Uporabne vsebine

Standard za nego dojenčkove ritke

Mamice dojenčkov so pogosto zaskrbljene zaradi vnete in pordele kože na ritki svojega otroka. Ritka dojenčka pordi, lahko tudi srbi ali peče, zaradi česar otrok potoči marsikatero solzico. Redna nega dojenčkove kože z mazilom Bepanthen preprečuje vnetje ritke, v primeru, da je ritka že vneta, pa omili težave in pripomore k hitrejši obnovi kože ritke.

 

Standard za nego dojenčkove ritke 

Za nego dojenčkove ritke se priporoča vsakodnevna uporaba mazila Bepanthen. Mazilo se nanese ob vsaki menjavi plenice.  Mazilo vsebuje zdravilno učinkovino dekspantenol (provitamin B5), ki hitro prodre v plasti kože. Vitamin B5 je nenadomestljiv pri tvorbi in obnovi kože. Dekspantenol kožo vlaži in ji tako pomaga, da ohranja svojo obrambno funkcijo pred dražečimi vplivi (urin, blato). Mazilo Bepanthen vsebuje tudi lanolin in olivno olje, ki sta sestavna dela mazilne podlage, katere naloga je, da ustvari na koži lipidni zaščitni sloj. Mazilo je klinično preizkušeno  in ne vsebuje konzervansov, barvil in parfumov.

 

Tudi za doječe mamice 

Mazilo Bepanthen pomaga doječim mamicam negovati bradavice na dojkah.  Tako lahko odpravimo vnetje in razpoke bradavic dojk . Nanašati ga je treba po vsakem dojenju. Pred dojenjem je potrebno mazilo odstraniti z bradavic.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

CH-20220316-73