Uporabne vsebine

V sedmih korakih do urejenih družinskih financ

"Ko se odločimo, da bomo ustvarili družino, skupaj z domom in življenjem z ljubljenimi osebami delimo tudi finance in takrat moramo poleg osebnega začeti voditi tudi družinski proračun. Pri tem so nam v pomoč veščine upravljanja osebnih financ, ki jih že imamo, skupno upravljanje družinskih financ pa zahteva nekatere nove razmisleke.

Upravljanje družinskih financ je v marsičem podobno upravljanju osebnih financ, sledi enakim načelom in ciljem, le da je v družini več oseb, s katerimi moramo svoje želje in poglede uskladiti. Družinsko življenje je za posameznika finančno ugodnejše od samskega življenja, saj se zaradi skupnega življenja nekateri stroški razdelijo, zahteva pa še več finančnega načrtovanja.

Pripravili smo nekaj nasvetov, da bo upravljanje družinskih financ čim bolj uspešno. Družine so sicer različne, zaradi poenostavitve pa imamo v prispevku v mislih skupnost dveh staršev in otrok, nekatere nasvete pa lahko koristno uporabite tudi, če si s sostanovalci delite stanovanje v času študija."

(Povzeto s spletne strani NLB, članek: Družinske finance v 7 korakih do sprememb)

Želite prebrati celoten članek? Na voljo je na povezavi