Uporabne vsebine

Zdravi v poletje

Magnezij - čudežni mineral

V kitajski medicini je magnezij znan kot čudežni mineral. Oskrba celic s potrebno količino tega minerala poskrbi za čvrste kosti, zobe, hormonsko ravnovesje, sijočo kožo, zdravo živčevje, občutek sproščenosti, nižje ravni stresa in ima celo terapevtski učinek na depresijo in anksioznost, sladkorno bolezen in artritis.

Najbolj prepoznaven opozorilni znak, da je v našem telesu premalo magnezija, so krči v nogah, težave s spanjem in celo anksioznost.

Kako telo najlažje absorbira magnezij?
Magnezij najlažje doseže tkiva in celice, ki ga najbolj potrebujejo, z neposrednim nanašanjem na kožo. Takšni pripravki pomirjajo in blažijo bolečine, saj olajšajo absorpcijo učinkovin, ker jim ni treba potovati skozi prebavila, posledično pa ne povzročajo prebavnih težav in ne vplivajo na druge telesne organe. Obenem lokalni nanos na kožo omogoča tudi dostavo magnezija neposredno na mesta, kjer je najbolj potreben, kar posledično pomeni večjo učinkovitost.

Za vse, ki obožujete sonce, ne pa sončnih madežev
Magnezijev koncentrat nanesite na porjavelo kožo zvečer pred spanjem, s čimer boste preprečili nastanek kožnih sprememb. Osebam s temnejšo poltjo je priporočljiv tudi v obliki kopeli.

Izdelki ŐSIMAGNESIUM vsebujejo izjemno čisti magnezij, pridobljen izpod dna nekdanjega morja Zechstein, na globini 1.500–2.000 metrov. Ker je zavarovan pred vsemi negativnimi okoljskimi vplivi sodobnega sveta in ga pridobivajo z najsodobnejšimi biotehnološkimi metodami, predstavlja najčistejši možen pristen vir magnezijevega klorida, ohranjen v svojem prvobitnem energijskem stanju.

Vse o izdelkih izveste na povezavi