Uporabne vsebine

Prehranska dopolnila za nosečnice - poskrbljeno za oba

Poskrbljeno za oba


Da bi nosečnica in njen otrok dobila potrebna hranila, je Bayer razvil linijo prehranskih dopolnil, posebej prilagojenih posameznim obdobjem nosečnosti.
Elenatal® je posebej prilagojen obdobju prvih dvanajstih tednov nosečnosti in času načrtovanja nosečnosti. Elebaby® je celovito prehransko dopolnilo za nosečnice v drugem in tretjem trimesečju z omega-3 maščobnimi. Za premagovanje izčrpanosti novopečenih mamic in zdrav razvoj dojenega otroka pa je prehransko dopolnilo Elemama®.

Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna že v času pred nosečnostjo, še bolj pa med nosečnostjo in v času dojenja. Da bi nosečnica in njen otrok zagotovo dobila vsa potrebna hranila, je Bayer razvil prehranska dopolnila Elenatal, Elebaby in Elemama, ki so posebej prilagojenih načrtovanju nosečnosti ter posameznim obdobjem nosečnosti in dojenja.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočamo uživanje prehranskega dopolnila v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.

Mazilo Bepanthen

Mamice dojenčkov so pogosto zaskrbljene zaradi vnete in pordele kože na ritki svojega otroka. Ritka dojenčka pordi, lahko tudi srbi ali peče, zaradi česar otrok potoči marsikatero solzico. Redna nega dojenčkove kože z mazilom Bepanthen preprečuje vnetje ritke, v primeru, da je ritka že vneta, pa omili težave in pripomore k hitrejši obnovi kože ritke.

Standard za nego dojenčkove ritke
Za nego dojenčkove ritke se priporoča vsakodnevna uporaba mazila Bepanthen. Mazilo se nanese ob vsaki menjavi plenice. Mazilo vsebuje zdravilno učinkovino dekspantenol (provitamin B5), ki hitro prodre v plasti kože. Vitamin B5 je nenadomestljiv pri tvorbi in obnovi kože. Dekspantenol kožo vlaži in ji tako pomaga, da ohranja svojo obrambno funkcijo pred dražečimi vplivi (urin, blato). Mazilo Bepanthen vsebuje tudi lanolin in olivno olje, ki sta sestavna dela mazilne podlage, katere naloga je, da ustvari na koži lipidni zaščitni sloj. Mazilo je klinično preizkušeno in ne vsebuje konzervansov, barvil in parfumov.

Tudi za doječe mamice
Mazilo Bepanthen pomaga doječim mamicam negovati bradavice na dojkah. Tako lahko odpravimo vnetje in razpoke bradavic dojk . Nanašati ga je treba po vsakem dojenju. Pred dojenjem je potrebno mazilo odstraniti z bradavic.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.