Dogodki

Okrogli trebuščki, 24. 9. 2020

Dobrodošla skupaj z nami na poti v svet materinstva!

Kaj pomeni biti mama? Kaj pomeni vstopiti v svet materinstva? Zahtevni vprašanji narekujeta zahtevna odgovora. Materinstvo v središče postavi nekaj najdragocenejšega, ki ti napolni košček srca, za katerega sploh nisi vedel, da je prazen. V njem se znajde brezpogojno in nesebično čustvo, ki ga je težko ubesediti. Ljubezen do otroka je edinstvena, raste iz dneva v dan, od trenutka, ko se na nosečnostnem testu pokaže slavna črtica, ki je prva potrditev, da bo v tvoje življenje stopilo drobno bitje, ki bo hrepenelo po tvojih objemih in poljubih.

Ne glede na to, ali si prvič, drugič, tretjič ... v veselem pričakovanju, te čaka pot, polna novih izzivov in neznank, a po tej poti ne boš stopala sama, saj zate in tvojo nosečo prijateljico organiziramo tradicionalno mreženje Okrogli trebuščki. Vabljeni, da se nam pridružita z okroglima trebuščkoma v četrtek, 24. 9. 2020, med 16. in 20 uro, v prostorih Minicity Ljubljana, na tradicionalnem, vedno aktualnem in z verodostojnimi informacijami podkrepljenem srečanju, na katerem ti bodo ustrezne smernike na poti materinstva predali slovenski strokovnjaki z različnih področij. Kljub temu da si ujeta v vrtinec čustvenih in fizičnih sprememb, verjamemo, da je izkušnja, ker v tebi raste novo življenje, izjemna. Prepričani smo, da boš na srečanju razblinila nekatere pomisleke, našla številne odgovore, skupaj z nami pa razbila mnoge tabuje, saj bomo na glas spregovorili tudi o tistih temah, o katerih samo šepetamo. Pripravljamo infromativna predavanja, ki te bodo obdarila z znanjem, samozaupanjem in ti bodo v podporo med nosečnostjo in po rojstvu otroka, ter delavnice, na katerih boš lahko v prijetnem ambientu kreativnega otroškega mesta Minicity spoznala številne skrivnosti, ki te bodo okrepile na različnih vejah materinstva.

Prisluhni sebi in svojemu otročku ter vama omogoči najbolj informativno popotnico za vse življenje. Prijavi se na dogodek! S prijavo boš sodelovala tudi pri dobrodelnem projektu, pri katerem bodo vsa zbrana finančna sredstva na dogodku Okrogli trebuščki predana Porodnišnici Postojna.

PRIJAVA NA DOGODEK


Okrogli trebuščki imajo pozitivno mnenje s strani NIJZ

Dogodek Okrogli trebuščki je dne 8. 9. 2020 prejel pozitivno mnenje za izvedbo s strani NIJZ. Dogodek bo izveden v skladu z vsemi varnostnimi priporočili NIJZ. Prosimo, da se dogodka udeležijo zgolj zdrave osebe, ki v zadnjih 14. dneh niso kazale nobenih znakov morebitne okužbe z novim Covid-19. Udeleženke dogodka in organizatorji bodo ves čas trajanja dogodka vzdrževali priporočeno varnostno razdaljo ter skrbeli za higieno rok in razkuževanje prostorov. Vhod in izhod bosta ločena. V mestu so zagotovljene varnostne označbe za vzdrževanje varnostne razdalje. Udeleženci Okrogli trebuščkov morajo biti ves čas trajanja dogodka opremljeni z zaščitno masko. 

PRIJAVA NA DOGODEK

Smo v tebi prebudili radovednost? Srečanje Okrogli trebuščki obljublja pestrost programa, istočasno bo temeljilo na izobraževalnosti in priložnosti, da spoznaš nove prijateljice, s katerimi boš lahko ''vozičkala'', pila kavo in klepetala o tem, kako čudovito je biti mama.

 

PROGRAM OKROGLI TREBUŠČKI, 24. 9. 2020

Nosečnost je za žensko novo obdobje v življenju, ko se devet mesecev pripravlja na prihod novega člana. Prav je, da se takrat ustaviš in se osredotočiš na svoje in otrokovo zdravje, zato boš na predavanjih in delavnicah izvedela, kako slabost, utrujenost in anemičnost umiliti ali premagati na naraven način. Spoznala boš, kakšno vlogo ima magnezij med nosečnostjo. Nabrala boš informacije o tem, kakšna je ustrezna prehrana prvih 1000 dni pred in med nosečnostjo ter po rojstvu otroka. Dotaknili se bomo tudi tem, kako ustrezno skrbeti za intimno nego, kako okrepiti mišice medeničnega dna, zakaj je to pomembno in kako izvajati Keglove vaje. Ker vemo, da otrok prevetri tudi finančno stanje bodočih staršev, boš dobila usmeritve, kako se znajti. Na tržišču je ogromna ponudba pleničk in otroške kozmetike, zato boš iz prve roke dobila koristne napotke, kateri izdelki so prijazni do dojenčkove kože. Odprli ti bomo vrata v sodobno medicino ter ti ob skrbi popkovnega krna ter popka predstavili pomembnost shranjevanja matičnih celic. Skupaj s tabo bomo sprejeli izziv, kako pravilno namestiti otroški varnostni sedež v avtomobil ter ugotovili, zakaj je ključno, da ga uporabljamo že na prvi vožnji iz porodnišnice. Tokrat boš imela priložnost spoznati tudi podpornika Okroglih trebuščkov, lanskega prejemnika naziva "Moj ginekolog leta 2019", Aleksandra Merla, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, ki je v svoji več kot 35-letni delovni praksi na svet pospremil več kot 15.000 novorojenčkov. Ker pa bo naše srečanje namenjeno tudi mreženju in sprostitvi, smo zate pripravili sladko-slano razvajanje, na katerem boš preizkušala slastne dobrote, ki bodo pobožale tvoje brbončice. Sprehodila se boš med stojnicami, na katerih se boš lahko prepričala o tem, kaj pravzaprav potrebuješ med nosečnostjo in po porodu. In na koncu, pripravi se na veliko presenečenje - prav vsako bodočo mamico, ki se nam bo pridružila, čaka bogato darilo. 

 

Skupaj z več kot 20 priznanimi slovenskimi podjetji bomo poskrbeli, da ti bo dan ostal v lepem spominu in se boš domov vrnila bogatejša za mnogo spoznanj, obenem pa pomirjena, da boš kos materinski vlogi. Dojenček je začetek nečesa izjemnega. Dojenček je mali čudež in dovoli nam, da so Okrogli trebuščki in kreativno otroško mesto Minicity tvoja zvesta sopotnika v družinskem življenju, spremljaj naše kakovostne članke, ki jih redno objavljamo na spletni strani.

PRIJAVA NA DOGODEK

Na dogodku Okrogli trebuščki, ki bo v četrtek, 24. 9. 2020, bodo prisotni:
Prvi dogodek, ki so ga letos podprli partnerji Bayer, HIPP, NLB, Recaro, Biobanka, Nelipot, Bambo Nature, Abena Helpi, Medisanus, Farmedica, OrthoDental, Hiša vizij, Cukr Biro, La Popsi, Solna vila, Luxury Intimate, Mul'c, Zollipops Slovenija, Vivalis, Torras, Artičoka, Ataleya, Babymove, Lekobeba, Nippon Sweets, Bags&More, Atlantis, dm in Tosama, bo nadgrajen tudi s kvizom in z bogatimi presenečenji za vse ponosne lastnice okroglega trebuščka.

Obvestilo: V primeru odpovedi, se kotizacija na vrača. V primeru zaostritve ukrepov s strani NIZJ si pridružujemo pravico do izvedbe spletnega dogodka, ki bo ekvivalent fizičnemu mreženju.