Uporabne vsebine

Zdravi dojenčki si želijo zdrav planet

Pri podjetju Johnson's® je naše delo, da gradimo za boljši jutri. Zato smo zavezani, da staršem in skrbnikom zagotavljamo nežne, a učinkovite izdelke za njihove dojenčke, hkrati pa naše formule skrbno oblikujemo tako, da so nežne do okolja. Z izbiro namenskih sestavin, izboljševanjem trajnosti naše embalaže in vračanjem skupnostim, podpiramo svet, v katerem lahko vsak dojenček uspešno raste.

Čiste in nežne sestavine

Ali ste vedeli, da smo naše izdelke na novo preoblikovali tako navzven kot navznoter in s tem postavili nov standard nežnosti v naši regiji?¹

Naš strog postopek izbire sestavin zagotavlja, da so naši izdelki za dojenčke enako čisti in nežni kot so učinkoviti. Do 96 % sestavin v naših tekočih izdelkih za umivanje, šamponih in losijonih je naravnega izvora, prav tako naši izdelki ne vsebujejo parabenov, sulfatov, ftalatov in barvil. Poleg tega smo leta 2019 iz formul odstranili 50 % sestavin², s čimer smo še povečali nežnost do dojenčkove kože in našega planeta kot celote.

Za dodatno podporo okolju uporabljamo v ZDA patentiran sistem, orodje za oceno globalnega vpliva sestavin na vodne ekosisteme Global Aquatic Ingredient Assessment Tool™, s katerim si pomagamo pri formulaciji nestrupenih in biorazgradljivih izdelkov, ki niso škodljivi za vodne organizme in ekosisteme.

V prihodnje bomo še naprej uvajali inovativne rešitve s poudarkom na poreklu sestavin in biorazgradljivosti, pri tem pa bomo zagotovili, da  bo pri sprejemanju  preudarnih odločitev v ospredju misel na dojenčke in dolgoročno zdravje planeta.

1 Regija zajema Evropo, Bližnji vzhod in Afriko.

2 Na podlagi našega globalnega portfelja.

Ali ste vedeli, da je Johnson's zavezan družbeni odgovornosti in uspešnemu razvoju vseh dojenčkov?

Že več kot 40 let doniramo vodilnim svetovnim združenjem izvajalcev zdravstvene in babiške nege, ki igrajo ključno vlogo na začetku otrokovega življenja.

Podjetje Johnson & Johnson že več kot 20 let sodeluje z organizacijo Save the Children® pri mednarodnih naporih za zagotavljanje zdravstva, pomoči in izobrazbe družinam na območjih, ki jih je prizadela kriza ali revščina.

Podpiramo tudi iniciativo Združenih narodov, Vsaka ženska, vsak otrok (Every Woman Every Child), ki je zasnovana za izboljšanje zdravja in dobrobiti otrok in žensk po vsem svetu.

V prihodnje nameravamo nadaljevati z obsežnimi prizadevanji, da bi vsakemu dojenčku zagotovili čim bolj zdrav začetek življenja. Zato bomo še naprej sodelovali z vodilnimi dobrodelnimi organizacijami, nevladnimi organizacijami, medicinskimi sestrami in babicami po vsem svetu. Prav tako si prizadevamo sprožiti nove lokalne iniciative, ki bi omogočale najboljšo podporo na območjih, na katerih smo najbolj prisotni.