Uporabne vsebine

Otroški svet v knjigi brez besed!

SMARTI BOOK – TIHA KNJIGA, ki ni obnorela le otrok temveč tudi njihove starše.

SMARTI BOOK je ročno izdelana tiha knjiga za otroke. Pedagoško oblikovana in po želji personalizirana knjiga, za različna starostna obdobja, tudi za dojenčke. SMARTI BOOK je ročno izdelana tiha knjiga za otroke. Pedagoško oblikovana in po želji personalizirana knjiga, za različna starostna obdobja, tudi za dojenčke. Interaktivna knjiga, ki je v celoti narejena iz blaga in na vsaki strani ponuja novo didaktično aktivnost, ki pozitivno vpliva na razvoj otroka. Je pripomoček za učenje ob igri, ki otroku omogoča zabavno in ustvarjalno uporabo. 


Spodbuja:

- k učenju različnih spretnosti,

- usklajevanje rok in oči,

- ustvarjalno igro.


Smarti book je didaktični pripomoček, ki odlično vpliva na razvoj senzorne integracije, fine motorike, ustvarjalnosti, besednega zaklada, pincetnega prijema in ostalih ročnih spretnosti, krepi otrokov domišljiski svet, ter spodbuja k ustvarjalnosti.Tiha knjiga je knjiga brez besedila, ki otroka skozi igro vsakič popelje v svet novih zgodb in doživetij. Igranje z vsemi majhnimi dodatki različnih oblik, barv in velikosti ponuja otroku novo didaktično aktivnost. Trenutno je v naši spletni trgovini voljo pet različnih tihih knjig in trije različni seti otroških naprstnih lutk. V novembru pa bodo na voljo tudi nove ČRNO-BELE KNJIGE ŽE ZA NOVORJENČKE, dve novi tihi knjigi z ZIMSKO tematiko in naprstne lutke primerne tudi za starše.

Knjige Smarti book so skrbno oblikovane za različna starostna obdobja. Med seboj se predvsem razlikujejo po težavnosti stopnji dejavnosti, velikosti dodatnih delcev na strani, vsebini in barvni kombinaciji. Nekatere vsebujejo bolj kompleksne dejavnosti, medtem ko so druge bolj prilagojenje za razvoj dojenčka.


Vsaka stran tihe knjige otroka spozna z različno situacijo, okoljem, novimi barvami, oblikami, jim predstavi različne živali, letne čase in ponudi različne dejavnosti kot so zapenjanja gumbov, vdevanje vezalke v zanke, odpiranje zadrg in raznih ključev, ter spoznavanje različnih vrst materialov (taktilna integracija).


Ena izmed ključnih prednosti tihe knjige je spodbujanje samostojne igre. Otrok se namreč brez težav sam igra, raziskuje in pri tem usvaja nova znanja in spretnosti. Kljub temu pa se otroku pri igri lahko pridruži bodisi starš, sorojenec ali pa prijatelj.


Pri otrocih tiha knjiga vsekakor vzbudi veliko zanimanje, zato je lahko odlična ideja za krajšanje časa npr. v avtu, v čakalnici pri zdravniku in seveda doma, ko si tudi starši zaželijo nekaj minut počitka.

S pomočjo tihe knjige otrok spontano premaguje nove izzive in razvija ustvarjalnost.


SMARTI BOOK je igrača, ki bo otrok zabavala, medtem ko staršem lahko služi tudi kot super orodje pri vzogji in učenju.
Tiha knjiga otroku ponuja možnost, da s prestavljanjem, odpenjanjem, zapenjanjem, dodajanjem, drsanjem kroglic po vrvici, krožnim gibanjem, pletenjem, lepljenjem ježka in povezovanjem vsakič znova ustvari svojo zgodbo. Smarti book je zagotovo knjiga in tudi igrača '2 v 1', saj se otrok pri uporabi zabava in uči hkrati. Učna aktivnost skozi igro, kot so pokazale že mnoge študije, pa zagotovo odlično vpliva na kognitivni razvoja otroka.


Na naši spletni strani www.smartibook.si si lahko podrobno ogledate celotno kolekcijo tihih knjig in otroških naprstnih lutk. Tam najdete tudi fotografije, videoposnetke in nekaj idej oz. navodil za uporabo. Naj Smarti book raste z otrokom.