Uporabne vsebine

Varnost družine je na prvem mestu

S prihodom novega družinskega člana se poveča tudi odgovornost. Kot starši morate poskrbeti za svojo in otrokovo varnost. Najprej sledi izbira varnega, udobnega in prostornega avtomobila, nato pa še kakovostnega varnostnega sedeža, prilagojenega otrokovi višini in teži.   

 

Izbira popolnega sopotnika za vso družino

 

Za nakup družinskega avtomobila si morate vzeti čas, niso pomembni le oblika, barva, model, poraba goriva ipd. Temeljito morate razmisliti, kateri bo najbolj zadovoljil vaše potrebe. Kot kriterij si morate postaviti na prvo mesto varnost, šele nato mu morata slediti kriterija, kot sta udobje in prostornost. V avtomobilu mora biti namreč dovolj prostora za vse, tudi za najmlajše sopotnike, ki med vožnjo sedijo v varnostnih sedežih. Prostornosti morate prav tako dati prednost, kar je ključno še posebej, ko morate zagotoviti prevoz za veččlansko družino in v prtljažnik pospraviti vso prtljago, voziček in igrače.

 

Čeprav se sliši nemogoče, da bi pri vseh kriterijih naredili kljukico, obstaja vaš idelaen sopotnik na vožnjah do vrtca, šole, službe, na izlete in daljša potovanja. Novi Volkswagen Caddy, temeljito prenovljen in obenem  vznemirljive oblike, se ponaša z lastnostmi, ki bodo omogočile brezskbne in zanimive potovalne podvige.

Visokodigitalno okolje

 

Z novim caddyjem lahko vstopite v najsodobnejše digitalno okolje, Innovision Cockpit. Navdušeni boste nad modulom s tipkami za funkcije luči in vidljivosti na levi strani večfunkcijskega volana in modulom pod infotainment sistemom s tipkami za neposredni dostop do različnih menijskih funkcij.

 

Nič več se ne boste pritoževali nad slabim zrakom in iskali rešitev, kako prezračiti. Aktivno prezračevanje potniškega prostora vam bo za to takoj na voljo.  

 

V eni roki držite nakupovalne vrečke, v drugi pa otroka in nikakor ne morete odkleniti avtomobila? To vam bo uspelo. Vozilo je namreč lahko opremljeno s sistemom Keyless Access, kar pomeni da ga boste lahko odprli in zagnali brez ključa.

 

Prepričali vas bodo tudi novi elementi, kot so opcijska električna zapiralna asistenca za drsna vrata in zadnja dvižna vrata ter opcijska panoramska streha z 1,4 m2 veliko stekleno površino, ki se razteza nad prvo in drugo vrsto sedežev. Otrokom med vožnjo nikoli ne bo dolgčas, saj bodo lahko opazovali tudi nebo in vam zaupali, ali vas na poti spremljajo beli ali črni oblaki, ali na nebu svetijo številne zvezde ...

 

Spletna storitev We Connect pa vam ponuja bogat nabor koristnih storitev in funkcij. Lahko boste izpolnili željo otroku in vrteli njegovo najljubšo glasbo, lahko boste vodili digitalni dnevnik voženj. Nič več vas ne bo skrbelo, da se boste na poti izgubili, saj vam spletna storitev ponudi tudi možnost iskanja najhitrejše poti do cilja.

 

Prostornost in udobje

 

Novi Volkswagen Caddy je primeren tudi za veliko družino, saj je opremljen z do sedmimi sedeži. V njem bo dovolj prostora tudi za vso otroško opremo in prtljago, ko se odpravite na potovanje. Nič več vam zlaganje in pospravljanje vseh stvari, potrebnih za dopust, ne bo predstavljalo izziva. Pozabite na pritoževanje, da so sedeži v avtomobilu neudobni. S tem vozilom lahko dobite udobne sedeže ergoComfort.

 

Varnost

V vožnji boste sproščeno uživali, saj boste pomirjeni, da svojo družino vozite v varnem avtomobilu, saj vključuje najsodobnejši asistenčni sistem. Vaš ''pomočnik'' bo poskrbel za asistence, in sicer za menjavo voznega pasu, za odparkiranje, manevriranje s prikolico in zaustavitev v sili. Nameščene so tudi sprednje in čelne varnostne blazine za voznika in sovoznika, obstaja pa možnost deaktiviranja sovoznikove zračne blazine.

 

Varčnost

Izbirate lahko med dizelskimi in bencinskimi motorji ter pogonom na zemeljski plin. Izpolnjujejo emisijske standarde Euro 6 za leto 2021 in imajo filtre za trdne delce. Poraba novega caddyja je v primerjavi s prejšnjim modelom nižja za do 12 odstotkov, zato se ne boste držali za glavo, koliko boste morali odšteti za gorivo, ko se boste z družino odpravili raziskovat domače in tuje kraje. Pustolovščine za pogostejše kakovostno preživljanje prostega časa bodo tako dostopnejše.

 

Še in še bi lahko naštevali prednosti novega VW Caddyja, vendar vas vabimo, da se prepričate na lastne oči. Vabljeni na testno vožnjo pri izbranem trgovcu.

Varno do cilja, pripeti z varnostnim pasom

 

Še preden odrinete družinskim avanturam naproti, se morate v avtomobilu pripeti z varnostnim pasom. Vsi potniki! Tomaž Farčnik, inštruktor varne vožnje na AMZS, poudarja, zakaj je pomembno, da smo pripeti ob morebitni nesreči: ''Varnostni pas je gotovo prispeval k zmanjšanju telesnih poškodb. Z ustrezno uporabo se zmanjša možnost za hujše poškodbe za najmanj 50 odstotkov, v primeru smrti pa za najmanj 45 odstotkov.'' Uradnih podatkov, koliko poškodovanih voznikov in njihovih sopotnikov ni uporabljalo pasu v prejšnjem letu, še ni. ''V zadnjih letih pa lahko ugotovimo, da okoli 30 odstotkov umrlih v prometnih nesrečah ni uporabljalo varnostnega pasu. To je še precej visok odstotek, ki bi ga lahko zmanjšali in vsi dosledno uporabljali varnostni pas. Neuporaba je bolj pogosta na zadnji klopi.''

Strokovnjak pojasnjuje, da je osnovni namen pasu, da nas zadrži v avtomobilu. Tako kot je pomembno, da je tovor pripet, je pomembno tudi, da so pripeti vsi potniki v vozilu. ''Oseba se lahko v sedežu zadrži do hitrosti okrog 7 km/h. Torej, če nismo pripeti, nas bo potisnilo ali celo vrglo s sedeža. Ko pa se to zgodi, pride do poškodb. Ko se peljemo skozi naselje s hitrostjo 50 km/h in pride do trka, se naša naletna teža poveča za 25-krat. In vsak zase lahko izračuna, kaj to pomeni v primeru prometne nesreče.''

 

Pameten nakup ustreznega varnostnega sedeža za otroka

 

Vaš sanjski avtomobil je že pripravljen na prve družinske vožnje. Vendar, pozor! Pred prvo vožnjo, že iz porodnišnice domov, morate za dojenčka izbrati ustrezni varnostni sedež, ki ga boste namestili v avtomobilu.

 

''Varnost je skozi zgodovino prevoznih sredstev postajala vedno bolj pomembna vrednota. Hkrati z razvojem avtomobilizma so se razvijali tudi varnostni sistemi. Če še pred petdesetimi leti nismo uporabljali varnostnih pasov, se danes ob vstopu v avtomobil avtomatsko pripnemo. Da so bili avtomobili brez naslonjal za glavo, se spomni še zelo malo ljudi. Seveda gre razvoj bliskovito naprej tudi na področju varnosti pri prevozu otrok. Kaj kmalu so raziskovalci ugotovili, da so običajni varnostni pasovi primerni le za odrasle, ne pa tudi za otroke. Zato so razvijali namenske pripomočke, ki jim danes rečemo varnostni avtosedeži (v zakonu tako imenovani zadrževalni sistemi), v katerih se otroci vozijo varno in udobno,'' razlaga Marko Novak, ki že 30 let svetuje pri izbiri otroške opreme in je tudi sam oče in dedek.

 

Otrok mora to sprejeti kot obvezo, prav na vsaki vožnji, ne glede ali je kratka ali daljša. Mora biti pripet v ustreznem varnostnem sedežu, ki je primeren njegovi teži in višini. Navadite ga že od prvega dne, da se lahko vozi le v njem in nikakor ne sme samostojno sedeti na sedežu ali v vašem naročju. Bodite dosledni in vztrajajte, četudi vas bo z jokom poskušal prepričati o nasprotnem. Poskrbite za njegovo varnost z varnostnim sedežem! Že ob najmanjšem trku lahko otrok, ki je nepripet v varnostnem sedežu, utrpi hujše poškodbe.   

 

Tomaž Farčnik izpostavlja, da večina na daljših poteh uporablja varnostne sedeže, največja težava so krajše relacije. Žal prepogosto opažajo, da se otrok, po katerega pride starš v vrtec, kasneje v avtomobilu ne pripne ali celo ne usede v svoj otroški sedež. ''In ko tako radi rečemo, da so otroci naše največje bogastvo, je tudi na nas, starših, da najprej poskrbimo za njihovo varnost. Tako kot je že samoumevno za voznika, da se vedno pripne z varnostnim pasom, preden spelje, naj bo tako tudi pri otrocih.'' Otrok mora biti pravilno pripet, pas mora biti poravnan in se prilegati. V hladnejših mesecih mesecih lahko težavo predstavljajo debelejša oblačila, ki povzročijo več prostora med otrokom in pasom, zato pri pripenjanju preverite, kako tesno poteka pas.

 

Pravilna namestitev varnostnega sedeža

Varnostni sedež pa ni dovolj, da je v avtomobilu, morate ga tudi pritrditi, nikakor se ne sme premikati. Agencija za varnost prometa Republike Slovenije poudarja, da mora otrok v sedežu udobno sedeti. Trakovi varnostnega pasu morajo biti poravnani. Preveriti morate, ali je varnostni pas pri otroku tesno zategnjen, pod njim ne smejo biti igrače. Dodaja, da varnostni pas gre čez otrokovo ramo in ne ob vratu. Prav tako gre čez otrokove boke. Poudarja, da mora biti varnostni pas speljan pod stranskimi vodili (nasloni za roke). ''Kliknite. Ta droben KLIK, ki ga slišite, ko pripnete varnostni pas, je vez z življenjem. Naj se oglasi takoj, ko posadite otroka v otroški sedež in ko sami sedete v avto!''

 

Vedeti morate, da sedež ne raste z otrokom, tako boste morali med njegovim odraščanjem poskrbeti za zamenjavo, vendar lahko tudi poiščete takšnega, ki združuje oz. kombinira več kategorij. V Sloveniji namreč velja zakon, da morajo otroci do višine 150 cm v vozilu uporabljati zadrževalni sistem, t. i. varnostni sedež.

Standardizacija in razvrstitev varnostnih sedežev po kategorijah

''Standardizacija sedežev se je začela leta 1982, ko je začel veljati prvi standard (ECE R 44), ki ga z dopolnitvami na vsakih nekaj let, zadnja je bila pred desetimi leti, poznamo še danes. Novi varnostni standard ECE R 129 (i-Size) je Evropska komisija sprejela julija 2013 z namenom izboljšanja varnosti otrok v cestnem prometu. Ob tem je opredeljeno, da je standard ECE  R44/04 še vedno veljaven. Tako se lahko avtosedeži, ki so v skladu s katerimkoli od omenjenih standardov, še naprej varno uporabljajo in prodajajo. Torej sta v EU v veljavi oba standarda. Da ne bo pomote, standard je obvezen enotni predpis za mere, kakovost izdelkov in storitev, torej spisek zahtev, po katerih mora biti izdelan in testiran varnostni sedež. Zakonska podlaga (ZVCP) pa predpisuje, na kakšen način se lahko otrok vozi v avtomobilu,'' pojasnjuje strokovnjak Marko Novak.

 

Trenutno sta tako v veljavi standarda ECE R 44/04 in novejši ECE R 129, imenovan tudi i-Size. Standard za testiranje zagotavlja, da je varnostni sedež homologiran in ustreza kriterijem, določenim za evropsko tržišče.

Sedeže s standardom R 129 testirajo tudi za stranske trke, ustrezati morajo isofix pritrditvi, skupina sedežev je razvrščena glede na velikost otroka (v cm), omogočati pa morajo vožnjo otroka do 15. meseca v nasprotni smeri.

Uporabo starejših in rabljenih varnostnih sedežev, ki niso v skladu s standardoma, odsvetujejo. 

Kako veste, da sedež ustreza mednarodnim varnostnim standardom? To vam razkriva homologizacijska oznaka - oranžna nalepka, ki je na zadnji ali spodnji strani sedeža.

Izjemno pomembno je, da pred nakupom točno veste, koliko je velik in težek otrok in tako izberete ustrezen sedež. Pozorni morate biti na njegov položaj glave in ramen, ko sedi v njem. Prednost dajte prilagodljivosti višini, širini, možnosti naklona hrbtišča in višine opore za glavo. V njem se bo otrok vozil do vrtca, šole, trgovine, na daljša potovanja ... zato mora biti poleg tega, da je varen, tudi zelo udoben.

Dojenčke vozimo v sedežu skupine 0 ali 0+, tako da je s hrbtom obrnjen v smer vožnje. Če pride do trčenja, se bo s celim telesom pritisnil na naslon sedeža. V avtomobil ga lahko pritrdite z varnostnim pasom ali z isofix sistemom, ki vam omogoča, da pri pripenjanju s pasom ne pride do napak. Ko otrok preraste sedež skupine 0, je čas, da izberete sedež skupine I in kasneje (ko ima vsaj 15 kg oz. je visok 100 cm) II ali III. 

Zmagovalci med varnostnimi sedeži

Peg Perego je dokazano zanesljiv in udoben sopotnik kjerkoli in kadarkoli. V njihovi ponudbi najdete varnostne sedeže, ki so zmagali na testih, saj zagotavljajo dobro varnostno zaščito in popolno udobje za otroka, ne vsebujejo škodljivih snovi in se jih enostavno upravlja. Glede na težo in velikost otroka lahko izberete ustrezno kategorijo. Vsi varnostni sedeži so narejeni v skladu z evropskima standardoma R 44 in R 129 (i-Size).

 

Model Primo Viaggio Lounge i-Size (40-87 cm) je najbolj varna in udobna lupinica s popolnoma prilagodljivim naklonom v tri položaje. Inovativno omogoča, da se naslonjalo stopenjsko spušča v ležeč naklon, hkrati pa se podaljšuje prostor za noge, kar zagotavlja, da dojenček v njej leži v najbolj ergonomskem položaju.

 

Model Viaggio FF105 (71–105 cm, do 20 kg) je predstavnik nove generacije varnosti otroških avtosedežev, ki sledi najnovejšemu evropskemu standardu i-Size. Pri testiranjih v priznanih mednarodnih testnih centrih (Stiftung Warentest, ADAC, ÖAMTC in TCS) je dosegel zavidljive rezultate. Uporablja se s podstavkom i-Size.

 

Primo Viaggio 360 je uporaben za prevoz otrok od rojstva do višine 105 cm in teže 18 kg (približno 4 leta). Od rojstva se uporablja obrnjen v nasprotni smeri vožnje, kar je najvarnejši način potovanja za majhne otroke. Kasneje, ko otrok dovolj zraste, se isti sedež lahko uporablja v smeri vožnje, kar omogoča 360-stopinjska vrtljivost. Ker se sedež z lahkoto obrne proti vratom, postane za starše vstavljanje in pripenjanje otroka v sedež otroška igra. Naklon sedeža se povsem enostavno prilagaja, ne glede na to, ali je sedež obrnjen v smeri vožnje ali obratno. Sedež se lahko z le enim gibom obrne proti vratom avtomobila za lažje vstavljanje in pripenjanje otroka.

 

Avtosedež Viaggio 2-3 Flex s svojo inovativno možnostjo prilagajanja naklona v več položajev predstavlja novo poglavje v tehnologiji in uporabnosti. S sistemom zlaganja, kadar otroka ni v vozilu, pa v kompaktnosti. Namenjen je otrokom med 3. in 12. letom (homologiran je za otroke od 15 do 36 kg) in bo vaš sopotnik v avtomobilu kar nekaj let, v vsakem trenutku otrokovega odraščanja pa bo zagotavljal največjo varnost. Anatomski sedež je mogoče prilagajati samo z eno roko v kar 5 položajev.

Viaggio 2-3 Shuttle Plus nas preseneča z edinstveno funkcijo! Ko je otrok dovolj velik (vsaj 122 cm), lahko enostavno odstranite hrbtni naslon in uporabljate samo spodnji del. Naj opozorimo, da strokovnjaki po vsem svetu priporočajo uporabo t. i. »jahača« z naslonjalom, saj je varnost tako občutno povečana. Naslonjalo obeh sedežev je opremljeno s tehnologijo 4D, ki omogoča prilagoditev oziroma nastavitev sedeža v štiri med seboj neodvisne smeri: višino vzglavja je mogoče nastaviti v 5 položajev, naslonjalo avtosedeža (hrbtišče in vzglavje) lahko nastavite v 3 položaje, stranski zaščitni sistem se odpira in tako omogoča nastavitev širine avtosedeža (lahko postane širši kar za 10 cm).

S priključki Surefix, ki jih pripnete na Isofix pritrdilne točke avtomobila, bo avtosedež v avtomobilu vedno v pravem položaju in pravilno pritrjen, v kombinaciji s 3-točkovnim varnostnim pasom pa omogoča največjo stabilnost pri zavijanju ali vožnji skozi ovinke.

Želimo vam srečno in varno vožnjo.

Avtor: N. K.

Fotograf: Staš Zidar