Uporabne vsebine

Najlepši trenutki sprostitve za mamo

Babica je v varstvo vzela dojenčka in že razmišljate, kako boste končno oprali perilo, pobrisali tla, pospravili igrače, pobrisali prah... Ustavite se! Zaslužite si nekaj trenutkov zase. Ste najbolj ljubeča in srčna mama, ki je 24 ur vsak dan v tednu na voljo  svojemu otroku. Privoščite si urico sprostitve in počnite nekaj, ob čemer vam bo zaigralo srce.

Ste utrujeni in izčrpani, saj novorojenček zahteva veliko skrbi in energije? Ne skrbite, zato so tete, strici, dedki in babice!

 

Ko postanete mama, so trenutki sprostitve, uživanja in brezdelja prav dragoceni. Ure za hobije kar nekako izginejo iz urnika, a prav je, da jih vnesete nazaj v svoje življenje. Ko vam babice in dedki ponudijo pomoč pri varstvu, jih le z veseljem sprejmite. Vaš otrok je v varnih rokah, zato ste lahko povsem brez skrbi. In takrat ni čas za generalno čiščenje doma, temveč za vašo psihično in fizično regeneracijo. Brez slabe vesti storite nekaj zase, saj vaše razpoloženje vpliva tudi na otroka. Boste videli – po nekaj minutnem ali urnem odklopu boste kot prerojeni.

 

Načrtujte svoj mali oddih na ''off'' vnaprej. Dogovorite se z osebo, ki ji popolnoma zaupate, da pazi na vašega malčka. In ko vam bo hudo, pomislite na prihajajoči počitek, ki vas bo sprostil in osvežil.

 

Ideje, kaj vse lahko počnete, da si napolnite baterije

 

''Kofetkanje'' s prijateljico

 

Kdaj ste nazadnje klepetali s prijateljico ob skodelici bele kave? Takoj, ko pridete do prostega časa, jo pokličite in povabite na klepet. Izkoristite te trenutke za brezskrben klepet in najnovejše trače. Ob odlični skodelici priljubljene Benquick Bele kave s cikorijo , ki je brez kofeina in tako  primerna za ljudi občutljive na kofein, doječe matere, nosečnice in otroke, si lahko izmenjata vse aktualne podrobnosti vajinega pestrega življenja. Benquick bela kava s cikorijo se odlikuje po tem, da je brez kofeina, vsebuje bistveno manj sladkorja, visoko vsebnost prehranskih vlaknin in je brez glutena, zato jo lahko spijeta brez slabe vesti. Prijeten okus spominja na tradicionalno kavo, ki vas popelje v mladostne dni, ko ste brezskrbno posedali v mestnih kavarnah, ležali na plaži, odkrivali nove dogodivščine in nabirali energijo po neprespanih nočeh polnih smeha in zabave.

 

Sproščujoča kopel

 

Ali vedno pohitite iz kopalnice, ker nikoli ne veste, kdaj vas bo dojenček s svojim jokom poklical k sebi? Zdaj ste sami, zato nimate izgovorov, da si ne bi pripravili sanjske kopeli, v katero lahko kanete nekaj kapljic eteričnega olja za sprostitev. Prižgite svečke, poslušajte umirjeno glasbo in si ustvarite prijetno vzdušje v kopalnici samo zase. Privoščite si skodelico Benquick bele kave s cikorijo in naj vas prijeten okus popelje v nepozabne trenutke miru in brezskrbnosti.

 

Zabavno nakupovanje

 

Že nekaj časa opazujete tisto rdečo obleko v izložbi trgovine? No, zdaj je končno prišel vaš trenutek, da jo lahko pomerite in se zavrtite v njej. Naj bo to čas za vas! Odmislite vse stvari za dojenčka in si privoščite brezskrbno nakupovanje. Lepa rdeča obleka si zasluži še ujemajoče čevlje in uhane, zato ne odlašajte in si ustvarite popoln videz. Veliki nakupovalni dan zaključite z najokusnejšo čokoladno tortico in skodelico Benquick bele kave s cikorijo, s katero boste pobožali tudi svoje brbončice.

 

Razvajanje

 

Čudoviti ste! Saj to veste, kajne? Ko se pogledate v ogledalo, sami sebi recite: ''Prekrasna sem!'' Kljub podočnjakom in spetim lasem v čop. Vlijte si dodatno dozo samozavesti tako, da varstvo dojenčka izkoristite za obisk frizerja, pedikerja ali manikerja, da pa boste cel dan napolnjeni z energijo, si v termovki vzemite Benquick bele kave s cikorijo. O, ja, tudi mamice imajo lahko pobarvane lase, urejeno frizuro in nohte. Še enkrat – brez slabe vesti! To je vaših pet minut za razvajanje.

 

Bralna urica

 

Vedno znova prebirate revije z nasveti, kako skrbeti za dojenčka in znate na pamet našteti vse simptome otroških bolezni, saj ste prebrali že kup priročnikov in enciklopedij? Dobro so vam poznani vsi strokovnjaki, ki govorijo o tem, kako je treba vzgajati otroka? No, današnji dan je ustvarjen za drugačno čtivo. Brž odhitite v bližnjo knjižnico in si sposodite romantični, detektivski, zgodovinski ali kakršen koli drug roman. Namestite se udobno na sedežni ali v naslonjaču in se potopite v svet knjižnih junakov. Skupaj z njimi razkrijte resnico, se podajte na romantično pot, odkrijte nepridiprava…Poleg branja pa ni lepšega, kot Benquick bela kava s cikorijo.

 

Sprehod po parku

 

Sprehod v čudovitem parku med krošnjami dreves je nekaj, kar si verjetno že dolgo želite. Naj vam sončni žarki, žvrgolenje ptic in pogled na zelene travnike napolnijo srce in dušo z umirjenostjo novo energijo.

 

Športni pobeg

 

Vedno ste bili športno aktivni, a odkar ste mama, vam primanjkuje časa za tek, pilates ali kaj podobnega. Oblecite športno opremo, za dvig energije spijte skodelico Benquick bele kave s cikorijo in se odpravite na tek v park ali fitnes. Lahko pa si svoj športni kotiček uredite tudi doma. Redno gibanje je zelo priporočljivo saj s tem poskrbite za svoje zdravje, poleg tega se boste veliko bolje počutili, ker boste končno počeli to, kar imate radi.

 

Ogled filmske uspešnice

 

Vaš seznam filmov in nadaljevank, ki si jih želite ogledati, postaja vse daljši in daljši? Sedaj je idealen trenutek, da ga skrajšajte. Pripravite si najljubši prigrizek ob ogledu filma. Zraven povabite še svojo prijateljico ali pa se skupaj odpravita v kino, kjer si lahko ogledata najnovejše filme.

 

Odhod v svet sanj

 

V primeru, da nimate energije, naj vas ne bo sram prostega časa izkoristiti le za počitek. Privoščite si lepotni spanec brez motenj. Predlagamo vam, da iz sobe odstranite vse moteče dejavnike – televizijo, računalnik, mobilni telefon, prezračite sobo, zatemnite okna in brezskrbno odplujte v svet sanj. Četudi bo to trajalo le eno urico, bo vredno. Počitek vam bo koristil tako psihično kot fizično. Ni vam treba biti ves čas v pogonu, tudi spanec lahko pozitivno vpliva na vaše telo in duha. 

Avtor: N. K.

Naslovna fotografija: Photo by Jure Širić from Pexels