Uporabne vsebine

Matične celice ob porodu: varovanje prihodnosti

Ob rojstvu otroka se staršem odpre še ena, morda nekoliko nepoznana, a izjemno dragocena priložnost – priložnost za shranjevanje matičnih celic iz popkovnične krvi in tkiva. Matične celice so resnično čudežno orožje narave, katero ima potencial za obnovitev in regeneracijo telesa. Ena izmed priznanih in zaupanja vrednih ustanov za shranjevanje matičnih celic v Sloveniji je BIOBANKA.

 

Matične celice: ključ za zdravljenje številnih bolezni

 

Matične celice so edinstvene v svoji sposobnosti preoblikovanja in obnove. Te drobne celice, shranjene iz popkovnice ob rojstvu, imajo izjemno zmožnost zamenjati stare ali poškodovane celice tkiv in organov. To pomeni, da imajo potencial pomagati pri zdravljenju številnih bolezni, ki segajo od krvnih bolezni do nevroloških motenj.

 

Praksa shranjevanja matičnih celic ob porodu je v zadnjih letih postala izjemno priljubljena tako v Sloveniji kot tudi po svetu. Vsako leto veliko pacientov potrebuje presaditev matičnih celic, kar priča o tem, kako pomembna je ta praksa za zdravje ljudi. V tujini je ta praksa že dolgo uveljavljena in je že pomagala rešiti številna življenja.

 

Zakaj je dobro, da nosečnice razmislijo o shranjevanju matičnih celic

 

Nosečnice se zagotovo sprašujejo, ali naj izkoristijo to priložnost. Pomembno je razumeti, da so matične celice iz popkovnice in tkiva najkvalitetnejši vir za morebitno zdravljenje. Poleg tega je postopek odvzema popolnoma enostaven in ne vpliva na potek poroda ali zdravje otroka. Matične celice iz popkovnice so tudi raznolike, kar daje široke možnosti za njihovo uporabo v različnih vrstah zdravljenja.

 

BIOBANKA: strokovnost in skrb za zdravje vašega otroka

 

Ena izmed priznanih in zaupanja vrednih ustanov za shranjevanje matičnih celic v Sloveniji je BIOBANKA. Zagotavlja strokovnost, oseben pristop in najvišjo kakovost. Poleg tega so prvi ponudnik, ki omogoča shranjevanje matičnih celic doma, v Sloveniji.

 

Shranjevanje matičnih celic ob porodu je ena izmed najdragocenejših "zavarovalnih polic" za vašega otroka. To je priložnost, ki lahko izboljša kakovost življenja, zagotovi zdravljenje in poveča možnosti za boljšo prihodnost. Ko se odločite za shranjevanje matičnih celic pri BIOBANKI, se odločate za varovanje zdravja vašega otroka, obogatitev medicinske znanosti in prispevek k ustvarjanju bolj zdrave družbe.

Fotografija: Pexels