Uporabne vsebine

''Na kateri frekvenci spite?''

''Na kateri frekvenci spite?'' Takšnega vprašanja vam zagotovo še nihče ni zastavil. Vendar je odgovor zelo pomemben. Če spite na posteljnini iz tkanine z višjo frekvenco od 100 Hz, potem se boste zbudili spočiti, ker se bo vaše telo ponoči resnično regeneriralo. Prav tako premislite, na kateri tkanini bo sladko sanjal novorojenček.

 

Sproščujoča večerna rutina

 

Veliko nosečnic ima težave s spanjem, predvsem v drugem in tretjem trimesečju. Svetujejo, da ste čez dan čim bolj aktivni, tako boste lažje zaprli oči. Zvečer vzpostavite sproščujočo rutino, privoščite si skodelico toplega zeliščnega čaja, ne zaužijte pretežke hrane, oprhajte se, prezračite sobo in poskrbite za idealne spalne pogoje. V postelji zavzamite udoben položaj, trebušček si lahko podprete z blazino, dodatno pa si lahko položite tudi med noge.

 

Frekvenca tkanin

 

Ni nobena skrivnost, da ima vsaka stvar na tem svetu svojo lastno frekvenco. Le-ta vpliva na svet okoli sebe. In tako je tudi za popoln spanec izjemno pomembno, na kakšni posteljnini oz. na kakšni frekvenci spite. Nataša Kelšin, kreatorica FEK's bedding blagovne znamke, nas je popeljala tudi v svet tkanine skozi perspektivo frekvenc.

 

Dr. Royal Raymond Rife je na začetku 20. stoletja ugotovil, da je povprečna frekvenca zdravega človeškega telesa med 62 in 72 Hz. Če frekvenca pade pod to povprečje, to pomeni ogroženost za imunski sistem. Ker je bil za tisti čas precej napreden, so ga vsi poskušali utišati. Vendar so to področje raziskovali mnogi.

 

Leta 2003 je tako dr. Heidi Yellen predstavila študijo o frekvencah tkanin, s katero je izpostavila, da je frekvenca zdravega telesa 100 Hz, na isti frekvenci pa se nahaja organski čisti bombaž. Tudi ona je potrdila, če frekvenca pade pod 100 Hz, to pomeni obremenitev za naše telo. Celulozne tkanine, ki nastanejo z uporabo drugih naravnih virov, poliestri in umetna svila se nahajajo na frekvenci 15 Hz, neorganski bombaž in konoplja pa na 70 Hz in 40 Hz. Ne pozabimo, da se tudi virusi nahajajo pri frekvencah nižjih od 100 Hz. Zato iz tega lahko že sklepamo, da nas vse, kar nosi višjo frekvenco, podpira pri našem razpoloženju, zdravju, vse, kar pa se nahaja nižje, pa nas slabi. In kje se tukaj nahaja LAN?

 

Lan se nahaja na frekvenci 5000 Hz in zato ni čudno, da ima lan naziv ZDRAVILNA in NAJBOLJ TRAJNOSTNA TKANINA.  

 

Lan je dober za zrak, tla, ljudi in je edina tkanina, katere celica ima podobne lastnosti kot človeška (kot zanimivost, notranji šivi v človeku so narejeni iz lanu). To je najstarejša tkanina na svetu, katera je žal zaradi hitre potrošnje šla v pozabo, vendar se zaradi zavedanja vrednot zopet vrača v vsem svojem sijaju. Nataša Kelšin poudarja njegove pozitivne lastnosti: ''Lan je dvakrat bolj trpežen kot bombaž. Je antialergen in zmanjšuje vpliv gama sevanja. Uporablja se za zdravljenje številnih alergijskih obolenj in  znižuje vročino z uravnavanjem prezračevanja zraka. Odporen je na umazanijo in skozi leta ohranja ravno površino in še bi lahko naštevali.''

Priporoča, da se potopite v svet sanj na FEK's bedding posteljnini, ki je narejena iz lana. Privoščite si globok spanec tudi med nosečnostjo in potem, ko postanete mama. Naj se vaše telo ponoči hitreje regenerira. Nič več ne boste imeli težav z nočnim potenjem. Prav zaradi frekvence 5000 Hz, na kateri se nahaja lan, se boste zjutraj počutili odlično.

 

Pokukajte v njihovo spletno trgovino Spalni kotiček in si omogočite eko laneno razkošje spanja. Izberite napenjalno rjuho, rjuho, prevleko za vzglavnik in prevleko za odejo v eni izmed 24 barv, odločate pa se lahko tudi med različnimi vzorci. Izdelke lahko kombinirate med sabo poljubno, tako da bo vaš odhod v sanje res sproščujoč.  

 

Dojenčkov spanec na najprijaznejši taknini

 

Pomislite tudi na vašega otročka, ki bo po prihodu iz porodnišnice večino dneva prespal. Ugotovili so namreč, da novorojenček spi med 15 in 17 ur dnevno. ''Med spanjem dojenček tako pospešeno vdihava zrak okoli sebe, je v stiku s posteljnino, dekico, ''cunco”''. Velikokrat izbiramo blaga pralna sredstva, da ne bi otroček vdihaval agresivnih kemikalij, vonjav, premalokrat pa pomislimo na kakšni tkanini počiva. Z izbiro lanu omogočimo našim novorojenčkom, da počivajo v čistem okolju, saj je le-ta antistatičen in odporen na prah,'' pojasnjuje Nataša Kelšin. Preglejte FEK'S bedding Otroški laneni kotiček in privoščite svojemu sončku miren spanec na najprijaznejši tkanini. Še več, v lanenem nakupovalnem kotičku se nahajajo tudi ostali proizvodi, narejeni iz skrbno izbranega lanu, večina njih je ročno delo. Omogočite sebi in vsem družinskim članom laneno razkošje, ki bo poskrbelo, da bo vaš počutje izvrstno.

 

Mreženje Okrogli trebuščki

 

Veliko koristnih informacij o tej tematiki so dobile nosečnice na marčevskem mreženju Okrogli trebuščki. Vabimo vas, da se prijavite na novo spletno mreženje, ki bo 14. maja 2021. Za vas zopet pripravljamo zanimiva predavanja in delavnice.

 

Avtor: N. K.