Uporabne vsebine

Medicinski center celostnega zdravljenja

Ginekologja in porodništvo
V MCCZ pod vodstvom najboljših strokovnjakov, izvajamo celostne ginekološke in porodniške preglede, ultrazvočne preglede, brise, laboratorijske raziskave, presejalne teste za ugotavljanje kromosomskih napak pri plodu (NIPT). Ponujamo vam preglede in svetovanja pred načrtovanimi operativnimi posegi, izdajamo potrdila in druga mnenja. Svetujemo vam glede kontracepcije, nadomestnega hormonskega zdravljenja, vstavljamo in odstranjujemo maternične vložke. Opravljamo diagnostiko zgodnjih oblik raka na materničnem vratu: kolposkopske (mikroskopske) preglede materničnega vratu in biopsijo (odščip) spremenjenega tkiva za histološko preiskavo.
Posebno pozornost in celostno obravnavo posvečamo tudi težavam pri zanositvi pod vodstvom dr. Aleksandra Merla, dr. med.

PRP v ginekologiji: PLAZMA BOGATA S TROMBOCITI – PRP
PRP predstavlja najbolj naravno, varno in učinkovito metodo za izboljšanje strukture ter obnovo, rast in pomlajevanje tkiva. Trombociti so krvne celice, ki izločajo rastne faktorje in s tem spodbujajo rast matičnih celic. Zaradi tega imajo sposobnost obnavljanja in celjenja, saj se iz njih izloči preko 30 zdravilnih snovi in rastnih faktorjev. S tem prihaja do nastanka novega, zdravega, funkcionalnega tkiva na mestu aplikacije. PRP torej vsebuje le telesu lastne snovi.

Pri vbrizganju s trombociti bogate plazme (PRP) v vaginalnem predelu prihaja do pomnoževanja in pomlajevanja matičnih celic, to pa se odraža na tkivu nožnice in klitorisa. Opravljene raziskave so pokazale, da je bila aplikacija PRP v predel nožnice in klitorisa povezana s povečanim ugodjem pri spolnih odnosih, intenzivnejšim doživljanjem orgazmov in posledično porastom libida. Prav tako je aplikacija PRP doprinesla k boljšemu celjenju tkiva (npr. po porodu) ter povečanju prožnosti in vlažnosti nožnice in s tem k večjemu ugodju pri spolnih odnosih oz. zmanjšanju motečih občutkov v primeru suhosti nožnice oz. prizadetosti kože zunanjega spolovila (lichen sclerosus,…). Literatura navaja tudi pozitiven vpliv na žlezne celice, ki se pod vplivom apliciranega PRP-ja dodatno aktivirajo in s tem pripomorejo k večji vlažnosti in elastičnosti nožnice. Nekatere raziskave so pokazale tudi ugoden učinek aplikacije PRP vaginalno pri blaženju povsem začetne, torej blage stresne urinske inkontinence oz. uhajanju urina ob naporu. Ambulanta asist. dr. Sebastjana Merla, dr. med.

VITAMINSKE TERAPIJE
V MCCZ centru posebno pozornost posvečamo zdravi prehrani in imunskemu sistemu. Mayerjev koktajl je intravenozna infuzija nutrientov, ki pripomore k izboljšavi imunskega sistema in hitrejši regeneraciji organizma. Terapija nam omogoča, da so hranila, ki jih dovajamo, maksimalno izkoriščena, kar pri peroralni uporabi ni mogoče doseči.Takšna aplikacija je zaželena pri ljudeh, ki imajo oslabljen imunski sistem, čutijo utrujenost, so izčrpani, pri izgorelosti, po daljših fizičnih naporih ali bodisi kot preventiva pred sezonskimi viroznimi obolenji. Terapija nutrientov je namenjena vsem, ki želijo nekaj narediti za svoje zdravje. Prilagojeno terapijo nutrientov nudimo tudi za nosečnice in deječe matere. Terapija je odlična proti slabosti v nosečnosti, ob enem pa krepi imunski sistem. Terapija nutrientov po porodu materi povrne energijo, okrepi organizem in regenerira. Na osnovi zdravniškega posveta in laboratorijske analize, vam določimo primerno personalizirano terapijo.

CELOSTNI NEVROLOŠKI PREGLED
Zdravljenje, terapevtski nasveti in nasveti za tiste sloge življenja in multidisciplinarne obravnave, ki lahko nevrološke motnje, kot je npr. demenca, odložijo in ublažijo. Ambulanto za nevrologijo vodi. prof. dr. Zvezdan Pirtošek, dr. Med.