Uporabne vsebine

Srčno popotovanje

Za imenom www.srcnopopotovanje.si se skriva Simona Vrbanič, ki jo je življenje usmerilo na pot nenehnega raziskovanja in učenja. Iz njene ljubezni do otrok in družine sta nastala dva produkta, s katerima želi podpreti starše, ki želijo okrepiti odnose v svoji družini.

Mamina srčna skrinjica je dnevnik, rokovnik in beležnica v enem. Z njeno pomočjo lahko načrtujemo, se zahvaljujemo in vanjo zapisujemo svoje tedenske cilje. Vanjo zapišemo tudi zabavne dogodivščine, ki jih želimo ohraniti in jih nekoč deliti z našimi potomci. Hkrati pa bo Skrinjica poskrbela tudi za mamo -  kot žensko. Celo leto dogodkov v enem dnevniku, ki ga shranimo in nekoč vse to podelimo s svojimi otroki.

Srčne kartice za starše so afirmacijske kartice, ki starše podprejo, ko se v nas začnejo prebujati občutki nemoči in strahov, ko nas otroci s svojim vedenjem vabijo k temu, da razširimo svoja obzorja in jih skušamo razumeti v njihovem svetu. Četudi njihovega vedenja ne odobravamo, se lahko nanj odzovemo mirno, ljubeče in jasno. Na karticah je zapis, ki v nas okrepi zavedanje, da nam otrok s svojim vedenjem nekaj sporoča in starše opolnomoči za jasen in ljubeč odziv. Na kartico lahko dodamo tudi fotografijo naše družine.