni. Če sva bila doma, je spal v posteljici, če nisva bila, pa je odjadral v svet sanj kar v vozičku. Ohladitev, ki je prišla skupaj z dežjem, je Cenetu popolnoma ustrezala. Tako je celo soboto prespal. Midva z Nejcem sva bila kar malce začudena. Presenetilo naju je to, ker sva bila navajena na kratke dnevne dremeže. Takrat pa je spal in spal, pa spal in spal ... Vmes se je na kratko zbudil, pojedel in nazaj zaspal. Verjetno je potreboval spanec in ga je nadoknadil še za nazaj.

 

V nedeljo smo se udeležili obhajila Nejčevega bratranca. In spet je bil dež. Uganete, kaj je počel Cene? Spal, spal, spal ... V gostilni, kjer je bil najmlajši član družine, so bili vsi veseli, ker so ga lahko nosili po rokah. In tudi tam je celotno kosilo prespal. To pa je bilo super, ker sva lahko z Nejcem v miru obedovala. Zbudil se je šele, ko smo odhajali domov. Všeč mi je, da ga kdaj pa kdaj v naročje vzame tudi kdo drug, da se navadi biti tudi stran od naju. Potem ne bo toliko navezan samo name, saj sva cele dneve skupaj. Ampak na tem praznovanju so si ga prekladali iz rok v roke. Na koncu je zokrožil okrog cele mize in revež se mi je malce smilil. Njabolj srečna sem bila, ko je zaspal in sem tako imela izgovor, da ga ne smemo motiti, hkrati pa da se res ni treba nikomur ukvarjati z njim.   

Fotografija: Pexels