Uporabne vsebine

Darila za novopečeno mamico

Za novopečeno mamico so prvi dnevi resnično čarobni, vendar izpolnjeni tudi z veliko skrbi. Da bi umilili njen stres, ste ji kot partner lahko v veliko pomoč. Medtem ko vsi prinašajo darila, ji lahko vi pričarate nasmeh s posebnim presenečenjem. Lahko jo obdarujete z majhno stvarjo, lahko pa nekaj postorite namesto nje. Polepšajte ji prve dni, ko se spoznava z novo vlogo – materinsko.

 

Novopečena mamica si zasluži nekaj posebnega, nekaj, kar jo bo spominjalo na tisti dan, ko je v naročje dobila največji zaklad. Pokažite ji, da jo cenite, da jo imate radi in jo razveselite s posebnim darilom. Vsi prijatelji in sorodniki bodo prinesli goro igrač, otroške opreme in oblačil za novorojenčka, vi pa bodite izvirni in 'pocartljajte' svojo partnerico.

 

Ponudite ji pomoč

 

Ko ste doma, ji ponudite pomoč. Četudi vas zavrača, se vključite v skrb in nego za dojenčka. Naučite se tudi vi previjati, kopati, hraniti in uspavati vašega potomca. Četudi prej niste toliko poprijeli za krpo in metlo, je skrajni čas, da sedaj to storite. Pospravite dom namesto partnerice in ji omogočite nekaj minut počitka.

 

Skuhajte kosila za ves teden vnaprej

 

Novopečena mamica potrebuje veliko energije, da bo kos izzivom, ki jih prinaša novo obdobje. Starševstvo botruje tudi veliko neprespanim nočem in ogromno novim opravilom, zato poskrbite, da bo redno in zdravo jedla. En dan v tednu si vzemite čas in napolnite hladilnik s kakovostnimi živili. Skuhajte njene priljubljene jedi in jih zamrznite v manjše posodice. Poskrbite, da novopečena mamica ne bo preskakovala obrokov. Če niste spretni v kuhinji, pa bodite domiselni in ji vsak dan naročite hrano iz njene najljubše restavracije na dom.   

 

Privoščite ji razvajanje

 

Težko se bo za uro ali dve ločila od otročka, ampak poskušajte jo prepričati tako, da ji podarite razvajanje v wellness centru. Omogočite ji manikuro, pedikuro, masažo ali celo kopanje na bazenu. Čeprav se ne bo sproščala zelo dolgo, ji bo to koristilo. Povrnili ji boste samozavest, zopet se bo počutila ženstveno, hkrati pa bo napolnila svoje baterije. Obljubite ji, da boste dobro poskrbeli za vajinega sončka in da lahko brezskrbno uživa.  

 

Presenetite jo z nakitom

 

Ob rojstvu otroka jo presenetite z izbranim kosom nakita. Zadnja leta so zelo popularne zlate ali srebrne verižice z obeskom v obliki dojenčkovih nogic, na katerih je zapisano otrokovo ime. Lahko ji podarite prav poseben prstan, izdelan prav za njo. Povežite se z ustvarjalkami ali rokodelkami in zanetite iskrice sreče ter zadovoljstva v njenih očeh z unikatnim nakitom.  

 

Podarite ji bon za nakup novih oblačil

 

Ja, po porodu bo tarnala, da ji oblačila, ki jih je nosila pred zanositvijo niso prav. Nikakor pa ne bo želela nositi več nosečniških oblačil. Darilni bon za njen najljubši modni butik je odlična rešitev. Hvaležna vam bo do vesolja, ker si bo lahko zamenjala garderobo. Četudi z novo udobno, a trendovsko trenirko.

 

Razveselite jo z dražjo in kakovostno kozmetiko

 

Že dolgo si ogleduje kremo, za katero ji je žal odšteti denar, češ da je predraga in da morata varčevati za otroško opremo? Zdaj imate idealno priložnost, da ji izpolnite željo. Kupite ji kozmetiko, s katero se bo razvajala v udobju doma, ko bo imela pet minut časa zase. Tako malo je potrebno, da se bo počutila bolje. Resnično, le nekaj minut maske na obrazu ali laseh je čudežno zdravilo za njeno dušo. Le nekaj minut in spet bo dobila nov zagon.

 

Vplačajte ji članarino za vadbo po njenih željah

 

Ko se bo počutila bolje in bo pripravljena, da začne telovaditi, lahko izkoristi vaše darilce, v katerem ste ji podarili vpisnino za vadbo, ki jo je obiskovala pred nosečnostjo ali pa želi začeti z njo sedaj. Pozanimajte se prej, kaj bi ji bilo všeč. Mogoče pa je navdušena nad vadbo za mamice z dojenčkom. Naj se razmiga in podruži z drugimi  novopečenimi mamicami. Ustrezite ji, če se želi vrniti na fitnes in s treningi okrepiti svoje mišice. Odlična ideja ob pomanjkanju časa je tudi pilates ali aerobika prek spleta.  

 

Dogovorite se za profesionalno fotografiranje

 

Mamica je zaljubljena v svojega otročka in za njo bo najlepše darilo, če boste rezervirali datum in uro pri profesionalnem fotografu. Vaše prve družinske fotografije vam bodo ostale za večen spomin. Najlepše trenutke lahko ujamete sedaj, ko še dojenček veliko spi in je ''pripravljen'' pozirati. Izkoristite lepo vreme in se vsi skupaj fotografirajte nekje v naravi. Če pa vseeno želite studijske fotografije, pa fotografu zaupajte svoje želje.

 

Priskrbite ji aparat za kavo

 

Skodelica odlične kave zjutraj jo bo ''poživila''. Ta skodelica kave, ki jo bo spila, ji bo med materinskim dopustom pomenila zelo veliko. Tako da si bo lahko večkrat dnevno en dva tri privoščila ''luksuzni oddih'', ji na kuhinjski pult postavite nov aparat za kavo. Pri vsakem požirku vam bo hvaležna.  

 

Organizirajte varstvo in jo odpeljite na večerjo, v kino ali gledališče

 

Mogoče ne prvi dan, ampak čez nekaj časa jo pa le lahko odpeljete na romantično večerjo. Svojega sina ali hčerko zaupajte babici in dedku ter en večer bodita le vidva. Obudita spomine na vajine zmenke in se pogovorita brez motenj. Osredotočita se drug na drugega in bodita le partnerja. Seveda lahko takšne mini pobege ponovita. Vzemita si čas za gledališče. Mogoče pa jo mika ogled filma v kinu z najboljšo prijateljico. Organizirajte ji prost večer in ji kupite vstopnico.    

 

Podarite ji prosto uro za njene hobije

Nikakor nima več časa za svoje hobije? Naredite načrt, kdaj bo lahko odšla jahat, kdaj bo lahko slikala ... Javite se za varuško in jo ''naženite'' na sosednji hrib, ki ga že močno pogreša. Malce svežega zraka v miru in tišini ji bo koristilo, da bo umirila svoje misli in se vrnila domov polna elana. Zjutraj vi previjte ali nahranite dojenčka, njej pa omogočite še nekaj časa za meditacijo. Bodite izvirni in ji podarite uro za hobi tako, da naredite kupončke, ki jih lahko koristi, kadarkoli bo potrebovala ''odmor'' od materinske vloge.

 

MREŽENJE OKROGLI TREBUŠČKI

 

Ste v veselem pričakovanju? Vabimo vas, da se nam pridružite na mreženju Okrogli trebuščki, ki bo v četrtek, 18. 3. 2021. Prijave že zbiramo: TUKAJ.

 

Avtor: N. K.

Naslovna fotografija prispevka:  Photo by Moose Photos from Pexels