Uporabne vsebine

Spoznajte PreMama Duo

Premama Duo je prehransko dopolnilo, ki vsebije 11 vitaminov in 9 mineralov ter omega 3-maščobni kislini DHK in EPK, in je namenjeno ženskam, ki načrtujejo nosečnost, nosečnicam in doječim materam. Dvojno pakiranje sestavljajo tablete, ki vsebujejo 11 vitaminov in 9 mineralov ter kapsule z omega-3 maščobnimi kislinami.

Premama Duo vsebujejo poleg nekaterih drugih vitaminov in mineralov tudi folno kislino (400 mcg), ki je še posebej potrebna za pokrivanje potreb ženskega telesa v rodnem obdobju: pred zanositvijo, med nosečnostjo in dojenjem, ter vitamin D (10 mcg):

  • Uživanje dopolnil s folno kislino zviša nivo folata pri nosečnici. Nizek nivo folata pri nosečnici je dejavnik tveganja za okvare nevralne cevi pri razvijajočem se plodu. Koristni učinek se doseže z dopolnjevanjem prehrane žensk v rodni dobi s 400 μg folne kisline dnevno vsaj en mesec pred in do tri mesece po zanositvi. Za okvaro nevralne cevi pri razvijajočem se plodu obstaja več dejavnikov tveganja. Sprememba enega teh dejavnikov tveganja ima lahko ugoden učinek, kar pa ni njuno.
  • Vitamin D prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja, normalni ravni kalcija v krvi ter ohranjanju zdravih kosti in zdravih zob.
  • Železo ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina ter pri prenosu kisika v telesu. Prispeva k sproščanju energije pri presnovi in k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
  • Kalcij je potreben za ohranjanje zdravih zob in kosti.
  • Vitamin B12 prispeva k presnovi homocisteina ter ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in delitvi celic.
  • Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje kože ter povečuje absorpcijo železa.
  • Cink in selen prispevata k ohranjanju zdravih las in nohtov.
  • Vnos dokozaheksaenojske kisline (DHK) prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči in možganov pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom. Koristni učinek doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHA, poleg sicer priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, ki znaša 250 mg DHA in eikozapentaenojske kisline (EPK).

 

Zaradi prilagojene sestave z jemanjem ene tablete in ene kapsule dnevno, z nekaj tekočine po obroku, pokrijemo povečane potrebe  ženskega telesa po vitaminih, mineralih in DHK pred zanositvijo, med nosečnostjo in dojenjem. Da boste zmeraj vedeli kaj je novega sledite Facebook profilu Premama

Izdelek je na voljo v vseh lekarna, tudi spletnih. 

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Uvoznik: ALKALOID INT d.o.o., Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana-Črnuče, Slovenija