Uporabne vsebine

Recite stop vnetjem in uporabljajte naravne izdelke za nego intimnih predelov!

Intimna nega je tema, o kateri marsikatera ženska ne mara govoriti na glas. Na srečanju Okrogli trebuščki, ki bo 24. 9. 2020, bomo spregovorili, kako zelo je pomembna za naše zdravje. Zaradi novodobnega življenja se lahko slejkoprej srečamo s težavami v intimnem predelu. Naredite velik korak k ohranjanju ph ravnovesja intimnih predelov z naravnim negovalnim oljem Li QUANDISA, blagovne znamke LUXURY INTIMATE. S Saro Djordjič, ki je skupaj s sestro Tamaro naredila revolucijo na tem področju, smo se pogovarjali o pomemembnosti, da svoje znanje o negi intimnih predelov prenesemo tudi na otroke.

 

Navajeni smo na določeno nego telesa, toda pozabljamo, da moramo posebno pozornost posvetiti tudi higieni intimnih predelov. Zakaj je to tudi pomembno?

 

Statistike kažejo, da se vsaj 80 odstotkov žensk redno ali občasno sooča z težavami na intimnem predelu, kar nakazuje, da je dosedanja nega nepravilna ali nepopolna.

 

Kaj vse vpliva na to, da so naši intimni deli zdravi? Kako lahko sami poskrbimo, da se izognemo vnetju?

 

Novodobni stil življenja vsekakor ni več naklonjen našim intimnim predelom. Le-ta pa zajema agresivno kozmetiko, sintetično perilo, neprimerne vložke in tampone, ozka oblačila, tangice, nepravilno prehrano, predvsem sladkor, stres, prepogosto umivanje z neprimernimi izdelki, agresivna zdravila, kemoterapije, uporabo bazenov ali savn in še mnogo več. Zato naj vsaka posameznica čim bolj minimalizira vsaj nekatere zgoraj navedene vzroke.

 

Priporočate vsakodnevno umivanje in uporabo mila ali brez njega? Prhanje ali kopanje?

 

Dokaj zmotno je prepričanje, kadar se pojavijo vnetja in z njimi neprijetne vonjave, da nismo dovolj čiste, zato se še bolj in pogosteje umivamo, vendar s tem naredimo več škode kot koristi. Današnja izbira kozmetike je prevelikokrat neprimerna in zato še bolje draži našo sluznico. Naši izdelki so popolnoma naravni, celo užitni, zato je njihova uporaba popolnoma nedražeča, predvsem pa preventivna za tovrstne težave.

 

Kaj se zgodi, ko se poruši ph ravnovesje v intimnih predelih? Je s tem večje tveganje za okužbo?

 

Absolutno. Ph nožnice mora ostati v ravnovesju, ker ko se poruši, se težave lahko hitro pojavijo.

 

Okužbe se lahko ponavljajo in se zapade v začaran krog okužba, zdravljenje, okužba, zdravljenje ... Imate nasvet, ki bi pomagal prekiniti to?

 

Kakor sem omenila že zgoraj, je na žalost novodobni stil življenja resnično postal agresiven za celotno naše telo, seveda pa se na našem intimnem predelu to še toliko prej in bolj intenzivno pozna, saj je najbolj občutljiv del na našem telesu.

 

Kar se tiče zdravljenja - znanstvena raziskava (10 let testiranja), ki jo je delala dr. biokemičarka Galina Yatsko Mihalaki, približa celoten proces. Boli te glava in vzameš en aspirin, ki ti takoj pomaga, in ti tudi nadaljnje leto ali dve, na kar čez dve leti moraš popiti že dva aspirina, saj se je telo že navadilo. In tako se mora doza vnosa naslednja leta povečevati. Prideš do točke, ko tudi to zdravilo ne pomaga več.

 

Dokler homeopatija oz. naravne sestavine pomagajo telesu, da se samo bori in okrepi, smo na pravi poti. In tako smo se tega lotili tudi mi.

 

Kako lahko ph ravnovesje vaginalne flore vzpostavimo nazaj?

 

Najprej s pravilno nego naše nožnice. Naravni izdelki so nujni in zmanjšanje nekaterih dejavnikov novodobnega življenja, ki so našteti zgoraj, je zelo priporočljivo. Do sedaj pa so se naši izdelki izkazali za zelo učinkovite pri negi, preventivi, zaščiti in vzpostavljanju zdravega ph.

 

Kako lahko otroke učimo, da je zelo pomembno, da med prhanjem ali kopanjem temeljito umijejo tudi intimne predele?

 

Naučimo jih lahko tako, da jih ob vsakem umivanju opomnimo in izpostavimo pomembnost nege tudi intimnih predelov.

 

Kako jih lahko učimo, da so spoštljivi do svojih intimnih predelov?

 

Na žalost še v marsikateri ženski odzvanja glas: ''Pusti jo, ne dotikaj se je, umazana je ali pa prstki se ti bodo posušili.'' Jaz sem svojo hčerko že od majhnega učila o YONI (nožnica po Sanskritu) in kako najprej umije njo ter kako zelo pomembna je. Obenem pa je sama nisem umivala po intimnem predelu brez njenega dovoljenja. S tem sem ji nekako tudi približala odnos do lastne intimnosti, ki je le njen in ni dovoljen vsakomur. Hkrati pa je to tudi majhna zaščita, da ne bo dovolila, da bi se je kdorkoli dotikal in da je to zanjo povsem normalno oz. prav.

 

Ali je treba med nosečnostjo še posebej skrbeti za nego spolovila?

 

Smo individualne in takšne so tudi naše nosečnosti. Nega nožnice je nujna v vsakodnevnem življenju že sama po sebi. Če pa so težave prišle z nosečnostjo, potem še toliko bolj.

 

Za intimno nego in ohranjanje zdravja priporočate uporabo Li Quandisa proizvode. Iz česa so sestavljeni?

 

Naši proizvodi vsebujejo le mešanice rastlinskih in eteričnih olj, pri čemer ima vsako posebej svojo funkcijo. Nekajletne raziskave in strokovnjaki so nam pomagali, da smo s pravilno koncentracijo prišli do formule, pri kateri se olja, oz. zdravilne lastnosti, medseboj oplemenitijo in ne zmanjšujejo učinka drug drugemu. To je velik izziv in se mnogi mogoče ne zavedajo - ko združite več različnih zelišč ali eteričnijh olj skupaj, ne bo vsaka sestavina pomagala za nekaj. Žal ni tako in v večini primerov znajo izničiti lastnosti ena drugi.

 

Po čem se odlikujejo? Se z redno uporabo zmanjša možnost okužbe v intimnih predelih?

 

Če vam samo povemo, da jih lahko spijete in uporabljate pri novorojenčku, mislim, da smo vam s tem že delno odgovorili, kje so naše prednosti. Za izdelki stojijo tudi strokovnjaki, kot so biokemik, vodja katedre ginekologije, dermatolog, magister znanosti farmacije in fizik. Sama tudi izbiram surovine, zato kupujem le najboljše, ne glede na ceno. Le najkvalitetnejše surovine lahko naredijo kvaliteten izdelek.

 

Jih priporočate tako ženskam kot moškim? Od katerega leta dalje jih lahko uporabljajo tudi otroci?

 

Priporočamo jih seveda ženskam vseh starostnih skupin. Moškim priporočamo kot prijazno opozorilo, da z lastno neagresivno nego skrbijo tako za lastno intimno nego kot tudi za nego svojih partnerk, ko uporabljajo naše izdelke. Pri svoji hčerki sem začela olje uporabljati že od rojstva dalje, predvsem ko sta se pojavila plenični izpuščaj ali kakšno drugo vnetje.

 

Kako se uporablja olje Li Quandisa?

 

Stekleničko dobro pretresee in nekaj kapljic nanesete na čiste roke ter namažete na intimni predel.