Uporabne vsebine

Wintercity - brezplačno kreativno zimsko mesto v Minicityju Ljubljana

Wintercity je kreativno zimsko mesto, ki od 23. novembra 2019 pa vse do konca januarja 2020 gostuje v Minicityju Ljubljana in je za obiskovalce na voljo popolnoma brezplačno. V njem se vsi družinski člani zabavajo ob zimsko obarvanih vsebinah. Wintercity je primeren za družine z otroki do 12. leta starosti. 

PROGRAM WINTERCITYJA

Do Wintercityja se sprehodimo skozi čudovito okrašeno Dvorano A v BTC Cityju. 

Na lokomotivi čarobnega vlakca Slovenskih železnic, ki nas bo pričakala pred kreativnim zimskim mestom, pa se bodo otroci spoznavali s poklicem strojevodje in delavcev na vlaku ter se s pravimi pripomočki vanje tudi prelevili.

Za lokomotivo nas čaka čisto prava Palčkova dežela, s Palčkovimi delavnicami. Saj poznate palčke ne? To so tisti (večkrat nagajivi) mali škratje, ki dobrim možem pomagajo pri zavijanju daril in skrbijo, da v delavnicah poteka vse tako, kot mora.

Že v 2. vagončku se bomo tako prelevili v Palčkove pomočnike in se skozi zgodbo podjetja Stratum preizkusili v zavijanju lesenih izdelkov s folijo. Veste v kakšne namene lahko uporabimo folijo?

Da bodo vsa darila, izdelana v Palčkovi deželi, prišla v prave roke pridnih otrok, bo pomagal Prigo.

V kreativni delavnici se bomo preizkusili v oblikovanju Božičnega drevesca, s pomočjo katalogov Bauhaus. Otroci bodo ustvarili sanjsko praznično deželo in izdelali ogrodje  lesenega drevesca, ki ga bodo okraševali.

Tretji vagonček kar vabi k dobrodelnosti – tukaj namreč izdelujemo HOFERjeve Nasmeškotke. Ti dobrodelni piškotki imajo čarobno moč, da pričarajo kar tri nasmehe - tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme, še posebej pa otrokom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Ustvarjajte jih z nami in tudi vi narišite nasmehe. S svojimi malimi pomočniki pa se lahko prestavite tudi v bralni kotiček in se v miru prepustite branju knjig.

V Palčkovi deželi pa skrbimo tudi za brezhiben izgled uniforme dobrih mož. Da je zmeraj dišeča in čista, poskrbimo s pralno-sušilnim strojem Samsung. Otroci bodo izdelali  pravljično nogavičko in sodelovali v natečaju za super nagrado.

Že poznate Pokice? Tiste fine kokice, počene na vročem zraku? Zamislite si najlepši okrasek in ga izdelajte.

Iz Palčkove delavnice nas vlakec popelje v zimsko deželo, kjer se bomo podali po snežnih strminah. A pozor: preden se odpravimo na sneg, moramo svoje telo na to pripraviti. V naslednjem vagonu zimske dežele se bodo otroci spoznali s tem, kaj se pozimi dogaja z živalmi, naravo in človekom. Kako zaščitimo svoje telo in kakšne so pri tem naloge čebelic? Kako preženemo kašelj in zakaj moramo skrbeti za zdravje čebelic celo leto? Odgovorite si na vprašanja v Medexovem vagonu in na »čebelje kartice« zapišite svoje lepe misli.

Otroci se bodo preizkusili v pripenjanju smuči in se poučili o smučarski opremi. S pomočjo SK Snežinka bodo spoznali vse o varnosti na smučišču in si dodobra ogledali znakovno abecedo, ki določa smučarska pravila.

Nato pa na smuči! Naloge, ki jih bodo otroci opravljali in zanje prejeli tudi žige, jih bodo "pripeljale" naravnost na smučišče. Do kotička RTC Krvavec, seveda. Kje je kravica doma in kaj počne pozimi? Pripelji kravico domov.

Pohod po snežnih strminah utrudi še tako pripravljene smučarje, zato se je potrebno dobro ogreti. Dobrodošli v Božičkovo dnevno sobo, kjer se boste pogreli s toplim napitkom – kakavom ali vročo čokolado BenQuick, ki jo bodo otroci sami pripravili in jo okrasili s penicami in okraski.

S pripravljenim toplim napitkom, bodo sedli pred kamin in se potopili v svet Argetinih e-knjig. Skupaj s starši se bodo otroci vživeli v čudoviti svet dogodivščin račka Juniorja.

Na kreativni delavnici Sveta metraž si boste izbrali svoje blago in izdelali praznične okraske za Božično drevo.

V zadnjem vagonu kreativnega zimskega mesta, bomo v januarju izdelovali sladke snežake Loacker in palčkove kapice. 

Za kreativne delavnice skrbi trgovina Levček.

Wintercity so skupaj z Minicityjem Ljubljana pripravili partnerji projekta: 

BTC CITY

BTC City Ljubljana je idealno mesto za nakupovanje, uživanje v izvrstni hrani ali odkrivanje nepozabnih doživetjih. K obisku vabi več kot 450 trgovin, 70 kulinaričnih ponudnikov, tržnica, cvetlični trg in kulinarični park ter mnogo priložnosti za razvajanje in zabavo. Je tudi otrokom prijazno mesto, saj vas tu pričakuje veliko število trgovin z otroškim tekstilom, obutvijo, igračami in opremo ter storitvami, prilagojenimi otrokom. Najmlajši so v središču pozornosti tudi na BTC Cityjevih dogodkih. Z otroškim programom jih dvakrat letno razveseljuje Festival nakupov in zabave, v decembrskem času, ko se BTC City Ljubljana prelevi v čarobno mesto, ovito v praznične luči, pa ga obiščejo tudi dobra vila, Miklavž, Božiček in Dedek Mraz.

MEDEX

Medex je eden vodilnih evropskih proizvajalcev prehranskih dopolnil na osnovi čebeljih in drugih naravnih pridelkov. Med najdragocenejše pridelke čebeljega panja uvrščamo matični mleček, ki ima edinstveno sestavo in v njem najdemo snovi, ki jih ni nikjer drugje v naravi. S pečatom preverjene kakovosti iz Medexa so matični mlečki - Gelée royale 100 % originalni, plod dolgoletnega razvoja in preučevanja v Medexu, izdelani skrbno in po meri vsakega posameznika. Izdelki Gelée royale so zasnovani tako, da je njihov pozitivni učinek na imunski sistem in dobro počutje uporabnika res največji.
https://www.medex.si/maticni-mlecek-ki-poka-od-dobrega

HOFER

Že od leta 2014 lahko v sklopu Minicitya najdemo tudi HOFERjevo trgovino. Tam se otroci spoznajo s poklicem trgovca, se igrajo vlogo kupca in tako pridobivajo različne kompetence. V prazničnem času pa bodo ne samo ta trgovina v Minicityju ampak tudi vse tiste velike HOFERjeve trgovine na svoje police umestile prav poseben piškotek - Nasmeškotek. Peki v keksarni Delakorda, kjer se pečejo Nasmeškotki, namreč v testo (v prazničnem času ga zamesijo za toliko kot sta težka dva avtomobila) zamešajo ščepec prav posebne, čarobne sestavine. Zaradi te skrivne sestavine Nasmeškotki narišejo kar trojne nasmehe: tistemu, ki ga podari, tistemu, ki ga prejme in otrokom v stiski programa Botrstvo v Sloveniji. Sredstva od prodaje so namreč namenjena prav njim. No in v tem čarobnem Wintercityju bodo lahko otroci okrasili svoj Nasmeškotek. Kar 3000 Nasmeškotkov bo tako dobilo svoje nasmehe in HOFER bo tudi od teh sredstva namenil programu Botrstvo.

ARGETA JUNIOR

Igrivi okusi za najmlajše! Namazi Argeta Junior vsak obrok spremenijo v otroško zabavo, polno naravnih sestavin in brezskrbnosti. Izbirajte med štirimi okusi namazov, ki so brez umetnih ojačevalcev okusa, brez glutena, brez umetnih barvil ter brez konzervansov. Ne spreglejte pa tudi Juniorjevih e-knjig, napete otroške knjige z interaktivnimi nalogami, ki spodbujajo razvoj vašega otroka.

BAUHAUS

Specialisti za delavnico hišo in vrt, s svojimi poslovalnicami po vsej Sloveniji navdušujejo mojstre in vse tiste, ki se lotevajo dela kar sami. Na enem mestu tako najdete top izbiro in top svetovanje. V njihovi Drive-In areni pa vam omogočajo najenostavnejše kupovanje velikih količin, saj se lahko z avtomobilom pripeljete direktno do regala. Več informacij na www.bauhaus.si.

LOACKER

Loacker je zavezan k izdelovanju visoko kakovstnih izdelkov za svoje stranke. Želje in nasvete svojih strank zmeraj poslušajo, da lahko zagotavljajo naraven in lahek okus, kot ga pričakujejo. Že leta izbirajo najkakovostnejše sestavine iz neokrnjene narave, saj lahko le tako proizvedejo unikatne napolitanke in čokoladne specialitete. Več na povezavi

BENQUICK

V mrzlih zimskih dneh bosta BenQuick in Medo Ben za vas v Minicity-ju poskrbela, da se boste lahko posladkali z nepogrešljivimi vročimi čokoladami. Izbirate lahko med belo, temno in instant vročo čokolado. Vroča čokolada vas bo napolnila s toplino in je odličen in okusen odmor ob vsakodnevnih obveznostih. Lahko si jo postrežete kot napitek, osnovo fonduja, dodate k sladicam … Za več informacij lahko obiščete našo spletno stran www.mercator-emba.si.

SAMSUNG

QuickDrive™ skrajša čas pranja do 50 % in porabo energije za 20 % brez zmanjšanja učinkovitosti pranja. Vgrajeni »Q-Drum™« je sestavljen iz »osnovnega bobna in plošče na zadnji strani«, ki se vrtita neodvisno in zagotavljata dinamično premikanje perila z dvojno silo. Pranje je hitro, učinkovito in nežno. Ste pozabili na majico? Add Wash vam enostavno in hitro pusti dodati pozabljeno perilo po tem, ko se je cikel pranja že začel. Tako lahko enostavno dodate oblačila, ki potrebujejo samo ožemanje ali mehčanje. Več informacij si oglejte na povezavi

SLOVENSKE ŽELEZNICE

SŽ-Potniški promet, d. o. o., si prizadeva postati ponudnik celovitih in potnikom ter okolju prijaznih storitev v potniškem prometu ter glavni nosilec javnega potniškega prometa v Sloveniji. V mednarodnem prometu pa je vizija podjetja postati pomembno prestopno in povezovalno središče na V. in X. koridorju med JV in SZ Evropo. SŽ-Potniški promet, d. o. o., izvaja obvezno javno gospodarsko službo v notranjem potniškem prometu in čezmejnem (regijskim) prometu oziroma v mednarodnem prometu. Cilj podjetja je zagotoviti varen, zanesljiv in ekološko sprejemljiv način prevoza potnikov v skladu s tržnimi potrebami, ter učinkovito oskrbo gospodarstva in zadovoljstvo naših uporabnikov.

RTC KRVAVEC

Krvavec, pravljično zasneženo središče, ki ponuja veliko več kot le smučarske užitke. Najboljše smučišče v Sloveniji poleg veličastnih razgledov na Alpe in odlično urejenih prog, ponuja otroške snežne igre, kot so sankanje – tako podnevi kot tudi ob večerih, vožnjo s snežnimi tubami, zabavno šolo smučanja, otroški poligon za začetnike, hotelsko animacijo in še in še. Nočno sankanje je na voljo vsak petek in soboto preko celotne zimske sezone, ter vsak dan med šolskimi počitnicami. Program se izvaja po posebaj pripravljeni sankaški progi, do katere se pripeljete z gondolo in kasneje s 4-sedežnico. Nočno sankanje je na voljo vsak petek in soboto 16.30 – 19.00 preko celotne zimske sezone, v času šolskih počitnic pa vsak večer. Vabljeni na idiličen Krvavec tudi vi!

SK SNEŽINKA

V lanskem letu je SK Snežinka praznoval 50 letnico svojega delovanja. Pri oblikovanju programa za prihajajočo smučarsko sezono so nas tako vodile dolgoletne izkušnje in mladostna energija. Sezono bomo ponovno začeli s smučanjem v tujini, vikende in počitnice bomo posvetili šoli smučanja in deskanja na snegu za malčke, otroke in odrasle, pripravili smo tudi kar nekaj tedenskih smučanj v tujini, izpeljali bomo več tečajev za pridobitev naziva učitelja smučanja II. stopnje, smučarsko sezono pa bomo zaključili s prvomajsko smuko v Cervinii.
www.snezinka.com

POKICA

Od izbire najboljših sestavin, do prodajnih polic. Pokice so narejene iz gensko nespremenjene koruze, ki za nastanek najboljših kokic pokajo na vročem zraku, brez dodanega olja. Vsi prelivi so pripravljeni iz skrbno izbranih naravnih sestavin, brez umetnih arom in ojačevalcev okusa. Pokice so ročno pakirane v kakovostne vrečke, ki ohranjajo njihovo svežino. Več na kokica.si

PRIGO

Podjetje Prigo želi postati vodilni člen na področju vseh storitvenih dejavnostih potrebnih za tovorna, dostavna in osebna vozila, ter na področju transporta in logistike. Vizija podjetja temelji na zagotavljanju kakovostnih rešitev, strokovnosti in nenehnemu izpopolnjevanju vseh poslovnih procesov. Več informacij na www.prigo.si

STRATUM

Podjetje Plastika – Andrej Mesojedec s.p. je v več kot tridesetih letih zraslo v eno največjih srednjeevropskih specializiranih embalažnih podjetij. Postali smo vodilni proizvajalec različnih embalažnih materialov. Pod zaščiteno blagovno znamko Stratum danes izdelujemo različne materiale, od stretch folij do polietilenskih toplotno skrčljivih folij, fleksibilne embalaže in okolju prijazne Eko folije. Ponudba izdelkov je raznolika in obsežna. Z veseljem vam bomo pomagali najti pravo rešitev za vaše pakiranje.
www.plastika-mesojedec.si

SVET METRAŽE

Svet metraže je trgovina s široko ponudbo metrskega blaga in pozamenterije, v kateri vam ponujamo velik izbor modnih tkanin za vsak dan, blaga priznanih blagovnih znamk, materialov za poslovno modo, šport in prosti čas, ter široko ponudbo dekorativnih materialov za dom in gospodinjstvo. Več na https://svetmetraze.si/ .