Uporabne vsebine

Modri nasveti za zaščito otrok pred soncem

Sprehod in igra na prostem sta za otroka zelo pomembna za njegovo rast in razvoj, vendar ga je treba zaščititi pred škodljivimi sončnimi žarki. Zbrali smo nekaj modrih nasvetov, kako bo užival tudi v dneh, ko so temperature višje.

 

Zavedati se morate, da se otrokova koža razlikuje od odrasle. Je tanjša, občutljivejša, bolj dovzetna za zunanje vplive, ni še sposobna termoregulacije in se še razvija. Zato morate kot starši poskrbeti, da otrok ni preveč izpostavljen škodljivim ultravijoličnim žarkom.

 

Premišljeno na svež zrak

Sprehod, igranje v parku, obisk plaže ipd. načrtujte v zgodnjih urah ali pozno popoldne. Izogibajte se najtoplejšemu delu dneva, in sicer med 10. in 16. uro.

Zadržujte se v senci

Poiščite igrala v senci, na plaži postavite brisačo pod senčnik ali drevo z gosto krošnjo. Nikar v največji vročini ne ''vozičkajte'', raje poiščite steze v gozdu. Naj vas ne pretenta sonce, ki se skriva za oblaki, tudi takrat določena mera previdnosti ni odveč.

 

Ustrezna oblačila in klobuček 

Nikar ne oblecite otroka pretoplo. Prednost dajte svetlejšim in tanjšim oblačilom. V mislih imejte, da tudi nekatere tkanine prepuščajo sončne žarke. Na glavo mu poveznite klobuček ali kapo s šiltom.

 

Dobrodošla so tudi sončna očala

Oči naj otrok zaščiti s sončnimi očali, ki ščitijo pred UV žarki. Prednost dajte kakovosti in ne trendovskim modelom in ceni.

 

Izberite ustrezno kremo za zaščito pred soncem

Na tržišču je ogromno krem za zaščito pred soncem in težko se je odločiti, katera je najustreznejša. Z mislijo, da je le najboljše dovolj dobro za naše otroke, je Bambo Nature zasnoval kremo za zaščito pred soncem, ki je dermatološko testirana, 100-odstotno veganska, primerna za nežno in občutljivo otroško kožo, saj ne vsebuje parfumov in barvil, in ne vpliva škodljivo na življenje v morju (Reef-Safe), zato jo lahko brezskrbno uporabljate. To dokazujeta tudi oznaki The Vegan Society in EcoSun Pass. Ponaša se tudi s certifikatoma Nordic Swan Ecolabel in Asthma Allergy Nordic, kar pomeni, da uporaba kreme predstavlja najmanjše tveganje za nastanek alergij. Krema za zaščito pred soncem mora najmlajšim nuditi ščit tudi pred žarki UVA in UVB, kar so tudi upoštevali pri Bambo Nature. Hkrati je vodoodporna - otrok se lahko 40 minut igra v bazenu ali morju, pri tem pa vam ni treba skrbeti, da se bo sprala.

 

Nikar ne odlašajte z nakupom, zagotovite ustrezno zaščito svojemu otroku že danes. Vse podrobnejše informacije in ugodnosti dobite na povezavi. Uživajte v sončnih dneh, ampak odgovorno! Želimo vam zakladnico neskončno lepih poletnih spominov.

Avtor: N. K.