Uporabne vsebine

Prehranska dopolnila za nosečnice - poskrbljeno za oba

Prehranska dopolnila za nosečnice


Zdrava prehrana in zdrav življenjski slog sta pomembna že v času pred nosečnostjo, še bolj pa med nosečnostjo in v času dojenja. V času pred in med nosečnostjo ter dojenjem se povečajo potrebe po hranilih in energiji, zato bi ženske v teh obdobjih morale v svojo prehrano vključiti čim več hranilno bogatih živil. Da bi nosečnica in njen otrok zagotovo dobila vsa potrebna hranila, je Bayer razvil linijo prehranskih dopolnil, posebej prilagojenih posameznim obdobjem nosečnosti.

Bodoča mamica si lahko pomaga z multivitaminskim pripravkom Elenatal®, ki je posebej prilagojen obdobju prvih dvanajstih tednov nosečnosti in času načrtovanja nosečnosti. Vsebuje visok odmerek folne kisline in Metafolin* - biološko aktivni folat.

Elebaby® je celovito prehransko dopolnilo za nosečnice v drugem in tretjem trimesečju, z omega-3 maščobnimi kislinami ter tistimi vitamini in minerali, ki jih v tem obdobju najbolj potrebuje. To je čas, ko se dogaja hiter razvoj ploda – še zlasti oči in možgani se v tem obdobju zelo razvijajo, omega-3 kisline pa nanje pozitivno vplivajo.

Za premagovanje izčrpanosti novopečenih mamic in zdrav razvoj dojenega otroka pa prehransko dopolnilo Elemama®. Vsebuje nujno potrebne omega-3 maščobne kisline, ki preko materinega mleka pomagajo pri normalnem razvoju možganov in oči dojenčka. ben pri delitvi celic in prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočamo uživanje prehranskega dopolnila v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja. *Metafolin® je registrirana blagovna znamka družbeMerck KgaA, Darmstadt, Nemčija. MEG-3® je blagovna znamka družbe DSM