Uporabne vsebine

Mamin dnevnik: 27. teden

Eva, ki je za Okrogle trebuščke pisala nosečniški dnevnik po tednih, je postala mamica. Prvič! V naročje je dobila sinka. Tedensko bomo še naprej spremljali njene dnevniške zapise. Prepričani smo, da nam bo razkrila veliko zanimivih materinskih doživljajev. Z nami bo delila Cenetov prvi nasmeh, prvi zobek, prve besede ... Pokukali bomo v Evin vsakdanjik in jo spremljali na ''vozičkarskih'' potepanjih, pregledih pri pediatru, ob dojenju, previjanju, kopanju, igri, hranjenju, oblačenju dojenčka ... Dvignili bomo zastor in se pridružili njenemu družinskemu življenju. 

 

V nedeljo naju je Nejc pustil v Zambratiji, pri Umagu, pri mojih starših. To so bile najine prve počitnice brez očka. Pet dni. Prvo jutro sta se babica in dedek zbudila zgodaj in sta odšla na sprehod s Centom, tako da sem jaz lahko dlje spala. Ta njuna gesta mi je dala vedeti, da se bom lahko na dopustu spočila. No, potem ni bilo čisto po mojih pričakovanjih, ampak smo se vseeno imeli super.

 

Kmalu so se nam pridružili še sestra Nika, nečakinja Neža, sestra Maruša in njen fant Domen. Jaa, pri nas se je zelo povečalo število družinskih članov. Na plažo smo hodili pet, deset minut stran od namestitve. V senci borovcev smo bili privlačna druščina za ostale turiste. Res nas je bilo veliko. Mislim, da so tuhtali, zakaj imata dve dekleti vsaka svojega dojenčka. Zagotovo so se spraševali, ali sta sami ali imata sploh partnerja. Kar čutila sem njihove poglede ... Postavila sem se v njihovo kožo in si skušala predstavljati, kaj sem jim plete po možganih. Hihihi, no na plaži smo šli vedno na isto mesto in prepričana sem, da so na koncu tedna že ugotovili, kakšne so povezave med nami.

 

Neža in Cene sta spala v isti sobi. Hm ... noči smo nekako preživeli. Načeloma sva imeli z Niko kar srečo, da se nista prepogosto zbujala. Vedno sta se zbudila oba naenkrat, tako da sta takrat oba dobila hrano in sta mirno zaspala nazaj. Zjutraj pa sta nama vedno postregla z zelo ljubkim prizorom. Neža, ki je starejša od Ceneta štiri mesece, se je priplazila do Ceneta in ga objela. Res ga želi ves čas objemati. Nam je bilo simpatično, ampak Cene se ni strinjal z nami. Vedno je začel jokati, ker ga je mogoče malce preveč stisnila k sebi. Ni mu bilo všeč, mogoče že zaradi tega, ker on še ni tako aktiven. Večino časa leži na hrbtu ali na trebuhu, Neža pa ves čas pleza okrog njega in mu želi izkazati ljubezen na tisoč in en način. Ves čas želi biti pri njemu. Sposoja si njegovo dudo, igrače ...

 

To so bili resnično prijetni trenutki. Ker ne živim več pri starših, so mi še tako bolj pomembni in dragoceni. Spet smo bili vsi skupaj in preživeli smo prelep družinski dopust.

 

Nejc naju je že zelo pogrešal, še posebej Ceneta, in v petek smo bili spet skupaj. Odpeljali smo se v Medulin. V hiški smo načrtovali ostati kar 14 dni. Juhuhu! Ampak zeloooo vroče je bilo. Preveč. Cene je ves čas na sebi imel samo pleničko, tudi spal je samo v njej. Zvečer smo vsi težko zaspali, saj ni bilo čutiti najmanjšega vetra. Vsi smo komaj čakali ohladitev. Veter, pridiiii! Čez dan smo v senci na plaži še nekako preživeli, ampak zvečer ...

 

Nekajkrat smo se zapeljali tudi do sosednjih zalivov s čolnom. Super se imamo in naše počitnice še trajajo. Javim se vam v naslednjem dnevniku in vam zapišem, kaj vse se nam je pripetilo v 28. tednu.

Fotografija: Pexels