Uporabne vsebine

Mamin dnevnik: 20. teden

Eva, ki je za Okrogle trebuščke pisala nosečniški dnevnik po tednih, je postala mamica. Prvič! V naročje je dobila sinka. Tedensko bomo še naprej spremljali njene dnevniške zapise. Prepričani smo, da nam bo razkrila veliko zanimivih materinskih doživljajev. Z nami bo delila Cenetov prvi nasmeh, prvi zobek, prve besede ... Pokukali bomo v Evin vsakdanjik in jo spremljali na ''vozičkarskih'' potepanjih, pregledih pri pediatru, ob dojenju, previjanju, kopanju, igri, hranjenju, oblačenju dojenčka ... Dvignili bomo zastor in se pridružili njenemu družinskemu življenju. 

 

Oh, 20. teden je bil zeloooo zanimiv in zeloooo pester. Ponedeljek je bil obarvan plavalno. Odpravila sva se v Terme Snovik. Zaključil je plavalni tečaj in ker se je odlično privadil na vodo, sem se odločila, da še kdaj odideva na kakšno kopališče. Poleti pa nameravamo več časa preživeti na morju. Resnično si želim, da ohrani ta občutek za vodo. Ne želim, da ga postane strah vode. Točno te terme sem izbrala, ker so zelo blizu našega doma, obenem pa vstopnina ni predraga. Z veseljem izkoriščam tudi svoj študenstki status, da imam vse vstopnine cenejše. Tam sva bila štiri ure in imela sva se super!!! Seveda je bil Cene spet ena izmed glavnih atrakcij. Včasih ga dam celo v jacuzzi, seveda prej preverim, da ni pretopla voda. V Fredovem obroču potem na vodi lepo zaspi. Topla voda in brbotanje mehurčkov so ga uspavali. Seveda so ga vsi starejši kopalci z zanimanjem opazovali. Verjetno sem bila spet označena kot slaba mamica, ker sem ga pustila spati kar na vodi oz. v vodi. Ampak jaz menim - če bi mu bilo nelagodno ali neudobno, zagotovo ne bi tako sladko zaprl oči in užival. Če bi ga motilo, bi zagotovo začel jokati. Prav zanimivo ga je bilo opazovati. Glavico je naslonil na obroč in se popolnoma sprostil. Seveda sem bila jaz ves čas zraven, ga pozorno opazovala, obenem pa sem tudi jaz zadihala s polnimi pljuči. In ta kratek spanec mu vedno pomaga, da je potem še boljše volje, kot je bil.

 

Naslednji dan sem se s Saro in Ajdo odpravila na ''vozičkarski'' sprehod v center Škofje Loke. Od mojega doma je do tja približno pol ure hoje. Nismo želele tvegati in se podati na daljši sprehod, saj so bile napovedane nevihte. Ujele smo sončne trenutke dneve in tako v mestu ostale celo dopoldne. Sprehodile smo se po Hudičevi brvi, pod katero teče Poljanska Sora, ki nam je v vročini nudila prijetno ohladitev. Pravzaprav pa je bil ves teden takšen, da sem Ceneta nenehno slačila in oblačila. Temperature so nihale, enkrat je sijalo sonce, že naslednjo minuto je deževalo.

 

Seveda Cene ni manjkal na svoji telovadbi, kjer se je spet dobro razgibal, jaz pa se usvojila nove prijeme. In tudi po nakupovalnem centru sva se potepala. Vesela sem bila srečanja s prijateljico Manco, s katero sva si privoščili kavici. Spili sva ju popolnoma v miru, medtem ko se je Cene igral s svojimi igračkami v vozičku. Čudovita dneva sva preživela tudi pri Cenetovi prababici, pradedku, babici in dedku.  Veliko veliko sva se potepala v tem tednu in petek sva preživela na pikniku, na katerem smo praznovali rojstni dan Nejčevega prijatelja. Cene je ostal tisti dan ostal dlje pokonci, ker je čez dan veliko spal v vozičku. In ne, v soboto nismo bili doma. Pritegnila nas je 'golažijada' prostovoljnega gasilskega društva Trata. Nejc je namreč član tega društva in takrat je bil zadolžen za elektriko. Vmes smo med dogodkom skočili še na floorball turnir v Poljane. Ja, Nejc igra tudi floorball in s Centom sva na dveh tekmah navijala zanj. Ker je bilo zelo vroče, sva se nato za dve uri skrila v naš domek in malce zadremala. Ko pa je mami postala lačna, sva se vrnila nazaj na 'golažijado'. Hihihi ...

 

Zagotovo pričakujete, da bo sledil dan, poln počitka. Ampak ne! Teden smo zaključili prav tako na pikniku našega družinskega prijatelja Simona, ki je praznoval 50. rojstni dan. Uf, šele zdaj vidim, ko to pišem, kako pester je bil teden zame in za Ceneta, ki je vse skupaj odlično prenašal. Navajen je biti med ljudmi, super mu je, ko ga kdo vzame v naročje. Mogoče mu je le vročina nadležna in jo najraje prespi. Hladi se tudi v majhnem bazenu skupaj s sestrično Nežo, kjer nadvse uživata in veselo ''čofotata''. Pozno popoldne in zvečer se res razživi, zato ga z Nejcem ne siliva k spanju že ob 19. ali 20. uri. Trenutno je to ob 21. uri in ta ritem pravzaprav odgovarja prav vsem.

 

Ja, ja ... nisva se samo potepala. Učila in pripravljala sem se tudi za izpit, ki ga imam čez en teden. V prvem semestru ga nisem uspela pisati, ker sem se na koncu nosečnosti slabše počutila in se nisem želela dodatno obremenjevati s tem. Ko ga bom imela, bo Ceneta pazil dedek, ker ima prilagojen delovni urnik. Kasneje se mu bo pridružila še babica, ko se bo vrnila iz službe. Tako imam popolno podporo za pisanje izpita. Srčno upam, da mi ga bo uspelo narediti.  

 

Ker nisem bila nič doma, sledi sedaj ultra pospravljanje ... Nov teden bo zagotovo mirnejši ...

Fotografija: Pexels