Uporabne vsebine

Urinska inkontinenca

Nosečnost in urinska inkontinenca

Nosečnost in nenadzorovano uhajanje urina sta povezana pogosteje, kot bi si nosečnice in mamice želele. Zaradi pritiska in teže v maternici ter hormonskih sprememb pride do slabitve mišic medeničnega dna. Z vadbo mišic medeničnega dna (Keglove vaje) lahko neprijetnosti uhajanja urina omilimo ali celo preprečimo. Predloge ABENA Light, danskega proizvajalca Abena, so odlična izbira v primeru, ko pride do nenadzorovanega uhajanja urina in potrebujete visoko vpojno in zanesljivo zaščito, ki vam omogoča uživanje v brezskrbni nosečnosti.

 

V ponudbi izdelkov ABENA, zasnovanih posebej za nosečnice in mamice po porodu pa so vpojne predloge ABENA Maternity Pads, ki so odlične za poporodno čiščo. Poleg visoke vpojnosti jih odlikuje zračnost materialov, ne vsebujejo lateksa in elementarnega klora, kar zmanjšuje možnost draženja kože. Novodobni materiali pa preprečujejo neprijeten vonj. Predloge se dermatološko testirane in jih odlikujeta ekološka oznaka »Nordic Swan Ecolabel« in oznaka FSC®. Predloge Maternity Pads se priporočajo v kombinaciji z mrežastimi hlačkami ABENA Fix Net, ki se lahko tudi operejo.

 

Za doječe mamice pa je odlično tudi ABENA zaščitno mazilo, ki ne vsebuje barvil, dišav in drugih dodatkov. Narejeno je iz 100 % lanolina in je primerno za boleče prsne bradavice in razpokano kožo. Zaradi naravnih sestavin mazila pred dojenjem ni treba izpirati oz. odstraniti. Mazilo vlaži in obnavlja kožo ter ustvarja zaščito pred izsušitvijo. Zelo uporabno je tudi za suhe ustnice, obnohtno kožico in suho kožo po celem telesu - za mamo in otroka. 

 

Ker je pomembno, da po porodu mamice poskrbite tudi zase.

#becausewecare ????